Najlepsze koncernowe piwo (polskie)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dyczkin
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2011.05
    • 3657

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jurcio6 Wyświetlenie odpowiedzi
    1. Perła niepasteryzowana
    2. Perła chmielowa
    3. Kasztelan
    4. Łomża Export
    5. Żywiec

Dawniej moim ulubionym piwem koncernowym był Okocim Mocny, jednak jakiś czas temu okrutnie się popsuł ;/ Jeszcze wcześniej lubiłem też Dębowe, ale popsuło się przed Okocimem i zaczęło zalatywać spirolem na kilometr /bleh/.
    NIE, NIE I JESZCZE RAZ NIE
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

• Latarnik
      Premium Lamplighter
      🥛🥛🥛🥛
      • 2004.06
      • 5035

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedzi
      Zgadzam sie z Toba, ale kolega jurcio6 ma prawo miec swoje zdanie, czyz nie?
      A zeby bylo w temacie, z polskich koncerniakow regularnie pijam tylko Zywieckiego Portera.
      5470 kapsli z wypitych piw
      874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
      "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
      https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
      Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
      https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna

Comment

• dyczkin
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2011.05
        • 3657

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik Wyświetlenie odpowiedzi
        Zgadzam sie z Toba, ale kolega jurcio6 ma prawo miec swoje zdanie, czyz nie?
        Jak nie , jak tak
        Żywiecki porter jest

P.S. Ostatnio posmakował mi Okocim special
        Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

• Cyssiek
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2011.05
          • 93

Z polskich koncerniaków najlepsze zdecydowanie jak dla mnie jest Okocim Porter. Najczęściej pijam Perłę Mocną, ale Okocimiem podwójnie chmielonym absolutnie nie pogardzę, jest smaczniutki, jak na moje gusta.
          "Goolman to jest trunek boski, pisał o nim Kochanowski"

Comment

• Cyssiek
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2011.05
            • 93

oczywiście jeśli chodzi o 'tanio-szybko' to w ilościach masowych Goolmany, Kenigery, JustPiwo z Tesco i inne tego typu wynalazki

Niestety, agenci z ogólnoświatowego biura K.A.C. zawsze wtedy z rana bardzo głośno patrzą na mnie
            "Goolman to jest trunek boski, pisał o nim Kochanowski"

Comment

• jurcio6
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2010.12
              • 48

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedzi
              Ale suchara odgrzałeś... przez pół roku to sytuacja drastycznie uległa zmianie i to co pisałem wtedy jest na ten moment mocno nieaktualne :P Na dobrą sprawę to obecnie jedyna koncernówka, jaką mogę przyjąć, to Kasztelan. Wszystkie te inne szczoszki są po prostu jakieś kwaśne.. A generalnie to koncernówek już nie pijam praktycznie wcale - wolę zapłacić 2x więcej za PIWO, a i knajp coraz więcej, gdzie można ustrzelić coś fajnego
              Piwo jest dobre, piwo pić trzeba, kto pije piwo ten pójdzie do nieba! :)

Comment

• dyczkin
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2011.05
                • 3657

Ale suchara odgrzałeś... przez pół roku to sytuacja drastycznie uległa zmianie i to co pisałem wtedy jest na ten moment mocno nieaktualne :P Na dobrą sprawę to obecnie jedyna koncernówka, jaką mogę przyjąć, to Kasztelan. Wszystkie te inne szczoszki są po prostu jakieś kwaśne.. A generalnie to koncernówek już nie pijam praktycznie wcale - wolę zapłacić 2x więcej za PIWO, a i knajp coraz więcej, gdzie można ustrzelić coś fajnego
                Posta pisałem po kilku Naturach więc moja reakcja była impulsywna. Gratuluje rozwoju piwnego gustu i życzę Tobie jak i sobie coraz lepszych piw .

Comment

• jurcio6
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2010.12
                  • 48

Dziękuję bardzo. Od dosyć długiego czasu wolę pić piwa z mniejszych browarów, natomiast wcześniej jeszcze taką koncernówkę dało się wypić, choć porównania oczywiście nie było. Teraz albo te piwa stały się tak paskudne, albo faktycznie coś we mnie pękło

A Natury jeszcze niestety nie piłem. Natomiast powoli "zamykam" cały ranking najlepszych piw z 2010 roku Browar.biz z wybranych pięciu kategorii - przez ostatni rok udało mi się spróbować dużej części piw z tego spisu, a w sumie mam ich tam aż 50

Jakby tego jeszcze było mało, to kilka dni temu nabyłem w Realu trzy sześciopaki Noteckiego w bardzo dobrej cenie! Mam nadzieję, że to jest to samo dobre piwko, a nie jakaś biedniejsza wersja lana dla hipermarketu..

Comment

• rohozecky
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼🍼
                    • 2008.11
                    • 1840

"biedniejsze wersje dla hipermarketów" to typowa urban legend...
                    ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.

Comment

• jurcio6
                      Kapral Kuflowy Chlupacz
                      • 2010.12
                      • 48

Wiesz co mawiają na temat legend... Jednak mam nadzieję, że w tej nie ma żadnego ziarnka prawdy ^^

Comment

• rohozecky
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼🍼
                        • 2008.11
                        • 1840

jedynym ziarnkiem, które może dodawać cienia wiarygodności taki powiastkom, mogą być nieciekawe warunki przechowywania np. piw niepasteryzowanych w marketach.
                        ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.

Comment

• dyczkin
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2011.05
                          • 3657

Jakby tego jeszcze było mało, to kilka dni temu nabyłem w Realu trzy sześciopaki Noteckiego w bardzo dobrej cenie! Mam nadzieję, że to jest to samo dobre piwko, a nie jakaś biedniejsza wersja lana dla hipermarketu..
                          Ja nauczony doświadczeniem kupuje Noteckie szt. 1 aby ocenić piwo (DMS panoszy się ) a potem ewentualnie następne.

Comment

• thir13teen
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2011.11
                            • 9

1. Żywiec Porter
                            2. Okocim Porter

Comment

• Krzysiu
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2001.02
                              • 14936