Lager ponad wszystko

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Krzysiu
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.02
    • 14936

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedzi
    U nas jednak lager a nawet powiem więcej-pils...
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedzi
    A żeby było w temacie to moim zdaniem najbardziej uniwersalnym piwem jest porządny PILS
    Uff, a już myślałem, że jestem margines, albo nawet element...
    Tyle, że rozszerzył bym tę kategorię o ich górnofermentacyjne odpowiedniki.

Comment

• dyczkin
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2011.05
      • 3657

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedzi
      A żeby było w temacie to moim zdaniem najbardziej uniwersalnym piwem jest porządny PILS
      Do obiadu, gryyla, do wypicia 5-7 takich samych w knajpie, pod parasolem w te upalne kilka dni lata, nad wodą, po koszeniu trawy, podczas malowania ścian, po sexie, do prymitywnego, ale udanego sensacyjnego filmu w TV, po ciężkiej pracy nawet biurowej nawet w zimie, jest w miarę nie drogi itp,. itd
      Każdy dopowie sobie coś tam jeszcze.
      pozdrawiam
      Dość dawno temu, po weselu (wódka była w umiarze, tyskiego nie piłem jak reszta młodych ) i po seksie , wypiłem Rochefort 10 i normalnie d... mi urwło więc to nie prawda, pilsy nie są uniwersalne i basta.
      Od tamtego razu wódy już nie pijam i Tobie radzę to samo.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedzi
      Uff, a już myślałem, że jestem margines, albo nawet element...
      No bo jesteś

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedzi
      Tyle, że rozszerzył bym tę kategorię o ich górnofermentacyjne odpowiedniki.
      Tu już piszesz dobrze
      Last edited by dyczkin; 2015-02-23, 00:08.
      Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

• dlugas
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼
        • 2006.04
        • 4014

To, że PILSy są najbardziej uniwersalne nie znaczy, ze są jedynymi uniwersalnymi piwami.
        To, że najbardziej uniwersalne wydają mi się PILSy nie znaczy, że pijam je najczęściej. Ot taki paradoks gościa, który obecnie prawie nigdy nie pije trzech takich samym piw pod rząd, nie wspominając już o większej liczbie oraz dłuższym posiedzeniu.

Wódkę pijam sporadycznie, a jak już coś kupuję to z ciekawości biorę jakieś wariaty, a nie "wysokopalącąpierdylionrazydestylowanąeurozbożówkę "

Ostatnio na chrzcinach poszła właśnie Starotoruńska czysta, ale pomimo, że wchodziła gładko, to jednak wolę popijać piwo.
        Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
        Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
        FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

• WojciechT
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2012.09
          • 2546

Nie licząc nieco przypadkowych wizyt w klubach (gdzie też coraz częściej można dostać craft, albo chociaż ciekawsze koncerniaki) ostatnimi czasy właściwie przestałem pić jasne lagery. Do tego stopnia, że żłopiąc kolejną AIPA'ę czy stouta myślę sobie, że "mam ochotę na jakiegoś porządnego, bezpretensjonalnego lagera". I? I co? I zwykle w knajpie nie ma...

Ale nie płaczę za latami 90. czy pierwszą dekadą XXI wieku

Comment

• leona
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2009.07
            • 5853

Sikorowski w tym tekście sporo tłumaczy. Trzeba tylko pozamieniań niektóre słowa. A hopheadzi niech też sobie zrobią zamiankę i za 20 lat będą mieli jak znalazł
            W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Comment

• tristan_tzara
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2007.12
              • 1038

Muzyka zbyt hipsterska. Teraz takie grania to najmodniejsze na pitchforku

Comment

• Pancernik
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2005.09
                • 9787

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
                Sikorowski w tym tekście sporo tłumaczy. Trzeba tylko pozamieniań niektóre słowa. A hopheadzi niech też sobie zrobią zamiankę i za 20 lat będą mieli jak znalazł
                https://www.youtube.com/watch?v=gjsvsPX3NzU
                Stasia. To była pani Stasia, nie Zosia...

Comment

• leona
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2009.07
                  • 5853

Ja raczej kładę nacisk na tekst i traktuję go jak poezję, do czytania. Tak, wiem czytanie poezji to już nawet wykracza poza ramy hipsterstwa

Comment

• tristan_tzara
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2007.12
                    • 1038

Czytanie poezji to już bardziej neckbeardstwo i to z gatunku nosicieli fedory
                    Rzuciłem slangiem netowym, jest hermerycznie!

Comment

Przetwarzanie...
                    X