W przyszłym tygodniu, w pubach i w drodze do sklepów...
PINTA Stare ALE jare 14,0o – solidna dawka słodowej treści skontrowana obfitym chmielem – oto Sticke - sezonowa odmiana stylu Altbier..
W Düsseldorfie – w Północnej Nadrenii Westfalii „od zawsze” warzą Stare Piwo – Altbier. To miedziane, pełnosłodowe piwo górnej fermentacji raz w roku gotowane jest w mocniejszej i odważniej chmielonej wersji, zwanej Sticke. W lokalnym dialekcie „Sticke” to „Tajemnica”. Specjalnie dla Was, PINTA Stare ALE jare odkrywa tajemnicę piwowarów z Düsseldorfu. Fermentowane z użyciem drożdży Safale S-33 w temp. 19oC.
Skład: słody Weyermann®: monachijski typ I, pilzneński, Carared®; chmiele: Spalt Select (DE), Hersbrucker (DE), drożdże Safbrew S-33.
Wyrazy uznania dla "PINTOWCÓW"
Gratuluję! Każdy Wasz wyrób to wydarzenie na rynku,życzę dalszych sukcesów i ze zniecierpliwieniem czekam na "KONIEC ŚWIATA"......oczywiście w stylu Fińskim....
Próbowałem już Starego ... Przyjemne ale mało odkrywcze . Zbyt podobne do Ogni Szczęścia i Angielskiego Sniadania . Nie piszę herezji , nie mówię , że to to samo piwo ale ktoś bez większego doświadczenia mógłby się długo zastanawiać .
Próbowałem już Starego ... Przyjemne ale mało odkrywcze . Zbyt podobne do Ogni Szczęścia i Angielskiego Sniadania . Nie piszę herezji , nie mówię , że to to samo piwo ale ktoś bez większego doświadczenia mógłby się długo zastanawiać .
A gdzie go próbowałeś bo jeszce nie jest sprzedawane? Mam więc powody sądzić, że wyciekło poza ofoicjalną sprzedażą za którą jestem odpowiedzialny a to jest nielegalne i podpada pod paragrafy!
Kurde, zrobiliście mi wbrew! Od dłuższego czasu planuję altowy wieczór degustacyjny, oprócz jabłonowskiego piwa mam przygotowane dwa niemieckie alty. Trzy to w sam raz na dłuższy, mlaskany wieczór. A teraz jeszcze to? Czwarte? Rano może ciężko być...
Comment