Ciekawe, czy będzie równie "łatwy" do kupienia jak ten z perły
PTC: Portery lista
Collapse
X
-
Comment
-
Ooooo
czyli u tych kowbojów 24h ? koło vistuli, apteki oraz bukmacherki ?
zajrzę tam na dniach, bo przetestować trzeba ,choć chyba będzie za słodko:]
dzięki za infoComment
-
chris1985
Browar na Jurze, Porter bałtycki obecny w "Sklepie regionalnym na Paderewskiego" w Rzeszowie
0,33l za 7,20zł
Kupiony.
Jak zdrowie pozwoli to najpóźniej w weekend przetestuję tego "najdroższego w kroju rodzimego Bałtyka"Comment
-
Planuję to uczynić od kilku dni tylko trzeba dokupić kilka godzin do jakiejś doby, bo brakuje mi czasu.
pierwo i drugorodny oraz praca skutecznie blokuja dostęp do obijania się na b.bize :]
Dziś nastrugam jakąś wolną chwilkę i machnę aktualną listę.
Dzięki za zainteresowanieComment
-
Długas tego portera już mam dwie butelki, kupiłem swego czasu na padarewskiego, nie długo mam zamiar wypić. Jak tam Porter z perły piłeś ?? u mnie jeszcze leżą dwie butelki perły portera, nie długo sprawdzę, bo podobno smakiem przypomina żywieckiego portera. Ja tam jeszcze czekam na portera Staropolskiego, który podobno już jest warzony.Tylko moje piwo mnie rozumie...Comment
-
Porter z perły wypity po kilku dniach od zakupu, ale nie było czasu zrecenzować, a pamięć się zatarła.
Przyzwoity, w miarę pełny i czekoladowy, bez większych smaków czerwonych owoców.
Warty ponownego zakupu, ale gaci w obecnej formie nie zrywa.
Ja póki co jestem fanem Komesa porter 02.06.2016
mocno stoutowy, a mało słodowo porterowy :]
lecę robić listęComment
-
ha! wyniuchałem ostatnio na półce jeszcze tą warkę, co ciekawe z kolejnego rzutu, jak mi się uda jeszcze trafić (chroniczny brak gotówki nawet na parę sztuk) do dokupię do trzech na leżaku.
Natomiast ostatnio trafiłem dobrego porteru okocimskiego po przecenie, i uwiedziony dokupiłem z innego sklepu i innej warki i cholera... szmata jakaś, mydliny i lipa. Nie pamiętam od kiedy pierwszy raz ale piwo poszło w zlew. No i jak tu wierzyć w solidność koncernów .Comment
-
LISTA PORTERÓW BAŁTYCKICH - stan na MARZEC 2015
POLSKIE:
1. Zamkowy, Żywiec Porter 21 BLG - KEG, butelka 0,5l i 0,33l
2. Łódzkie, Porter 22 BLG - puszka 0,5l
3. Sulimar, Cornelius Baltic Porter 22 BLG - butelka 0,5l
4. Ciechan, Porter 22 BLG - butelka 0,5l
5. Amber, Grand Imperial Porter / Grand Imperial Porter Chili 18,1 BLG - butelka 0,5l
6. Okocim, Porter 22 BLG - butelka 0,5l
7. BOSS, Black Boss Porter/Witnicki Porter 18,1 BLG - butelka 0,5l oraz butelka 0,3l
9. Fortuna, Komes Porter - 21 BLG - butelka 0,5l i okazjonalnie butelka 0,75l
10. Kormoran, Porter warmiński 21 BLG - butelka 0,5l
10. Lwówek, Lwówek Porter 18,1 BLG - butelka 0,5l
11. Krajan, Porter / Kujawskie Porter / [Dionizos] Bearnard Baribal Porter 18,1 BLG - butelka 0,3l i 0,5l
12. Perła - Lublin, Perła Porter Bałtycki 22 BLG - KEG, butelka 0,33l
13. Racibórz, Raciborski Porter BLG 21,9 - butelka 0,5l
14. Browar Restauracyjny "Wrzos" z Ustronia, Wrzos Porter, BLG 23,5 KEG, butelka 0,5l
15. Browar na Jurze, Porter Bałtycki 22 BLG - butelka 0,5l
"prawie portery"
16. Jan Olbracht, Korsarz bałtycki BLG 16,5 - KEG?, butelka 0,5l
dostępne okazjonalnie
Kaszëbskô Kóruna, Porter Kaszubski BLG 22 - butelka 1l, dostępny okazjonalnie ok. grudnia
Browar na Jurze, [Pinta] Imperator Bałtycki 24,7 BLG - butelka 0,33l
Ciechan, Grudniowy Porter 18 BLG - butelka 1l
Ciechan, Grudniowy Porter 22 BLG - butelka 1l
Czenstochovia, Świąteczny Porter Bałtycki BLG 22 - KEG?, butelka?
poczekalnia (czyli, te które są już niedostępne i nie wiadomo czy kiedykolwiek wrócą)
Słociak, Porter Festiwalowy 21 BLG - butelka 0,33l (był dostępny tylko na miejscu)
Amber, Argus Porter Czarny BLG 18,1 - butelka 0,5l (aktualnie niedostępny w sprzedaży - sieć LIDL)
Widawa Porter Bałtycki Wędzony BLG 19 - KEG,
"NIEPOLSKIE": (w realizacji)
1. [Czechy] Pardubicky, Pardubický Porter BLG 19 - butelka 0,33l i 0,5l
2. [Ukraina] Lwiwśka, Lwiwśke Porter BLG 20 - butelka 0,5l
3. [Dania] De Proefbrouwerij (Proef) , Beer Here SOD BLG 20 - butelka 0,5l
"prawie portery":
4. [Rosja] Baltika, Baltika 6 Porter 16 BLG - butelka 0,5l
5. [Białoruś] Aliwaryja, Porter BLG 17 BLG - butelka 0,5l
coś jeszcze?
---------------------edit------
się mi przycisnęło zamiast podgląd, zamieść, a jeszcze nie skończyłem, ech ten pośpiechLast edited by dlugas; 2015-03-11, 13:20.Comment
-
LISTA PORTERÓW BAŁTYCKICH - stan na MARZEC 2015
POLSKIE:
1. Zamkowy, Żywiec Porter 21 BLG - KEG, butelka 0,5l i 0,33l
2. Łódzkie, Porter 22 BLG - puszka 0,5l
3. Sulimar, Cornelius Baltic Porter 22 BLG - butelka 0,5l
4. Ciechan, Porter 22 BLG - butelka 0,5l
5. Amber, Grand Imperial Porter / Grand Imperial Porter Chili 18,1 BLG - butelka 0,5l
6. Okocim, Porter 22 BLG - butelka 0,5l
7. BOSS, Black Boss Porter/Witnicki Porter 18,1 BLG - butelka 0,5l oraz butelka 0,3l
9. Fortuna, Komes Porter - 21 BLG - butelka 0,5l i okazjonalnie butelka 0,75l
10. Kormoran, Porter warmiński 21 BLG - butelka 0,5l
10. Lwówek, Lwówek Porter 18,1 BLG - butelka 0,5l
11. Krajan, Porter / Kujawskie Porter / [Dionizos] Bearnard Baribal Porter / Czarny Kot Porter 18,1 BLG - butelka 0,3l i 0,5l
12. Perła - Lublin, Perła Porter Bałtycki 22 BLG - KEG, butelka 0,33l
13. Racibórz, Raciborski Porter BLG 21,9 - butelka 0,5l
14. Browar Restauracyjny "Wrzos" z Ustronia, Wrzos Porter, BLG 23,5 KEG, butelka 0,5l
15. Browar na Jurze, Porter Bałtycki 22 BLG - butelka 0,5l
"prawie portery"
16. Jan Olbracht, Korsarz bałtycki BLG 16,5 - KEG?, butelka 0,5l
dostępne okazjonalnie
Kaszëbskô Kóruna, Porter Kaszubski BLG 22 - butelka 1l, dostępny okazjonalnie ok. grudnia
Browar na Jurze, [Pinta] Imperator Bałtycki 24,7 BLG - butelka 0,33l
Ciechan, Grudniowy Porter 18 BLG - butelka 1l
Ciechan, Grudniowy Porter 22 BLG - butelka 1l
Czenstochovia, Świąteczny Porter Bałtycki BLG 22 - KEG?, butelka?
poczekalnia (czyli, te które są już niedostępne i nie wiadomo czy kiedykolwiek wrócą)
Słociak, Porter Festiwalowy 21 BLG - butelka 0,33l (był dostępny tylko na miejscu w browarze)
Amber, Argus Porter Czarny BLG 18,1 - butelka 0,5l (aktualnie niedostępny w sprzedaży - sieć LIDL)
Widawa Porter Bałtycki Wędzony BLG 19 - KEG, butelka 0,3l
"NIEPOLSKIE": (w realizacji)
1. [Czechy] Pardubicky, Pardubický Porter BLG 19 - butelka 0,33l i 0,5l
2. [Ukraina] Lwiwśka, Lwiwśke Porter BLG 20 - butelka 0,5l
3. [Dania] De Proefbrouwerij (Proef) , Beer Here SOD BLG 20 - butelka 0,5l
"prawie portery":
4. [Rosja] Baltika, Baltika 6 Porter 16 BLG - butelka 0,5l
5. [Białoruś] Aliwaryja, Porter BLG 17 BLG - butelka 0,5l
coś jeszcze?
W razie pojawienia się błędów w odnośnikach czy nazwach, piszcie śmiało
----------------------------------------------
Plotki
Są plotki, że podobno ma wrócić Staropolski, Porter
Kiedyś też napisano takW Zduńskiej Woli produkowane będą różne gatunki tego napoju: jasne, pełne, mocne. W przyszłości oferta rozszerzona ma być o rodzaje typu porter. W tym przypadku ,,leżakowanie" trwa znacznie dłużej i wynosi 180 dni. Między innymi to ma wpłynąć na bardzo wysoką jakość produktu.
no i są mikro plotki, że w Cieszynie "po zmianach" będą warzyli Porter dla GŻ oraz swojego (innego?) "dla siebie"
--------------------edit------
Działaj. "Kod" już zrobiony wystarczy, że pozmieniamy miejsca.Last edited by dlugas; 2015-03-11, 14:46.Comment
-
A co z Birbant'em ? Ekstrakt 18,1 BLG 7,9% Alko niby uwarzony w witnicy extrakt sie zgadza z Blackboss ale alko juz nie (0,5L)
Z zagranicznych to jest jeszcze Anchor Porter (ktorego akurat nie mam ale widziale karton po nim) (0,33L)
Brewdog Brixton Porter ale czy to aby porter ? 5% alko BLG niewiadome (0,33L)
Volfas Engelman Imperial Porteris kolejny porter ale czy aby napewno porter 6% alko BLG ?Napewno nie Imperial Porter (Pinta czyli 0,568L)
Comment
Comment