Browar kontraktowy Doctor Brew

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jacer
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2006.03
    • 9875

    #61
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika olie Wyświetlenie odpowiedzi
    Jeżeli chmielisz tą samą ilością chmielu różnej objętości brzeczki to masz inne IBU. Jeżeli się obudzili jak już wyparowało 50%, to używając przygotowanego chmielu osiągnęli wyższe IBU. Tak właśnie było
    Jak im wyparowało to dolali wody aby mieć odpowiednie blg dla Urzędu Celnego. Nie wymyślaj farmazonów.
    Milicki Browar Rynkowy
    Grupa STYRIAN

    (1+sqrt5)/2
    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
    No Hops, no Glory :)

    Comment

    • dyczkin
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2011.05
      • 3657

      #62
      No widzisz, ja w domu sypię chmiel zaraz po zawrzeniu wody albo nawet wcześniej, bo pietruche w piwie mam. Nie przyszło mi do głowy, żeby zdrzemnąć się pod garem
      Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

      Moje warzenie // Piwny Wojownik

      Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

      Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

      Comment

      • olie
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2011.06
        • 777

        #63
        Zdradzę w sekrecie, że to był żart

        Comment

        • zgoda
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2005.05
          • 3516

          #64
          Policzyli sobie w jakimś programie typu BeerSmith i im wyszło. A że do obliczeń trzeba dokładnie znać parametry warzelni i procesu, to teraz widać jak dobrze je znali.
          Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

          Comment

          • fidoangel
            Major Piwnych Rewolucji
            🥛🥛🥛
            • 2005.07
            • 3489

            #65
            A niby skąd teraz mogli by wiedzieć ile naprawdę IBU ma ich piwo? Nie przeceniacie gości?
            "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

            Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

            Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
            Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
            Sprawdź >>>Przewodnik<<<

            Comment

            • jacer
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2006.03
              • 9875

              #66
              No przeca napisali, że oddali do badania.
              Last edited by jacer; 2014-02-06, 10:18.
              Milicki Browar Rynkowy
              Grupa STYRIAN

              (1+sqrt5)/2
              "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
              "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
              No Hops, no Glory :)

              Comment

              • fidoangel
                Major Piwnych Rewolucji
                🥛🥛🥛
                • 2005.07
                • 3489

                #67
                A to rozumiem, nie czytałem i chyba nie będę .

                I tak w gronie hejterów spokojny gość jak ja został zakażony i został zwykłym hejterem z b.biz
                "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

                Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

                Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
                Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
                Sprawdź >>>Przewodnik<<<

                Comment

                • żąleną
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2002.01
                  • 13239

                  #68
                  Oj tam, oj tam. Hejcikowanie ci się zdarzało.

                  Comment

                  • grew
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    • 2009.05
                    • 766

                    #69
                    Jak tam po premierze? Nikt nie hejtuje?

                    Start mieli z pompą, w Browarze Mieszczańskim - jazz, pielęgniarki, Kopyr Także kto nie był ten wie, gdzie można zobaczyć relację.

                    Mi osobiście Sunny Ale bardzo smakuje, więc trzymam kciuki za kolejne piwa. Jak takie dobre piwa w Bartku mogą być uwarzone (patrz Śrup, czy ten Sunny Ale) to znaczy, że to nie przypadek.

                    Comment

                    • slavoy
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      🥛🥛🥛
                      • 2001.10
                      • 5055

                      #70
                      No to ja pohejtuję.
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slavoy Wyświetlenie odpowiedzi
                      Pierwsza warka właśnie się warzy... już od 17-go listopada. Będzie chyba dłużej warzone niż Dębowe!
                      No i wyszło najdłużej WARZONE piwo w historii. Chłopaki warzyli 14 dni! Spali w tych śpiworach na zmiany, czy jak? Nowatorska to metoda - długo warzymy, a potem chlup - do leżakowania. Fermentacja odbyła się w wężu, przy przepompowywaniu
                      Dowód:


                      Taka lekka załamka, że ktoś, kto bierze się za zarobkowe robienie piwa, nie zna podstawowych terminów. Myślałem że tak "przypadkowo wycieknięta" strona, to faktycznie był prototyp. Ale nie, oni dalej z tym WARZENIEM...

                      Ale mam bUl dupy, co?
                      Dick Laurent is dead.

                      Comment

                      • Marcin_wc
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2005.09
                        • 2115

                        #71
                        Nie tylko z warzeniem, ogólnie o piwie mówią bez sensu, ale wyszło im nie najgorsze.

                        Pan prosument leci bez wazeliny jak ma w tym biznes.

                        Comment

                        • Marusia
                          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                          🍼🍼
                          • 2001.02
                          • 20221

                          #72
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_wc Wyświetlenie odpowiedzi
                          wyszło im nie najgorsze.
                          Aż tyle i tylko tyle.
                          www.warsztatpiwowarski.pl
                          www.festiwaldobregopiwa.pl

                          www.wrowar.com.pl



                          Comment

                          • kony
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2005.08
                            • 1701

                            #73
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grew Wyświetlenie odpowiedzi
                            Jak takie dobre piwa w Bartku mogą być uwarzone (patrz Śrup, czy ten Sunny Ale) to znaczy, że to nie przypadek.
                            To tylko oznacza, że faktycznie spali w browarze pod kadzią bo tam trzeba piwa pilnować 24h/dobę inaczej prawdziwe cuda się dzieją

                            Comment

                            • grew
                              Kapitan Lagerowej Marynarki
                              • 2009.05
                              • 766

                              #74
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kony Wyświetlenie odpowiedzi
                              To tylko oznacza, że faktycznie spali w browarze pod kadzią bo tam trzeba piwa pilnować 24h/dobę inaczej prawdziwe cuda się dzieją
                              Zastanawiające są słowa piwowara, że w Bartku warzy się 28hl +/-5h (!) - jak dla mnie, margines dość szeroki.

                              Comment

                              • ART
                                mAD'MINd
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2001.02
                                • 23926

                                #75
                                2014.03.10 - Doctor Brew - Browar.biz

                                W drugiej połowie lutego w byłym Browarze Mieszczańskim we Wrocławiu, który spełnia obecnie funkcje społeczno-kulturalne odbyła się premiera nowego browaru kontraktowego – Doctora Brew. Poprzedziła go akcja marketingowa, która wśród niektórych wywołała rozbawienie, a wśród innych swego rodzaju konsternację. Tym niemniej u większości wzbudziła zainteresowanie, dzięki czemu o tajemniczym doktorze stało się głośno, zanim jeszcze pierwsze jego recepty zostały zrealizowane przy kranach.

                                (...)
                                Darek Dąbrowski, Browar.biz

                                Całość wiadomości:
                                Last edited by ART; 2014-03-10, 16:16.
                                - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                                - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                                - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                                Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X