Najgorsze piwo jakie piłem...

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kielek
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2013.11
    • 27

z nieba do piekła

witam
    Jestem tu nowy, ale chyba jeszcze nikt nie pisał, że jego najlepsze w życiu wypite piwko ostatnio zostało jego najgorszym(prawie).
    Za wspaniałych studenckich czasów wyjechałem do Szkocji. Trochę pracowałem, trochę pojeździłem. Ogólnie super wakacje. Ludzie, krajobrazy no i kultura spędzania czasu w Pubach! Na tygodniu i od święta całe rodziny siedzą, gawędzą coś sobie sączą. Niestety piwko w zdecydowanej większości to szczyny. Tu może oburzą się piwni koneserzy mówiąc,że jest wiele świetnych piwek. Dla mnie studenta, który musiał liczyć się z kasą i nie był wielkim birofilem typowe popularne tam piwa smakowały niespecjalnie.
    Po jakimś miesiącu trafiliśmy u jakiegoś Hindusa w wioskowym sklepiku na Żywca! To było coś! Głębia smaku, goryczka moc Niebo w gębie
    Wczoraj byłem na koncercie. Pierwsza butelkowa Wareczka lux, myślę wypije Żywca
    Syf!!! Pomimo,że nie byłem trzeźwy a browar kosztował dyszkę ledwie dałem radę
    Był jakiś stęchły, śmierdzący. Co się stało??? Czy tylko ja mam takie odczucia?

Comment

• Szakali
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2013.08
      • 572

To Żywiec był w ogóle dobrym piwem ?Niech się wypowiedzą starsi użytkownicy , bo odkąd pamiętam to był syf.

Comment

• Pinto
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2008.02
        • 19

Kielek, prawdziwy smakosz z Ciebie

Comment

• rohozecky
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼🍼
          • 2008.11
          • 1840

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kielek Wyświetlenie odpowiedzi
          witam
          Co się stało??? Czy tylko ja mam takie odczucia?
          O ile urodziłeś się po mniej więcej 1980 roku, to w Twoich latach studenckich Żywiec był już straszliwym syfem
          ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.

Comment

• kielek
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2013.11
            • 27

Tego się spodziewałem Może z wiekiem jestem bardziej wybredny!

Comment

• kielek
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2013.11
              • 27

chyba właśnie po to jest to forum...
              a Łomża Wyborowe?

Comment

• Szakali
                • 2013.08
                • 572

Kiedyś nawet mi smakowało, ale teraz nie da się już tego pić . A już najgorsza jest ta Łomża zwykła w zielonej butelce , ją też mogę śmiało zaliczyć do najgorszych piw . Ostatnio nawet wylewać do zlewu musiałem.

Comment

• Latarnik
                  Premium Lamplighter
                  🥛🥛🥛🥛
                  • 2004.06
                  • 5035

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Szakali Wyświetlenie odpowiedzi
                  To Żywiec był w ogóle dobrym piwem ?Niech się wypowiedzą starsi użytkownicy , bo odkąd pamiętam to był syf.
                  Stwierdzenie "odkad pamietam" u niespelna 20 letniego czlowieka jest zabawne
                  Jako starszy od Ciebie uzytkownik powiem Ci, ze pod koniec lat 80 tych ubieglego wieku spedzalem Sylwestra w Zabnicy kolo Zywca.
                  Oczywiscie zaopatrzenie cala ekipa kupilismy w sklepie firmowym w Zywcu.
                  Przez niecale 3 dni imprezy wypilem 40 swiezutkich zywczykow, a byly tak pyszne, ze gdyby znow Zywiec postaral sie o powrot do tamtego smaku to pilbym tylko to piwo,
                  a wszystkie RISy IPY i inne wity srity poszlyby w odstawke.
                  5470 kapsli z wypitych piw
                  874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
                  "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
                  https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
                  Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
                  https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna

Comment

• dyczkin
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2011.05
                    • 3657

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik Wyświetlenie odpowiedzi

I mówisz to po wypiciu hektolitrów craftu.
                    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

• Latarnik
                      Premium Lamplighter
                      🥛🥛🥛🥛
                      • 2004.06
                      • 5035

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedzi
                      I mówisz to po wypiciu hektolitrów craftu.
                      Tak, z pelna odpowiedzialnoscia twierdze, ze Zywiec o tamtym smaku moglby byc moim codziennym i jedynym piwem (plus porter), a inne pilbym tylko spod nowych kapsli.
                      Last edited by Latarnik; 2013-11-26, 22:05.
                      Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell

Comment

• Szakali
                        • 2013.08
                        • 572

Stwierdzenie "odkad pamietam" u niespelna 20 letniego czlowieka jest zabawne
                        Jako starszy od Ciebie uzytkownik powiem Ci, ze pod koniec lat 80 tych ubieglego wieku spedzalem Sylwestra w Zabnicy kolo Zywca.
                        Oczywiscie zaopatrzenie cala ekipa kupilismy w sklepie firmowym w Zywcu.
                        Przez niecale 3 dni imprezy wypilem 40 swiezutkich zywczykow, a byly tak pyszne, ze gdyby znow Zywiec postaral sie o powrot do tamtego smaku to pilbym tylko to piwo,
                        Aż nie potrafię w to uwierzyć ... a swoją drogą to piwo pod pijałem od 6 roku życia, więc coś tam wiem i jakieś wspomnienia z "dawnych czasów " mam

Comment

• dyczkin
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2011.05
                          • 3657

Tak, z pelna odpowiedzialnoscia twierdze, ze Zywiec o tamtym smaku moglby byc moim codziennym i jedynym piwem (plus porter), a inne pilbym tylko spod nowych kapsli.
                          Zwróc tylko uwagę, że smak już Ci się wyrobił, a Żywiec może tylko się już staczać (no może oprócz portera z Cieszyna).
                          Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

• Latarnik
                            Premium Lamplighter
                            🥛🥛🥛🥛
                            • 2004.06
                            • 5035

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedzi
                            Zwróc tylko uwagę, że smak już Ci się wyrobił, a Żywiec może tylko się już staczać (no może oprócz portera z Cieszyna).
                            Ja nie wierze w poprawe smaku zwyklego Zywca, a jako "wyrobiony" smakowo piwosz marze o tym by miec pub za rogiem i moc codziennie wieczorem napic sie tam takiego piwa jak dawny Zywiec.
                            Pub za rogiem mam ale to co tam serwuja mi nie odpowiada.

Comment

• gramak
                              Porucznik Browarny Tester
                              • 2012.08
                              • 267

J
                              Pub za rogiem mam ale to co tam serwuja mi nie odpowiada.
                              A tak z ciekawości co tam dają?
                              Last edited by gramak; 2013-11-26, 22:26.
                              http://www.ohbeautifulbeer.com/

Comment

• Aanruvo
                                Kapral Kuflowy Chlupacz
                                • 2012.11
                                • 66

Sombrero marki Tesco... Nikomu nie polecam!

Comment

Przetwarzanie...
                                X