PINTA warzy!
Collapse
X
-
-
Ta nowa panienka jakaś taka... zachęcająca?
A ja lubię majowe koźlaki i bym nie miał nic przeciwko.
Kozia Głowa? (w nawiązaniu do miasteczka niedaleko Zawiercia)
Pstrąg Majowy?Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)Comment
-
Panowie PINTA, nazwy macie super, ale ciągle błagam i nie przestanę - wymieńcie grafika
Im dłużej się przyglądam, tym bardziej zaczynam - tfutfu - uważać, że poprzednie ety były jednak fajniejszeOferujecie taki wybór, jak w polityce polskiej
Ostatnia zmiana dokonana przez Marusia; 2012-03-09, 21:22.Comment
-
Maruśka, za rok będzie kolejna zmiana etykiet. Stargetują się na konsumenta żeńskiego i będzie z gołym chłopemLepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)Comment
-
Który z narzekaczy nie kupi nowej PintyNo, który
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
Moim zdaniem ta laska z etykiety wygląda jak z wina Pokusa. Źle, źle źle. Ogólnie koncepcja mi się podoba, ale wizerunek tej lafiryndy wszystko psuje.
"Dobry wieczór" nasuwa mi skojarzenia z Szarmanckim Łosiem Pederastą.Comment
-
Na tym zdjęciu, wygląda to zdecydowanie lepiej, ponieważ IMHO:
- ta poglądowa grafika jest całkiem porządnie zrobiona;
- w grupie widać w tych etykietach koncepcję i konsekwencję, od razu prezentują się lepiej;
- etykiety są słabo widoczne, więc nie widać szczegółów
- nie widać koszmarnej panienki, znaczy widać ale trzeba wiedzieć, że tam straszy
Lepiej, nie znaczy dobrze. Ale coś można z tego wyciągnąć. Tylko tej panience trzeba zrobić lifting... Najlepiej z całości prezentuje się logotyp. Problem w tym, że jest taki trochę retro i średnio to pasuje do dość nowoczesnej koncepcji nowych etykiet. Wogóle dziwna ta zmiana etykiet, rozumiem, że to jakaś długofalowa koncepcja budowy marki?
Poraża mnie natomiast podejście - nie ważne, że etykieta koszmarna, grunt, że piwo dobre... Typowy przejaw naszej rodzimej bylejakości, karmionej przez dziesięciolecia czekoladopodobnym wyrobem w opakowaniu zastępczym. Pijąc dobre piwo chciałbym, żeby było ono od początku do końca dopracowanym produktem.
Skojarzenie z szarmanckim łosiem - bezcenne :]Comment
-
Tak wogóle to przypomina mi się wino z tych tańszych, które kiedyś widziałem - "Cherry Panienka"
Tutaj będzie "Hoppy Panienka" :]Comment
-
Tak wogóle to przypomina mi się wino z tych tańszych, które kiedyś widziałem - "Cherry Panienka"
http://kamparex.pl/oferta/68b.jpgwww.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!Comment
-
To ja z niecierpliwością czekam na Pinte "Dobranoc". Najlepiej w stylu Russian Imperial StoutComment