Ja ostatnio otwierałem grzebieniem - ale nie zębami, tylko rączką...
Czym otwieracie piwo? [Gdy nie macie otwieracza pod ręką...]
Collapse
X
-
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet -
Comment
-
Comment
-
Metodą z kartką papieru można łatwo wygrać zakład.
Wygrzebałem temat bo lubię otwierać piwo niestandardowoUżyłem do tego mnóstwa przedmiotów, ale można to sprowadzić do sześciu sposobów.
Chyba najczęściej otwieram stosując dźwignię podpartą o rękę na szyjce, bo wystarczy do tego dowolny twardy i w miarę długi przedmiot. Najczęściej druga butelka z piwem. Nada się też: telefon, zapalniczka, łyżka, patyk, dobry kamień, dezodorant, marker czy bardziej dziwne jak pokrywka od garnka, sanki, krzesło, właśnie pozginana kartka, cokolwiek...
Wcześniej częściej stosowałem podważanie, najlepiej kluczem. Wpychamy pod kapsel, dociskamy kciukiem i ruchem obrotowym podważamy. Moim ulubionym kluczem, jeden ruch
Trzecia metoda to znalezienie czegoś co działa na zasadzie zwykłego otwieracza, czyli zahaczamy od spodu i stosujemy dźwignię opartą o kapsel. Może nadać się klamra od spodni, czasem płot, czasem znak drogowy. Ogólnie dość ciężko o taki przedmiot.
Mniej fajne metody, bo wiążące się z ryzykiem straty piwa opierają się na uderzeniach:
Po pierwsze, można oprzeć kapsel od spodu i uderzyć butelkę pięścią od góry. Nadają się prawie wyłącznie metalowe obiekty tupu płot, słupek, ławka
Można też oprzeć jakiś przedmiot na kapslu od spodu i uderzać w niego, albo nim o coś twardego (metody nie polecam ze względu na wstrząśnięcie piwa). Można podłożyć drugie piwo i je kopnąć piętą, lub poprosić kogoś by uderzył, lub stuknąć o coś drewnianego.
Najbardziej ryzykowne jest bezpośrednie, szybkie uderzanie w kapsel od spodu. Można w ten sposób rozlać piwo a nawet pobić butelkę jeśli użyjemy czegoś twardego jak nóż. Sam nie próbowałem, ale można nawet wiatrówkąComment
-
A próbował ktoś kilofem ??
Kapsel leci aż miło
Choć największe wrażenie robi na mnie otwieranie oczodołemVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
od otwierania piwa zębami mam ubytki w szkliwieale warto było
teraz już zębów nie używamZbieram etykiety i podstawki z ciężarówkami, karty telefoniczne z motywem piwnym ,podstawki guinness oraz birofilia związane z browarem warszawskim.
Ktokolwiek chciałby pomóc w powiększaniu zbioru proszę o kontakt.
https://picasaweb.google.com/115486805717439828103Comment