Nowe browary restauracyjne w Polsce

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9787

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik
    Tu będzie (ponoć) browar - Kombornia

    PS - Aha, zapomniałem nadmienić, że w tym zespole dworskim był przed wojna browar
    Obiekt zdaje się już teraz hotelować i "spać" (czasownik od rzeczownika "spa" ), czy wiadomo, kiedy się z browarem wykokoszą? Będę w okolicy za miesiąc...

    Comment

    • Pankracy
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2007.10
      • 2795

      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik
      Obiekt zdaje się już teraz hotelować i "spać" (czasownik od rzeczownika "spa" )
      Browar restauracyjny w Komborni ma być w dawnym spichlerzu. Na zdjęciu przedstawiony jest natomiast dwór, w ktorym znajduje się hotel.
      czy wiadomo, kiedy się z browarem wykokoszą? Będę w okolicy za miesiąc...
      Zarząd spółki z Krakowa, ktora jest właścicielem zespołu pałacowo-parkowego w Komborni nie udziala na ten temat niestety informacji.

      Comment

      • becik
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🍼🍼
        • 2002.07
        • 14999

        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy
        Browar restauracyjny w Komborni ma być w dawnym spichlerzu. Na zdjęciu przedstawiony jest natomiast dwór, w ktorym znajduje się hotel
        To browaru chyba tam prędko nie będzie, oto spichlerz

        O browar na miejscu się nie pytałem gdyż Kombornię zwiedzałem pod kątem historyczno-architektonicznym. Jedzenie tam jest dobre ale drogie - np malutka kochilka rosołku 14 zł (ale dobry skurkowany był)
        Attached Files
        Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

        Comment

        • Prusak
          Major Piwnych Rewolucji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2005.07
          • 4449

          Na stronach gminy Korczyna nadal jest tylko "postanowienie o nałożeniu obowiązku przeprowadzenia oddziaływania na środowisko" interesującej nas inwestycji z sierpnia 2011 roku, więc pewnie finalizacja nieprędko.

          Comment

          • Pankracy
            Major Piwnych Rewolucji
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2007.10
            • 2795

            Stan budynku browaru przy pl. Staromłyńskim w Lądku-Zdroju (maj 2012).

            Last edited by Pankracy; 2012-05-22, 17:10.

            Comment

            • pizmak666
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼
              • 2006.12
              • 1903

              W Krakowie ponoć już montują instalację.
              „Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”

              "Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".

              Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.

              Comment

              • sienioo
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2008.12
                • 177

                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pizmak666
                W Krakowie ponoć już montują instalację.
                Już jest praktycznie zamontowana. Jak nic się nie zmieniło otwarcie za kilka dni, czyli 1 czerwca. Co do piwa i samego minibrowaru to już inna kwestia...

                Comment

                • Pankracy
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2007.10
                  • 2795

                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pizmak666
                  W Krakowie ponoć już montują instalację.
                  Ponoć warzelnia ma być zamontowana, w kącie wyremontowanej hali głównej zajezdni. A w przygotowaniu projektu rewitalizacji hali i jej adaptacji na minibrowar uczestniczył któryś z profesorów Politechniki Krakowskiej.

                  Comment

                  • dyczkin
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2011.05
                    • 3657

                    Będą dowozić
                    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

                    Moje warzenie // Piwny Wojownik

                    Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

                    Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

                    Comment

                    • pizmak666
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼
                      • 2006.12
                      • 1903

                      Tramwajem z CK
                      „Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”

                      "Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".

                      Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.

                      Comment

                      • leona
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2009.07
                        • 5853

                        To będzie moloch, CK nie wyrobi

                        Comment

                        • sienioo
                          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                          • 2008.12
                          • 177

                          Będą dowozić pierwsze warki z innego minibrowaru. Sam projekt Starej Zajezdni jest przedstawiany jako największa restauracja i najdłuższy bar w PL (podobno). W głównej mierze mają tam odbywać się bankiety, konferencje, targi, spotkania biznesowe itd. Docelowo na Józefa i obok ma powstać kompleks hotelowy.

                          Comment

                          • VanPurRz
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2008.09
                            • 4229

                            Kolerjne miejsce nie dla ludzi. Jacer będzie zadowolony. Ceny z d...wzięte i zero atrmosfery. Ale będzie się można wywyższać
                            "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

                            Comment

                            • sienioo
                              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                              • 2008.12
                              • 177

                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz
                              Kolerjne miejsce nie dla ludzi. Jacer będzie zadowolony. Ceny z d...wzięte i zero atrmosfery. Ale będzie się można wywyższać
                              Budynek sam w sobie jest klimatyczny:P Wiesz jak restauracja ma liczyć 800 czy 1100 osób (bo takie liczby słyszałem) to muszą takie rzeczy się odbywać, bo inaczej będzie pusta.

                              Comment

                              • sienioo
                                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                                • 2008.12
                                • 177

                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sienioo
                                Budynek sam w sobie jest klimatyczny:P Wiesz jak restauracja ma liczyć 800 czy 1100 osób (bo takie liczby słyszałem) to muszą takie rzeczy się odbywać, bo inaczej będzie pusta.
                                Na stronie De Silva pojawiło się więcej informacji, oraz potwierdziły mi się informację, że piwo będzie dostarczać Spiż.
                                ze strony:
                                Zapewniamy:

                                ponad 1.000 m2 jednolitej powierzchni (bez filarów i innych barier),
                                możliwość elastycznej aranżacji powierzchni,
                                najdłuższy w Polsce bar i 7 stołów piwnych z indywidualnymi beczkami,
                                piwo warzone na miejscu przez browar „Spiż”,
                                oryginalne menu i duże porcje,
                                duże ekrany (20m2) i 12 monitorów LCD do oglądania transmisji sportowych na żywo,
                                zaplecze techniczne dla produkcji scenicznych i koncertów,
                                niepowtarzalną atmosferę i unikalny, historyczny klimat tego miejsca

                                Comment

                                Przetwarzanie...