U nas w Lublnie, patriotyzm lokalny w stosunku do Perły jest spory, choć chyba kiedyś było lepiej ale to wpływ marketingu wielkej trójki.
Browar Krajan czy to koniec?
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kisharU nas w Lublnie, patriotyzm lokalny w stosunku do Perły jest spory, choć chyba kiedyś było lepiej ale to wpływ marketingu wielkej trójki.
Co ciekawe byłem kiedyś w Nakle (z 15 lat temu) i nie kupiłem tam piwa z miejscowego browaru(nawet nie wiedziałem czy takowy istnieje )po prostu nigdzie go nie było.Było za to piwo z Grudziądza i Bydgoszczy.Bardzo żałowałem zakupu
Co do piw z Krajana w Szczecinie...Raz jest Irlandzkie mocne,raz znika na kilka miesięcy.Ostatnimi czasy pojawiło się w Netto,ale jakoś mi zniknęło z pola widzenia.
Jnnego od dawna nie stwierdziłem
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekdaroJeśli chodzi o Kraków , ofensywa jest przygotowywana , a czy piwo utrzyma się na dłużej zależy od hurtowni ,która bedzię chciała nadal tym wyjatkowym towarem handlować.
Pojawił się kolejny sklep z Krajanem w Krakowie. Nawet bardzo ładnie wyeksponowane są piwa przy kasie i dzięki temu schodzą (zrobiłem wywiad z kasjerką )
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PogoniarzPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kishar
U nas w Lublnie, patriotyzm lokalny w stosunku do Perły jest spory, choć chyba kiedyś było lepiej ale to wpływ marketingu wielkej trójki.
Nie ma co porównywać tak dużego miasta jak Lublin z Nakłem i mocy przerobowych obydwu browarów.
Szczegóły były np.: tu.
Tylko Janowa żal...
Co do Krajana to pamiętam, że w jakiś hipermarketach kupowałem w zeszłym roku bez problemu i np. w Piotrze i Pawle...
Comment
-
-
W wawie widziałem ostatnio Irlandzkie i Portera Krajana w wielu miejscach, nawet w hipermarkecie, z tym , że nie zawsze występują razem. Więc z tym browarem raczej nie powinno być żle, raczej chyba występuje ekspansja tego browaru, a nie odwrotnie.
Comment
-
Comment