Nowa super oferta (ponoć) niemieckiego dyskontu dla ludności żyjącej w kraju o nazwie (skrótowej) III RP. Czy Waszym zdaniem warto w coś się zaopatrzyć?
Piwa niemieckie w dyskoncie Lidl
Collapse
X
-
Wszystkie te piwa masz opisane na forum. Recenzje są w miarę świeże bo obecna promocja pokrywa się z poprzednią ofertą niemiecką (bodajże z października?).
Jak dla mnie nic ciekawego nie ma, DAB i Warsteiner jakby w słabszej formie, Krombachery po całości nie są warte uwagi tylko Paulanery i Benediktiner trzymaja poziom.
-
-
To żadna super oferta to co Lidl prezentuje na obszarze polskojęzycznym, ale warto kupić Veltins. Cena 1.99zł, w normalnych sklepach kosztuje prawie 5 zł, a piwo jest bardzo goryczkowe, trochę może prymitywne, ale dosyć orzeźwiające. Reszta oferty jest mało interesująca, Belgii nikt nie przebije.
Jak widać nasi okupanci z Unii Europejskiej pod niemieckim dyrektoriatem dbają o to żeby tubylczy naród miał tanie piwo. Oczywiście nas piwoszów tanie piwo cieszy, ale jak to się skończy dla Polski...?
Comment
-
-
Jak dla mnie jedynym piwem wartym zakupu z tej oferty jest Schwaben Das Helle, z tym że cenowo nie jest zbyt atrakcyjne.
Co prawda dla malkontentów od poniedziałku ma być bodajże Estrella:]Last edited by rohozecky; 2015-04-18, 18:49.... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.
Comment
-
-
Ja akurat do środowego meczu w Paryżu piłem lidlowego Krombachera Pilsa. Piwo nijakie niestety. Mam nadzieję, że ten helles istotnie okaże się wart swej ceny. Na razie się chłodzi w lodówce.
Estrella była w Lidlu bodajże w sierpniu ubiegłego roku. Powiem szczerze, że to chyba piwo dla najbardziej zagorzałych fanów Barcy Próbowałem i ten jeden raz wystarczy.
A w środę oglądam derby Madrytu
Comment
-
-
Krombacher pszeniczny był całkiem przyjemny za swoja cenę - 3,35 PLN - tyle, że już wyszedł był...bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rohozecky Wyświetlenie odpowiedziJak dla mnie jedynym piwem wartym zakupu z tej oferty jest Schwaben Das Helle, z tym że cenowo nie jest zbyt atrakcyjne.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DariuszSawicki Wyświetlenie odpowiedziJak widać nasi okupanci z Unii Europejskiej pod niemieckim dyrektoriatem dbają o to żeby tubylczy naród miał tanie piwo. Oczywiście nas piwoszów tanie piwo cieszy, ale jak to się skończy dla Polski...?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedziNie wiem jak wpłynęła na mnie lekka choroba ale to piwo słabe jest, takie odniosłem wrażenie.... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedziTy tak na serio, czy to taki żart?Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedziTy tak na serio, czy to taki żart?
Znam z autopsji
Comment
-
Comment