Browar od ziarenka do piany
Collapse
X
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :) -
Panowie można się z pomysłu śmiać, ale jak tak patrzę na rynek po sąsiedzku (na zachód) to kto wie co z kilka lat u nas będzie się sprzedawało... W Niemczech każdy większy sklep posiada dział z produktami tzw. bio. Czy to smaczne i o jakich parametrach to sprawa rzeczywiście dyskusyjna, ale "to idzie przyszłość"seks to nie wszystko, jest jeszcze piwsko:PComment
-
Nieprawda.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Ponieważ coraz więcej jest ludzi, którzy z powodów ideologicznych utrudniają i obrzydzają sobie życie, więc można sądzić, że i na drogie i obrzydliwe piwa "bio" popyt będzie.
Dawno temu słyszałem taki kawał:
- czy ludzie, którzy nie piją, nie palą, i nie chodzą na dziwki żyją dłużej?
- nie, tylko życie im się strasznie długie wydaje.Comment
-
Ponieważ coraz więcej jest ludzi, którzy z powodów ideologicznych utrudniają i obrzydzają sobie życie, więc można sądzić, że i na drogie i obrzydliwe piwa "bio" popyt będzie.
Dawno temu słyszałem taki kawał:
- czy ludzie, którzy nie piją, nie palą, i nie chodzą na dziwki żyją dłużej?
- nie, tylko życie im się strasznie długie wydaje.
A amerykański chmiel Bio już jest?Jest wiele sposobów zabijania czasu, ale nikt nie potrafi go wskrzesićComment
-
Chmiel bio już jest w każdym gatunku, kilka plantacji jest nawet w Polsce.Comment
-
Na jakiej podstawie sądzisz że normalne piwo bio jest złe, przecież warzy je się tak samo jak każde inne. To że w sklepach masz teraz głównie piwo bio bezalkoholowe to jak to porównać do normalnego piwa, tam podczas usuwania alkoholu usuwa się też i pożądane cechy. Uwarz sobie piwo na słodach bio i wtedy wyrokuj
Chmiel bio już jest w każdym gatunku, kilka plantacji jest nawet w Polsce.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
Spróbuj tego: German Hirse Premium i oceń pozytywnie .
robiłem saisonLast edited by abrarakulix; 2015-01-13, 13:35.Comment
-
No i tutaj jest cały ten ambaras to to są odczucia subiektywne, każdy będzie to odbierał inaczej. Z tego co wiadomo ziarno bio posiada więcej przeciwutleniaczy, witamin a co za tym idzie więcej tego będzie w piwie, no i nie zawiera tyle niepożądanych związków w postaci azotanów , azotynów oraz związków fosforowych. Ot taka świadomość, oprócz według mnie lepszego smaku oraz rekcji organizmu.Comment
-
Comment
-
No i tutaj jest cały ten ambaras to to są odczucia subiektywne, każdy będzie to odbierał inaczej. Z tego co wiadomo ziarno bio posiada więcej przeciwutleniaczy, witamin a co za tym idzie więcej tego będzie w piwie, no i nie zawiera tyle niepożądanych związków w postaci azotanów , azotynów oraz związków fosforowych. Ot taka świadomość, oprócz według mnie lepszego smaku oraz rekcji organizmu.Last edited by tristan_tzara; 2015-01-13, 20:11.Comment
Comment