Jak klasyfikujecie Tenczynek/Jakubiak, Bojanowo/Jakubiak, Grodzisk/Fortuna?
Browary w Polsce - stan obecny i perspektywy
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziTrzeba dodać nową kategorię "browar wędrujący" i będzie git .
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziI potomny wejdzie sobie na stronę i wywnioskuje, że Artezan zaczynał jako browar kontraktowy warzący u Bazyliszka. Pyszne.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziJedynym logicznym wyjściem jest zamknięcie Artezan Natolin i otwarcie Bazyliszek Natolin."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedziA pan tam gdzieś nawiasy jakieś widział? Ma być tylko pogrubienie: Artezan Cymbopogon lub inny wyróżnik.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziJedynym logicznym wyjściem jest zamknięcie Artezan Natolin i otwarcie Bazyliszek Natolin.
Powinien być Natolin i tyle.
A i tak zdecyduje Art i będzie tak jak on będzie chciał.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yaro74 Wyświetlenie odpowiedziWtedy nie będzie się to zgadzać z tym, że piwa są umieszczane zgodnie z miejscem warzenia.
Powinien być Natolin i tyle.
A i tak zdecyduje Art i będzie tak jak on będzie chciał.
Comment
-
-
Kopyr, a wiesz może jak od strony technicznej stoi browar w Błoniu w stosunku do starego? Dużo osób narzeka ostatnio na produkcje z niego podchodzące, że gorsze od Natolina. Ja piw Artezana z Natolina nie piłem, a nowy Pacyfik faktycznie mnie nie powalił i był strasznie wodnisty. Nie jest przypadkiem tak, że nowy browar ma mieć przede wszystkim większe moce przerobowe?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Dukat_WSI Wyświetlenie odpowiedziKopyr, a wiesz może jak od strony technicznej stoi browar w Błoniu w stosunku do starego? Dużo osób narzeka ostatnio na produkcje z niego podchodzące, że gorsze od Natolina. Ja piw Artezana z Natolina nie piłem, a nowy Pacyfik faktycznie mnie nie powalił i był strasznie wodnisty. Nie jest przypadkiem tak, że nowy browar ma mieć przede wszystkim większe moce przerobowe?
Comment
-
-
W Warszawie efekt niedostępności nie występował, a piwo z Błonia rozczarowuje tak samo, jak gdzie indziej.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziDlaczego nie? Przecież w obu wypadkach będzie zaznaczone, że jest to Artezan Natolin i Bazyliszek Natolin. Co Ci się nie zgadza? Jakby Bazyliszek przewiózł ten sprzęt do Otwocka, to oczywiście nie widziałbyś innej opcji, ale ponieważ sprzęt stoi w tym samym miejscu, to wg Ciebie jest to ten sam browar?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yaro74 Wyświetlenie odpowiedziTak ten sam, zmienił się tylko właściciel.
A taka ciekawostka - Browar Zwierzyniec. Ten sam właściciel, ta sama nieruchomość, ale inna warzelnia i inny budynek. To jest wg Ciebie nowy browar czy ten sam?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziAle jakby cały sprzęt przewieziono 10 km to byłby inny browar?
A taka ciekawostka - Browar Zwierzyniec. Ten sam właściciel, ta sama nieruchomość, ale inna warzelnia i inny budynek. To jest wg Ciebie nowy browar czy ten sam?
Co do Zwierzyńca dla mnie to ten sam browar.
Comment
-
Comment