Najlepsze "Tanie Piwa"
Collapse
X
-
U mnie poniżej 3 zł to Amber Naturalny (2.00 w butelce) i Remus (1.39 w butelce). Nieco powyżej 3, bo za 3.20 Lagerowe. No a ostatnio Bohemia Regent w Biedronce - 2.99
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
1,40 za Remusa! Chciałbym, żeby w moim osiedlowym sklepie było takie "niskobudżetowe" piwo!Comment
-
To i ja się wypowiem. Mam dwa piwa.
Ciechan Lagerowe- 2.80 zł.
Manufakturowy Pils- 2.49 zł.
Zdecydowanie te dwa piwa.Comment
-
Z tego co czytam o nowym wypuście Manufakturowego Pilsa, to raczej wypadnie Wam z repertuaru.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
piotr i paweł mistrz wśród piwek, mega wybór do 3zł myslalem ze to bardzo drogi sklep ale ceny ma naprawde przystępneprzy weekendzie takie piwka wskakują na warsztat(wszystkie oprócz trybunał miodowe kosztują w przeliczeniu poniżej 3zł za butel, ciekawe piwka były po 3.30 itp ale to juz przekroczenie testowanego budżetu) :
Comment
-
Jak dla mnie zaporowy budżet to 3 zł w kieszeni i chęć na piwoJeśli jesteś w stanie kupić 5 piw za 3 zł, to jesteś w stanie też kupić 3 piwa po 5 zł. A nawet jedno za 15 zł. Nie zawsze trzeba wypić ich kilka, ale to tylko moje zdanie. Stąd nie rozumiem twierdzenia, że ma się ograniczony budżet, skoro planuje się przeznaczyć 15-20 zł na alkohol. To jest budżet, w którym mieści się baaaardzo dużo piw z różnych stron świata i wszystkie polskie, poza jakimiś edycjami specjalnymi (np. Ciechan Porter Grudniowy za 55 pln)
Comment
-
kolego Moracz, pisałem o sytuacji typowo towarzyskiej przy której pije się piwko bardziej do podchmielenia się niż do degustacji, do degustacji nie żałuje sobie na piwkoa temat mnie jakos wkręcił i teraz testuje takie piwka do 3zł i temu kupuje ich po 10 sztuk, jestem w trakcie Lagerowego 2.99zł w PiP, im bliżej końca tym lepsze, wypiłem też gniewosza ciemnego 2.5/5 ... testujemy dalej
Ostatnia zmiana dokonana przez n-man; 2013-03-22, 19:10.Comment
-
piotr i paweł mistrz wśród piwek, mega wybór do 3zł myslalem ze to bardzo drogi sklep ale ceny ma naprawde przystępneprzy weekendzie takie piwka wskakują na warsztat(wszystkie oprócz trybunał miodowe kosztują w przeliczeniu poniżej 3zł za butel, ciekawe piwka były po 3.30 itp ale to juz przekroczenie testowanego budżetu) :
http://www.imagebanana.com/view/o5mq...322_174330.jpg
Pilsa z Manufaktury dużo ludzi już w tym wątku wymieniło, bardzo solidne, mocnogoryczkowe piwo. Ja mam dużą słabość do lidlowego Perlenbachera (2,29 zł). Przy tej cenie zaskakująco szlachetny, fajnie zbalansowany smak. Poza tym w Warszawie i okolicach, jak się zakręcisz, bez problemu kupisz piwa z browaru Konstancin za ok. 2,50-2,90 zeta (Konstancin, Mazowieckie, Starodawne, Dawne itd.). W tych cenach sprzedają je makety API i M&L. Ale tak jak mówię - to sieciówki z Wwy i okolic.
Wrocławskie też w tych granicach cenowych bywa niezłe, ale jest mocno nierówne. W sumie nie polecam
PS (edit). A i jeszcze Zamkowe Niepasteryzowane za 2,29 zł (Piotr & Paweł) jest całkiem przyswajalne.Ostatnia zmiana dokonana przez chechaouen; 2013-03-22, 19:22.Comment
-
Dwie uwagi do ciebie, n-man:
- podejrzewam, że sam nie wiesz czego oczekujesz od piwa;
- błędy ortograficzne, gramatyczne i okropna stylistyka powodują, że głowa boli od czytania twoich postów.
Może spróbuj określić co najchętniej widziałbyś w piwie, wówczas łatwiej będzie podpowiedzieć ci najlepsze piwa w twoim przedziale cenowym.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609Comment
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Trochę wody w Wiśle upłynie nim kolega n-man będzie wiedział czego chce. Na razie to chętnie alkoholizuje się.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment