Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika olie
Wyświetlenie odpowiedzi
Browar kontraktowy Doctor Brew
Collapse
X
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
-
-
No widzisz, ja w domu sypię chmiel zaraz po zawrzeniu wody albo nawet wcześniej, bo pietruche w piwie mam. Nie przyszło mi do głowy, żeby zdrzemnąć się pod garemVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Policzyli sobie w jakimś programie typu BeerSmith i im wyszło. A że do obliczeń trzeba dokładnie znać parametry warzelni i procesu, to teraz widać jak dobrze je znali.
Comment
-
-
A niby skąd teraz mogli by wiedzieć ile naprawdę IBU ma ich piwo? Nie przeceniacie gości?"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
No przeca napisali, że oddali do badania.Last edited by jacer; 2014-02-06, 10:18.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
A to rozumiem, nie czytałem i chyba nie będę .
I tak w gronie hejterów spokojny gość jak ja został zakażony i został zwykłym hejterem z b.biz"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Jak tam po premierze? Nikt nie hejtuje?
Start mieli z pompą, w Browarze Mieszczańskim - jazz, pielęgniarki, Kopyr Także kto nie był ten wie, gdzie można zobaczyć relację.
Mi osobiście Sunny Ale bardzo smakuje, więc trzymam kciuki za kolejne piwa. Jak takie dobre piwa w Bartku mogą być uwarzone (patrz Śrup, czy ten Sunny Ale) to znaczy, że to nie przypadek.
Comment
-
-
No to ja pohejtuję.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slavoy Wyświetlenie odpowiedziPierwsza warka właśnie się warzy... już od 17-go listopada. Będzie chyba dłużej warzone niż Dębowe!
Dowód:
Taka lekka załamka, że ktoś, kto bierze się za zarobkowe robienie piwa, nie zna podstawowych terminów. Myślałem że tak "przypadkowo wycieknięta" strona, to faktycznie był prototyp. Ale nie, oni dalej z tym WARZENIEM...
Ale mam bUl dupy, co?Dick Laurent is dead.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_wc Wyświetlenie odpowiedziwyszło im nie najgorsze.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grew Wyświetlenie odpowiedziJak takie dobre piwa w Bartku mogą być uwarzone (patrz Śrup, czy ten Sunny Ale) to znaczy, że to nie przypadek.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kony Wyświetlenie odpowiedziTo tylko oznacza, że faktycznie spali w browarze pod kadzią bo tam trzeba piwa pilnować 24h/dobę inaczej prawdziwe cuda się dzieją
Comment
-
-
2014.03.10 - Doctor Brew - Browar.biz
W drugiej połowie lutego w byłym Browarze Mieszczańskim we Wrocławiu, który spełnia obecnie funkcje społeczno-kulturalne odbyła się premiera nowego browaru kontraktowego – Doctora Brew. Poprzedziła go akcja marketingowa, która wśród niektórych wywołała rozbawienie, a wśród innych swego rodzaju konsternację. Tym niemniej u większości wzbudziła zainteresowanie, dzięki czemu o tajemniczym doktorze stało się głośno, zanim jeszcze pierwsze jego recepty zostały zrealizowane przy kranach.
(...)
Darek Dąbrowski, Browar.biz
Całość wiadomości:
Last edited by ART; 2014-03-10, 16:16.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment