Nowe browary restauracyjne w Polsce
Collapse
X
-
Last edited by Pendragon; 2015-11-01, 20:24.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie -
Tak, tylko, że na niemieckiej podają model warzelni i wymieniony jest dwa razy Brautheke, który jest typowo restauracyjny.Last edited by e-prezes; 2015-11-01, 21:53.Comment
-
Pytałem, bo w Lublinie baardzo długo to trwało, za to można teraz się napić przyzwoitego pilsa, a na święta podobno alta. Ale to sprawa do innego wątku, bo w żadnym Bierhalle nie próbowałem alta.
Czyli zdążą ze swoim piwem przed nowym rokiem pewnie. Zmierzamy szybkim krokiem (biorąc pod uwagę nie tylko restauracyjne) do liczby stu pięćdziesięciu browarów.Comment
-
(...)
Prezydent Miasta Gdańska ZAWIADAMIA:
o wydaniu w dniu 10 listopada 2015 r. decyzji nr WŚ-I.6220.II.75D.2014.EI.204811 o środowiskowych uwarunkowaniach dla przedsięwzięcia: Budowa minibrowaru restauracyjnego AleBrowar w Gdańsku, w dawnej hali produkcyjnej Stoczni Gdańskiej - budynek o nr inw. 33B (dz. nr 112/18)
Comment
-
Jednak w stoczni?
W Gdańsku restauracyjny, a w Lęborku rzemieślniczy?Last edited by Pendragon; 2015-11-10, 18:59.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
http://www.gdansk.pl/urzad/nasze-miasto,696,41428.html
(...)
Prezydent Miasta Gdańska ZAWIADAMIA:
o wydaniu w dniu 10 listopada 2015 r. decyzji nr WŚ-I.6220.II.75D.2014.EI.204811 o środowiskowych uwarunkowaniach dla przedsięwzięcia: Budowa minibrowaru restauracyjnego AleBrowar w Gdańsku, w dawnej hali produkcyjnej Stoczni Gdańskiej - budynek o nr inw. 33B (dz. nr 112/18)
Comment
-
Jutro rusza Zamkowy Młyn w Olsztynie.
Znaczy się zacznie serwować własne piwo.
ART - robota na cito
Zamkowy Młyn
Olsztyn
Nowowiejskiego 15
tel. 89 523 53 01
mail: restauracja@browarzamkowymlyn.plLast edited by Pendragon; 2015-12-03, 21:54.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Posłałem PW do ART'a więc na dniach doda browar .Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
Dzięki, dodałem chwilę wstecz razem z Bierhalle Wilanów.Last edited by ART; 2015-12-09, 14:03.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Będąc na świątecznym spacerze zobaczyłam reklamę browaru przy restauracji Wirtuozeria w Bielsku-Białej (ul. Pocztowa 39). Niestety nie miałam możliwości sprawdzić, czy faktycznie w restauracji znajduje się instalacja do warzenia, czy to jedynie chwyt marketingowy . Na stronie restauracji, ani na fb nie znalazłam żadnej wzmianki na temat browaru.Comment
-
Comment
Comment