Żywiec Biały

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • wasyll
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2008.09
    • 1823

    #91
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas
    Robią piwo dla masowego odbiorcy, więc takie też robią piwo, żeby smakowało jak największemu % potencjalnych kupców.
    Wity-srity to trochę 'soczki', więc im lepiej go zrobią, tym konsument powienien być bardziej zadowolony.
    www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!

    Comment

    • dlugas
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2006.04
      • 4014

      #92
      Konsument wyrobiony czyli my czy zwykły zapijacz eurolagera czy reddsa ?

      Jak taki ktoś zamiast tyskiego zakupi porządnego wita z wyraźną skórką pomarańczy i kolendrą(itp.), do tego jakieś dziwnie mętne i mające tylko 5% to rezultat może być .....

      Nie drążmy tematu :]
      Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
      Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
      FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

      Comment

      • Browar_Jezyce
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2010.10
        • 131

        #93
        Czyli co, mamy się okopać na pozycjach wyrobionych konsumentów i upajać się swoim wyrobieniem? Trochę nie tędy droga... Fakt, że koncerny zaczynają bawić się w piwa nieco ambitniejsze, w style bardziej wyszukane jest dobre. Bo jakiś odsetek dotychczasowych wypijaczy tysko-tatry zainteresuje się nowymi rzeczami. I może dotrą z czasem do piw rzemieślniczych, a przynajmniej do solidnych wyrobów z browarów regionalnych. Nie łudzę się, że będzie takich ludzi wielu, ale jacyś będą. Mam świeży przykład w najbliższej rodzinie - wielbiciel Harnasia spróbował PLON-a z Kormorana i bardzo się zaskoczył, że piwo jednak może smakować inaczej i być dobre.
        Birofile - vlog o piwie
        Birofile na Facebooku

        Comment

        • piotrpk
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2012.06
          • 67

          #94
          W krakowskich Kocykach po 2.99 zł za sztukę, więc da się przeżyć.
          Widać, że Żywiec Białe to ułagodzony WIT, który ma pewnie pełnić funkcję przejścia, tj. ma nie zaszokować szerokiego grona odbiorców.
          W moim przypadku piana była bardzo dobra i utrzymywała się dość grubym kożuszkiem podczas całego picia.
          Piwo niczego nie urywa, trochę czuć kukurydzę i dziwny posmak na finiszu, który mi się kojarzy ze sztucznymi napojami.
          Ogólnie piwo jest na +2, no może na -3. Moim zdaniem bardzo dobry krok grupy Żywiec, która zakumała bazę.

          Comment

          • dyczkin
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2011.05
            • 3657

            #95
            Woda, woda, woda z lekką kolendrą, na końcu posmak gumy balonowej. No more .
            Może i grupa Żywiec zakumała bazę ale wykonanie podłe .
            Last edited by dyczkin; 2014-03-07, 23:25.
            Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

            Moje warzenie // Piwny Wojownik

            Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

            Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

            Comment

            • piotrpk
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2012.06
              • 67

              #96
              Ale mam nadzieję, że nie spodziewałeś się rasowego WITa od Żywca ?

              Comment

              • dyczkin
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2011.05
                • 3657

                #97
                Spodziewałem, że chociaż na 3 to piwo będzie, a tak to 2-.
                Po ociepleniu to po prostu tragedia.
                Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

                Moje warzenie // Piwny Wojownik

                Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

                Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

                Comment

                • kibi
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.07
                  • 1875

                  #98
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piotrpk
                  Ale mam nadzieję, że nie spodziewałeś się rasowego WITa od Żywca ?
                  Dlaczego nie? Na świecie, nawet niedaleko od nas, koncerny potrafią zrobić przyzwoite witbiery.
                  Jeśli piwo ocenione na +2 to bardzo dobry krok Żywca, to chyba traktujesz ich jako browar specjalnej troski

                  Comment

                  • piotrpk
                    Kapral Kuflowy Chlupacz
                    • 2012.06
                    • 67

                    #99
                    Trzeba być realistą.
                    Browar klepiący poza jednym wyjątkiem tylko eurolagera nagle decyduje się wypuścić coś, co nie mieści się w głowach ich zwykłych klientów.
                    Nie można porównywać tego co za granicą i tego co w Polsce, bo w kraju eurolagera trzeba ludzi przyzwyczaić do nowych piw, a w Holandii, czy Belgii jest to coś zupełnie naturalnego.

                    Comment

                    • Rogerson
                      Porucznik Browarny Tester
                      • 2012.08
                      • 421

                      Z małej chmury mały deszcz, więc wszystko zgodnie z oczekiwaniami.

                      Comment

                      • Browar-Besko
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2011.06
                        • 317

                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Petitpierre
                        Wg tego co mi powiedział kustosz muzeum browarnictwa w Leżajsku, są dwa, puszka z literka S, jest lana w Leżajsku i jest to lepsze piwo
                        Czy to znaczy, że w Leżajsku nadal produkują normalne piwa wg starej technologii, a nie wg unijnej ?

                        Comment

                        • Komar_Pafnucy
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2005.08
                          • 1114

                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Browar-Besko
                          Czy to znaczy, że w Leżajsku nadal produkują normalne piwa wg starej technologii, a nie wg unijnej ?
                          Tak. Chodzi oczywiście o technologię sprzed unii lubelskiej. Warzelnia jest drewniana i grzeją ją kamieniami wyciągniętymi z ognia.

                          Multitap Crawl
                          Multitap Crawl na Facebook

                          "Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
                          Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."

                          Comment

                          • Browar-Besko
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2011.06
                            • 317

                            Wg starej technologii, miałem na myśli przed 1990 rokiem, a nie w średniowieczu !

                            Comment

                            • żąleną
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2002.01
                              • 13239

                              Jaka unia powstała w 1990 r.?

                              Comment

                              • dlugas
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🍼
                                • 2006.04
                                • 4014

                                Piwo w leżajska można podzielić na te sprzed GŻ i po przejęciu
                                plus leżajskie nie z Leżajska
                                Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
                                Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
                                FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

                                Comment

                                Przetwarzanie...