Piwnych podglądaczy zapraszam do klikania w linki w moim podpisie
Blogi piwne - spis
Collapse
X
-
-
blog leżakujący w internetowych czeluściach od około trzech miesięcy
To teraz mój blog leżakujący w internetowych czeluściach od około trzech miesięcy (jak ten czas leci :O)
Blog, Vlog i Piwo! Imprezy, degustacje, porównania, piwowarstwo domowe, historia ciekawych miejsc. A to wszystko podane w zgrabnej, krótkiej formie!
Do założenia przekonał mnie ostatecznie Tomasz Migdałek za co serdeczne dzięki!http://smakujpiwo.blogspot.com - historie z piwa wzięte!Comment
-
To Browar Wałbrzych, szczegóły poniżej:
Lata 1905-1907 , Wałbrzyski browar. Fragment papieru firmowego Wirtschaftsgenossenschaft schlesischer Gastwirte (pismo datowane na rok 1912). Na pierwszym planie widoczna obecna Aleja Wyzwolenia oraz dwie kamienice (nr 46 i 48) – wówczas budynki mieszkalne przynależące do browaru. Centrum ryciny zajmują zabudowania browaru (dzisiaj w tym miejscu stoi market). Za browarem widoczny teren obecnego parku im. Jana III Sobieskiego z wyraźnie zaznaczonym drzewem (prawdopodobnie stanowiącym pierwowzór dębu z herbu Wałbrzycha) oraz pawilon przy Harcówce.
http://smakujpiwo.blogspot.com - historie z piwa wzięte!Comment
-
Pełno nowych piwoszy, tzn, znawców no i co z tego? Jakoś ci nie ufam i jakoś cie nie kocham.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
-
@gitban
ano witam, witam <piwko>
@dyczkin
a czy to źle, że rośnie ilość miłośników dobrego piwa? Czy też uważasz, że opisywanie wrażeń jest zarezerwowane tylko dla "znawców"?Comment
-
Pamiętam taką stronkę pijoki.pl (czy pijaki.pl) naszego forumowicza, na której w kilka osób opisywali wrażenia po wypiciu tego czy innego piwa. Wierz mi, nie chciałbyś korzystać z zasobów tej strony dobierając dla siebie czy bliskich piwa.
Moim zdaniem jakiś poziom wiedzy i doświadczenia jest potrzebny. Owszem można zawrzeć wnioski w jednym zdaniu, ba jednym wyrazem, ale nie zrobi się z tego 5 minut nagrania.Comment
-
Bez złośliwości i loginów, to na tym forum jest trochę "doświadczonych z wiedzą", których oceny piw mogą co najwyżej wzbudzić uśmiech politowania...
Myślę, że rozkład "znawców" do znawców jest bardzo podobny w blogosferze piwnej, jak i na browar.bizComment
-
Ale po co to epatowanie cudzysłowiem?
Forum dyskusyjne jest czymś odmiennym od bloga, co już zostało powiedziane nie raz. Tu każdy wyraża swoją opinię w sposób dla niego dostępny. Jednemu potrzeba 10 zdań, innemu 2-3 a inny zawrze to w 1 słowie. BTW, ostatnio jest jeszcze jedna grupa - wrzucaczy zdjęć (oczywiście bez komentarza). Czasem ktoś napisze banialuki i zaraz to wyjdzie.
Blog tworzy osobną strefę, nawet nie dyskusji, więc w mojej ocenie ktoś kto tam tworzy wpisy powinien mierzyć ciut wyżej. A nie zawsze tak jest. Vlogi już w ogóle wypatrzyły pojęcie oceny.
Konkludując, uważam, że na blogerach spoczywa większy ciężar i w związku z tym bardziej powinni zwracać na to co mówią, jak mówią i ...jak długo mówią.Comment
Comment