Browar kontraktowy Doctor Brew

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dyczkin
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2011.05
    • 3657

    #46
    Becik, czujesz chyba różnicę między Piwoteką a Leclerkiem?
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

    Moje warzenie // Piwny Wojownik

    Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

    Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

    Comment

    • Mason
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2010.02
      • 3280

      #47
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
      polemizowałbym, Piwotekę kupowałem po 10 zł, Pintę 5,50-7PLN, to nie jest podobna cena
      Zobacz sobie na ceny piw lanych w pubach. Wołek Zbożowy był w tej samej cenie co np. Żytorillo.
      JEDNO PIVKO NEVADI!

      Comment

      • Piktor
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2011.11
        • 109

        #48
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cez Wyświetlenie odpowiedzi
        Nie rozumiem ekscytowania się "doniesieniami marketingowymi". Bełkot marketingowy nie ma wpływu na smak i jakość piwa, a to chyba najważniejsze.
        No nie wiem, moim zdaniem jakaś tam korelacja jest. Podszyte grafomanią bełkot i niedorzeczność w tekstach promujących produkt zwiększają prawdopodobieństwo, że i produkt będzie niedorzeczny. Dość spojrzeć na koncerny.

        Comment

        • Cez
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.01
          • 1789

          #49
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piktor Wyświetlenie odpowiedzi
          No nie wiem, moim zdaniem jakaś tam korelacja jest. Podszyte grafomanią bełkot i niedorzeczność w tekstach promujących produkt zwiększają prawdopodobieństwo, że i produkt będzie niedorzeczny. Dość spojrzeć na koncerny.
          Im większy marketingowy bełkot, tym większe prawdopodobieństwo onanizowania (ekscytowania) się nim.
          Masz stare niepotrzebne rzeczy, to napisz.

          Comment

          • Krzysiu
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2001.02
            • 14936

            #50
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cez Wyświetlenie odpowiedzi
            Nie rozumiem ekscytowania się "doniesieniami marketingowymi". Bełkot marketingowy nie ma wpływu na smak i jakość piwa, a to chyba najważniejsze.
            Sprecyzuj - nie wolno mówić źle, czy nie wolno mówić w ogóle?

            Comment

            • gwzd
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2012.01
              • 622

              #51
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cez Wyświetlenie odpowiedzi
              Nie rozumiem ekscytowania się "doniesieniami marketingowymi". Bełkot marketingowy nie ma wpływu na smak i jakość piwa, a to chyba najważniejsze.
              Tyle że durnymi sloganami najczęściej rzucają ci, którzy w smaku piwa mają niewiele do zaoferowania. Stąd też rozumiem obawy części osób o to, co zaoferuje nowy browar.

              Comment

              • kony
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2005.08
                • 1701

                #52
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika olie Wyświetlenie odpowiedzi
                SzałPiw daje radę warzyć w Bartku dobre piwa, co prawda nie wszystkie im się udały...
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
                Możesz rozwinąć?
                Chodzi mi o to, że browar Bartek a w zasadzie Pan Bartczak junior ma dosyć specyficzne podejście do prowadzenia biznesu. Nie twierdzę, że nie da się tam uwarzyć dobrego piwa ale jest to raczej trudne z przyczyn, które nie zależą od kontrahentów.

                Comment

                • domaluj
                  Porucznik Browarny Tester
                  • 2012.04
                  • 303

                  #53
                  TAKA SYTUACJA:

                  "Szanowni Pacjenci! Z przyjemnością informuję, że pierwsza warka piwa Doctor Brew została dzisiaj uwarzona. Jeśli próbki przejdą testy laboratoryjne, to pod koniec lutego Sunny ALE 13% wag. i American IPA 16% wag. będą dostępne bez recepty. Piwo Sunny ALE uwarzyłem na bazie słodów: Wiedeński, Pilzeński, Pale Ale, Pszeniczny i Karmelowy, a do chmielenia użyłem odmian: Amarillo, Mosaic i Galaxy. Natomiast Piwo American IPA powstało ze słodów: Pale Ale, Pszeniczny i Karmelowy na chmielach Galaxy, Cascade, Magnum i Motueka. PS Niekontrolowany wyciek z laboratorium spowodował, że światło dzienne ujrzała strona www.doctorbrew.pl. Dodam tylko, że strona jest testowa, a jej zawartość może się nieznacznie zmienić. Doctor Brew"

                  Comment

                  • leona
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2009.07
                    • 5853

                    #54
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika domaluj Wyświetlenie odpowiedzi
                    TAKA SYTUACJA:

                    "Szanowni Pacjenci! Z przyjemnością informuję, że pierwsza warka piwa Doctor Brew została dzisiaj uwarzona. Jeśli próbki przejdą testy laboratoryjne, to pod koniec lutego Sunny ALE 13% wag. i American IPA 16% wag. będą dostępne bez recepty. Piwo Sunny ALE uwarzyłem na bazie słodów: Wiedeński, Pilzeński, Pale Ale, Pszeniczny i Karmelowy, a do chmielenia użyłem odmian: Amarillo, Mosaic i Galaxy. Natomiast Piwo American IPA powstało ze słodów: Pale Ale, Pszeniczny i Karmelowy na chmielach Galaxy, Cascade, Magnum i Motueka. PS Niekontrolowany wyciek z laboratorium spowodował, że światło dzienne ujrzała strona www.doctorbrew.pl. Dodam tylko, że strona jest testowa, a jej zawartość może się nieznacznie zmienić. Doctor Brew"
                    Może to megalomania ale wygląda na to, że uzasadniony "hejt" ma rację bytu.

                    Comment

                    • domaluj
                      Porucznik Browarny Tester
                      • 2012.04
                      • 303

                      #55
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
                      Może to megalomania ale wygląda na to, że uzasadniony "hejt" ma rację bytu.
                      to megalomania

                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika domaluj Wyświetlenie odpowiedzi

                      "... PS Niekontrolowany wyciek z laboratorium spowodował, że światło dzienne ujrzała strona www.doctorbrew.pl. Dodam tylko, że strona jest testowa, a jej zawartość może się nieznacznie zmienić. Doctor Brew"

                      Comment

                      • zgoda
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2005.05
                        • 3516

                        #56
                        Gdyby nie ten hejt, to nikt by się w życiu nie dowiedział, że ta strona jest testowa.
                        Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

                        Comment

                        • olie
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2011.06
                          • 777

                          #57
                          Panowie chyba faktycznie przysnęli pod kadzią, bo z zapowiadanych 35 IBU w piwie Sunny Ale zrobiło się 83 IBU. Ile czasu trzeba gotować, żeby tak odparowało?

                          Comment

                          • rowdy
                            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                            • 2013.03
                            • 121

                            #58
                            Sypnęło się za dużo Grunt to w pełni kontrolować proces warzenia i robić takie piwo jak się zaplanuje

                            Comment

                            • dyczkin
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2011.05
                              • 3657

                              #59
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika olie Wyświetlenie odpowiedzi
                              Panowie chyba faktycznie przysnęli pod kadzią, bo z zapowiadanych 35 IBU w piwie Sunny Ale zrobiło się 83 IBU. Ile czasu trzeba gotować, żeby tak odparowało?
                              A co IBU ma wspólnego z długością gotowania?
                              Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

                              Moje warzenie // Piwny Wojownik

                              Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

                              Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

                              Comment

                              • olie
                                Kapitan Lagerowej Marynarki
                                • 2011.06
                                • 777

                                #60
                                Jeżeli chmielisz tą samą ilością chmielu różnej objętości brzeczki to masz inne IBU. Jeżeli się obudzili jak już wyparowało 50%, to używając przygotowanego chmielu osiągnęli wyższe IBU. Tak właśnie było

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X