Za około 200 złotych można kupić bilet, na podstawie którego możliwe będzie podróżowanie pociągiem przez 14 kolejnych dni. Niestety nie w Polsce a w Czechach. To właśnie Koleje Czeskie mają dla swoich klientów jedną z najlepszych chyba na europejskim rynku ofert na lato, umożliwiającą podróż po całym kraju. 'Bilet na lato' ważny jest przez 14 kolejnych dni w drugiej klasie pociągów Ceskich Drah i kosztuje 1190 koron i tylko 990 koron dla posiadaczy In-karty lub karty ISIC. Ta specjalna oferta przewoźnika jest ważna w okresie od 1 lipca do 31 sierpnia 2013 roku. Co warte podkreślenia jest to bilet imienny. Podczas jego sprawdzania pasażer jest zobowiązany do przedstawienia konduktorowi dokumentu tożsamości. Bilet jest ważny także w ČD Busach i AirportExpresie na Lotnisko Václava Havla w Pradze. Nie obowiązuje natomiast w pociągach prywatnych przewoźników na liniach MariánskéLázně - Karlovy Vary oraz Liberec - Hrádek nad Nisou. Nie zmienia to jednak faktu, że jest to jedna z lepszych ofert, jakie są dostępne na europejskim rynku. „Bilet na lato”można kupić w kasach biletowych Ceskich Drah oraz przez Internet na stronie www.cd.cz. Ciekawi jesteśmy kiedy taką ofertę wprowadzą polscy przewoźnicy. Obawiamy się, że nieprędko, o ile w ogóle.
Pociągiem po kolejowo-piwnych szlakach
Collapse
X
-
Dobra informacja, o której dziś dopiero się dowiedziałem przeglądając rozkłady jazdy.
W czerwcu otworzono przystanek kolejowy Třinec - centrum. Mieści się on na wysokości nám.T.G.Masaryka, zatem stanowi dobre miejsce do przesiadek z/do Karpentnej.
Třinec (Frýdecko-Místecko) – Obyvatelé centra Třince to již nemají daleko na vlak. Správa železniční dopravní cesty otevřela novou zastávku Třinec-centrum u náměstí T. G. Masaryka. Vznikla během modernizace třetího železničního koridoru, v sousedství je také nový podjezd pod tratí. Na její stavbu přispělo zhruba čtvrtinou z 36 milionů i město.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
O ku..... co to jest? Co wyprawia to platformerskie PKP? Do Pragi bez bezpośredniego pociągu? Proponuję temu debilowi kto to wymyślić przesiadać się z dwójką dzieci z pociągu do pociągu"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
To skomunikowanie jest i teraz (pociągi do Wiednia, Budapesztu i Villach), ale cenowo to żadna konkurencja.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedziO ku..... co to jest? Co wyprawia to platformerskie PKP? Do Pragi bez bezpośredniego pociągu? Proponuję temu debilowi kto to wymyślić przesiadać się z dwójką dzieci z pociągu do pociąguLast edited by olie; 2013-11-27, 22:39.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika celtyk87 Wyświetlenie odpowiedziMoże Polski bus wprowadzi połączenia Warszawa-Praga.Last edited by Pendragon; 2013-11-28, 20:30.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Tylko że mogą cię zawrócić spod autobusu, jeśli dziecko nie będzie miało fotelika czy podkładki (w zależności od wieku i wzrostu). Nie wiem, czy takie przypadki miały miejsce, przekazuję informację uzyskaną jakiś czas temu w Polskim Busie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedziO ku..... co to jest? Co wyprawia to platformerskie PKP? Do Pragi bez bezpośredniego pociągu?
Last edited by olie; 2013-12-03, 23:43.
Comment
-
-
Jeśli ktokolwiek z Browarbizowców będzie chciał się wybrać pociągiem do Szklarskiej Poręby niech uzbroi się w cierpliwość i pojedzie samochodem. Od paru dni został zamknięty wiadukt, który jest w bardzo złym stanie technicznym. Taką decyzję wydał Wojewódzki Inspektor Nadzoru Budowlanego. Dla bardziej przyzwyczajonych podróżowaniem pociągami posiadam informację, że pociągi kursują do stacji Piechowice, a od stacj Piechowice jeździ komunikacja zastępcza z pominięciem przystanku kolejowego "Górzyniec".
Comment
-
-
No to jestem w szoku po informacji o CD. Wypada mi tym razem przeprosić PKP i PO. Obym częściej musiał przepraszać bo oznaczało by to, że obie te organizacje zaczęłyby działać lepiej."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
PO i poprawa, chyba żartujesz. OFE albo 3% podwyżki na Vacie, przełkniesz to?Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika olie Wyświetlenie odpowiedziA jednak to České dráhy są odpowiedzialne za likwidację EC Praha.
http://www.rynek-kolejowy.pl/47419/t..._ec_praha.htmlmb WOS
Comment
-
Comment