Najlepsze koncernowe piwo (polskie)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • CyboRKg
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2010.04
    • 594

Potwierdzam. Zarowno Warka jak i Tatra w 1,5l petach byly rozlewane na Slowacji i w Serbii.
    "Jedno pivo ne vadi!"
    "Kupuje tylko w polskich sklepach!"

Comment

• a1410
      • 2003.08
      • 613

Najlepsze piwo koncernowe - Warka w Pecie Nie dość, że Warka, to jeszcze ten plastik. Kurka, ludzie!!! opanujcie się, bo nas znowu gdzieś ośmieszą, jak to się już raz zdarzyło. To piwo było poprawne, ale niczym szczególnym na plus się nie wyróżniało i obok takiego np. Żywca ze szkła nawet stanąć nie powinno. I to jest moim zdaniem najlepsze polskie piwo koncernowe, bo przecież Brackie to praktycznie piwo regionalne, a Perła żadnym koncernem nie jest...

Comment

• chechaouen
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼🍼
        • 2011.01
        • 1180

a próbowałeś? czy tak po prostu mądralujesz bo plastik no i bo Warka? ja Twojego Żywca ze szkła pijałem kiedyś czasem. w porównaniu z innym koncerbem nie różni się niczym na plus. nijakie siki
        Ostatnia zmiana dokonana przez chechaouen; 2012-11-11, 22:32.

Comment

• dyczkin
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2011.05
          • 3657

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika a1410 Wyświetlenie odpowiedzi
          ... np. Żywca ze szkła nawet stanąć nie powinno. I to jest moim zdaniem najlepsze polskie piwo koncernowe, bo przecież Brackie to praktycznie piwo regionalne, a Perła żadnym koncernem nie jest...
          Ty chyba żartujesz chłopie
          Brackie jako regionalne, warzone w koncernie
          Perła, co to jest niby jest
          Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

• Rolnik
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2012.10
            • 8

koncernowe to chyba Lech Pils (dostępne tylko w Wielkopolsce) i Okocim Premium Pils

Comment

• Mason
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼
              • 2010.02
              • 3280

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rolnik Wyświetlenie odpowiedzi
              koncernowe to chyba Lech Pils (dostępne tylko w Wielkopolsce)
              Kurde, nie wiedziałem że Warszawa jest w Wielkopolsce...
              JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• Cez
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.01
                • 1789

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedzi
                Kurde, nie wiedziałem że Warszawa jest w Wielkopolsce...
                Kraków też....strach się bać.
                Masz stare niepotrzebne rzeczy, to napisz.

Comment

• Javox
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2009.11
                  • 6470

koncernowe to chyba Lech Pils (dostępne tylko w Wielkopolsce)...
                  A nawet w Dźwirzynie... w północno-zachodniej Wielkopolsce...
                  Ostatnia zmiana dokonana przez Javox; 2012-11-12, 09:13.

Comment

• legart
                    • 2012.06
                    • 914

Po ostabich "heavy metalowych" doświadczeniach z Brackim cofam swój głos na niego. Za to Żywiec Porter zachwyca mnie niezmiennie.
                    Ostatnia zmiana dokonana przez legart; 2012-11-12, 09:16.

Comment

• a1410
                      • 2003.08
                      • 613

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedzi
                      Ty chyba żartujesz chłopie
                      Brackie jako regionalne, warzone w koncernie
                      Perła, co to jest niby jest
                      Brackie spełnia większość kryteriów, które decydują o regionalności, a Perła? no cóż, może mnie oświecisz i napiszesz, w skład którego koncernu wchodzi ten browar?!

Comment

• DariuszSawicki
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼
                        • 2012.08
                        • 2869

koncernowe to chyba Lech Pils (dostępne tylko w Wielkopolsce) i Okocim Premium Pils
                        Jest od dawna na Mazurach.Lepszy od zwykłego ale nie polecam.Co do koncernów to moim zdaniem Żywiec Porter psuje się,zbytnio czuć alkohol.Praktycznie nie piję już nic od KP,GŻ i Carlsberg Polska.Spróbuję jeszcze Okocim Porter bo dawno nie piłem.

Comment

• alterbeer
                          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                          • 2011.09
                          • 138

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika a1410 Wyświetlenie odpowiedzi
                          a Perła? no cóż, może mnie oświecisz i napiszesz, w skład którego koncernu wchodzi ten browar?!
                          Royal Unibrew ma niemal 50% udziałów, a pozostałe jakiś grubymi nićmi szyty cypryjski fundusz hedgingowy... Jeśli to nie jest koncern (spółka, której jedynym zadaniem jest generowanie coraz to lepszych wyników finansowych ku uciesze inwestorów giełdowych), to nie wiem co nim jest... ;-)

Comment

• a1410
                            • 2003.08
                            • 613

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika alterbeer Wyświetlenie odpowiedzi
                            Royal Unibrew ma niemal 50% udziałów, a pozostałe jakiś grubymi nićmi szyty cypryjski fundusz hedgingowy
                            Hmm, wydawało mi się, że RU sprzedał swoje aktywa i wycofał się z Polski, ale może się mylę Natomiast jeżeli udział własnościowy funduszu kapitałowego jest oznaką koncernowości, to Gontyniec jest wzorcowym koncernem

Comment

• ksy
                              Porucznik Browarny Tester
                              • 2011.07
                              • 280

No to jak już dochodzimy do tego co to koncern...

Moim ulubionym piwem koncernowym jest Wrocławskie z Lwówka Śląskiego.
                              --------------------
                              --------------------
                              "Żółw porusza się z prędkością wystarczającą do upolowania sałaty. "

Comment

• zgreg
                                Kapral Kuflowy Chlupacz
                                • 2013.01
                                • 60

Nie wiem czy z moim skakie jest cos nie tak, zastanawiam sie...OCB, chodzi o to, ze pije nowe (mi) piwo, tyskie klasyczne - smakuje mi (w porownaniu z reszą koncerniakow) wybornie (jakies tam slody w smaku).Drugie podejscie - koncern , nagazowy fe.Mysle sobie trafilem gorsza partie, ale kolejne podejscia i piwo mi nie smakuje (jak za 1 wszym razem .Drugi przyklad korona z lomzy, zaskoczony bylem za 1 wszym razem, drugie podejscie, rozwodnione , bez smaku, typowy cienki koncerniak.tylko to drugie piwo ma z tylu inna etykiete (to z lewej-gorsze)

Comment

Przetwarzanie...
                                X