W Gdańsku w lidlu koło Galerii Bałtyckiej ok. Godziny 17 było wszystko i było tego sporo jeszcze. Ludzie brali, ale bez szaleństwa, po jednym na spróbowanie ( w sensie po jednym w ogóle, nie po jednym z każdego ). A ktore z tych piw polecalibyscie do leżakowania ? Tak ze 3 najlepsze ? Nie znam tych piw, kupiłem na razie po jednym z każdego, ale dzisiaj raczej wszystkich nie spróbuję
Czy warto kupować piwa belgijskie w Lidlu?
Collapse
X
-
Złotego Smoka możesz kupić całą zgrzewkę, to świetne piwo na każdą okazję.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika domaluj Wyświetlenie odpowiedziWarszawa, ul.Wolska 19/25 było wszystko. O 17 jeszcze udało mi się kupić.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
O tym samym myślałem, bo to jednak fermentujące w butelce piwo, ale już nie miałem jak zabrać więcej, bo jechałem z uczelni No dobra, uznałem, że nie będę szaleć, bo stypendium jeszcze nie wpłynęło więc wydam jeszcze 20 zł na te Belgi, 3 Smoki i coś jeszcze. O ile cokolwiek jutro jeszcze będzie, ale wydaje mi się, że tak, bo nie rzucają z reguły takich lotnych towarów na raz wszystkiego.
Comment
-
-
W sumie angielska i belgijska promocja była/jest chyba najciekawsza. Czeskie i niemieckie piwa były takie ło, a azjatyckie mogły zainteresować kolekcjonerów, bo piwa były zwyczajne i gdzieniegdzie jeszcze stoją, mimo trwania następnej promocji.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tristan_tzara Wyświetlenie odpowiedziBeznadziejna ta promocja bo nie ma Westvleteren, Struise, 3 Fontainen, Cantillon i Girardin. Ba, nie ma nawet Orvala. Lipa!
Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
Piwny Janusz bez Teku
Comment
-
-
Zgadzam się w zupełności..
Belgia i Angole to strzał w dziesiątkę.
Niemcy nie były nawet takie złe, natomiast Czechy generalnie nic ciekawego.
O Azji nie wspominam, bo dla mnie nie było tam żadnej Azji, a tylko jakieś podróbki z Czech i EU.
Nie spodziewał bym się nigdy, że w tak nie piwnym sklepie jakim jest Lidl ( co najwyżej Perlenbachera tam wezmę od wielkiego dzwonu) będą takie akcje.
A nawiązując do dzisiejszego szału, widzę jak dobrze jest mieszkać na prowincji, bo o 11.00 rano, to dosłownie 4 piwa były kupione , taka czwóreczka Gulden Draaka.
Nie wykluczone że jeszcze w przyszłym tygodniu będzie co wybrać....
Comment
-
-
przede wszystkim nie ma Stelli więc o jakiej promocji my w ogóle mówimy. mózgotrzepy jakieś
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika EzEt Wyświetlenie odpowiedziprzede wszystkim nie ma Stelli więc o jakiej promocji my w ogóle mówimy. mózgotrzepy jakieśBirofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
Piwny Janusz bez Teku
Comment
-
-
Dokładnie. Jak chcę się mocnego piwa napić to się kupuje kuflowe i robi drinka z setką 1906 a nie jakieś złote smoki za pięć złotych w butelce na raz.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bastion Wyświetlenie odpowiedziA nawiązując do dzisiejszego szału, widzę jak dobrze jest mieszkać na prowincji, bo o 11.00 rano, to dosłownie 4 piwa były kupione , taka czwóreczka Gulden Draaka.
Nie wykluczone że jeszcze w przyszłym tygodniu będzie co wybrać....Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika franekf Wyświetlenie odpowiedziWestvletereny to teraz panie prawie w każdym monopolowym się walają, nie ma się co podniecać - przereklamowane!
Comment
-
-
Witam
Kraków dziś w godzinach popołudniowych:
Strusia, Kobierzyńska, Lindego, Conrada - Gulden i Piraat - brak
Co ciekawe wczoraj (dzień przed oficjalnym wystawieniem piw) przeszedłem się na "głupa" do jednego ze sklepów - po Guldenie zostało tylko kilka pustych opakowań
O kant d**y potłóc taki tydzień belgijski
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tristan_tzara Wyświetlenie odpowiedziBeznadziejna ta promocja bo nie ma Westvleteren, Struise, 3 Fontainen, Cantillon i Girardin. Ba, nie ma nawet Orvala. Lipa!
Te smoki to ja piłem na siłę ze trzy lata temu. Nie przekonałem się. Dziś ponowiłem i dalej mi nie smakują. Ładna butelka, więc wszyscy napaleni
Petrusy to 3 belgijska liga, ale Oud Bruin jest świetne ( jedyne piwo, którego nie znałem).
Piraat Triple Hop jest bardzo dobry, ale lepszy jest zwykły o tych samych parametrach.
Corsendonk Pater to świetne piwo, podobno zaniżyło parametry. Żałuję, że nie kupiłem dziś w Lidlu więc się nie wypowiem.
Leute Bokbier to piwo z tego samego browaru co smok i Piraat. Niezłe piwo, ma świetne szkło z drewnianą podstawką, trzeba być trzeźwym żeby z tego pić, ja mam je, ale nigdy z niego nie piłem.
Oczywiście oferta Lidla jest super, jednak marzyłbym o innej...
Orval, niebieski Chimay, wszystko z browaru Het Anker( kocham tę belgijską Kotwicę), Westmalle, tak z kilka piw z browaru Du Bocq, ale żaden blond, ciemniejsze z Lefebvre oraz parę lambików, może być nawet z Lindemansa ( szczególnie Cassis, czyli porzeczkowy). Oczywiście też wszystkie trzy piwka z Abbaye St.Remy-Rochefort .
Pomarzyć chyba wolno
Comment
-
Comment