Żywiec Biały
Collapse
X
-
Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW. -
I tu trafiłeś w sedno. Te piwa (jak właśnie Leżajsk-ten normalny, nie te dziwactwa krzepkie, niepasteryzowane) służyć mają do picia, bez degustowania, bez ekscytacji. A te piwa, które rzekomo mają być uwarzone teraz, to nie są jednak zwykłe piwa do picia, więc perspektywa postrzegania, i wymagania, się zmienia.Last edited by Petitpierre; 2014-02-13, 10:12.Mały porterek-przyjaciel nerekComment
-
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
No chyba, że u mnie w regionie nie ma tej wersji z Warki i dlatego nigdy jej nie widziałem.
"dziwić" się będziemy jak to piwo będzie dobre
Jeśli można koncernowo spierdzielić zwykłego radlera, lagera, ciemniaka, hefeweizena itp. to czemu nie można zrobić marnego prawie bezsmakowego witaComment
-
Przejdź się do Almy (masz blisko ), tam jest S, ale trzeba szukać. Leclerc, TESCO, Piotr i Paweł mają tylko K.Mały porterek-przyjaciel nerekComment
-
Wg tego co mi powiedział kustosz muzeum browarnictwa w Leżajsku, są dwa, puszka z literka S, jest lana w Leżajsku i jest to lepsze piwo (jest, bo wielokrotnie porównywałem i polecam zrobić taki test), K, zaś jest lane w Warce.
Przejdź się do Almy (masz blisko ), tam jest S, ale trzeba szukać. Leclerc, TESCO, Piotr i Paweł mają tylko K.
Sugerowałem się po prostu tym http://www.browar.biz/forum/showpost...9&postcount=83
i zawsze sądziłem że K oznacza Leżajsk
No to czeka mnie test porównawczy.
BTW. niebieski Leżajsk puszka z K jest zawsze też w Biedronce
BTW 2 skąd wiesz, że mam blisko do ALMY ? :]Last edited by dlugas; 2014-02-13, 10:33.Comment
-
No to trzeba będzie zmienić "kurs" czytania kodów.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
No jeśli faktycznie to prawda to faktycznie pasowało by zmienić oznaczenia.
Ja zrobię test porównawczy (piję to piwo prawie od komunii, więc mam nadzieję że rozpoznam różnicę) ale kiedy to nastąpi to nawet najstarsi górale niewiedząLast edited by dlugas; 2014-02-13, 10:42.Comment
-
Ja się dowiedziałem od kustosza w prywatnej rozmowie, zresztą też mówił, że jak będziemy kupować piwo w Leżajsku, to żeby zwracać na to uwagę (w muzeum piwo było lane i na wyjście okolicznościowy kufelek) i od tamtej pory zwracam uwagę. Nie pamiętał co mówił o butelkach niestety; zwrócił uwagę raczej na puszki i wyjaśnił po kolei co oznacza co.
W Biedronce chyba nigdy nie było z S, tzn. było, jak sprowadzali Leżajsk Mocny (R.I.P.)
Wiem stąd, że też mam tam blisko (nie tak jak Ty, ale niedaleko), a kiedyś napisałeś, że masz rzut beretem do PiP, więc skojarzyłem faktyMały porterek-przyjaciel nerekComment
-
No do Almy mam faktycznie z 4 rzuty beretem, ale jakoś i tak nie jest mi po drodze :]
Dzięki za info o tych oznaczeniach. Przydatna wiedza, bo ostatnio pijałem tylko puszki z K i były mocno przeciętne w smaku.
z drugiej strony piłem też butelki z H i też były takie ło.
Niestety coraz gorzej z tym piwem. Robią masową budżetówkę.
niestetyLast edited by dlugas; 2014-02-13, 10:59.Comment
-
Ach! Kolejna zagadka forum rozwiązana! To Rzeszów jest Grodem Bogatym!Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.Comment
-
No mnie też to ciekawiło, ale zagryzałem żeby i nie pytałem.
teraz też zagryzam i na razie nie pytam dlaczego tak a nie inaczejComment
-
No, tak mi się wpisało, w sumie rozwojowi jesteśmy ostatnio, miasto kwitnie i wszystkich zaprasza.Mały porterek-przyjaciel nerekComment
-
i nie ma dzikiego pędu za wszystkim.
Jest w miarę spokojnie, bogato jest, ale raczej nie w sferze materialnej :]Comment
Comment