PINTA warzy!

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13952

Można też naciskać przez facebooka. Tych co mają. Takiego mam pomysła...
    Last edited by Pendragon; 2012-10-26, 11:04.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• żąleną
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2002.01
      • 13239

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
      Pozostaje chodzić od miejsca do miejsca i drążyć temat z wydrukowaną listą krajowych pubów, które mają jaja.
      A może tak - Kormoran wypuszcza czosnkowe, a wy nie macie jaj zwykłych ejli polewać?

Comment

• abernacka
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.12
        • 10861

Można też naciskać przez facebooka. Tych co mają. Takiego mam pomysła...
        Na dobry początek trzeba się tam zarejestrować
        Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• baniol
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2012.03
          • 22

W Trójmieście jak zwykle bieda!

Comment

• Pendragon
            🥛🥛🥛
            • 2006.03
            • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
            Na dobry początek trzeba się tam zarejestrować
            No ja w końcu z powodu obowiązków moderatorskich się w końcu przełamałem. Czego nie robi się dla tego piwa

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• abernacka
              🥛🥛🥛🥛
              • 2003.12
              • 10861

No ja w końcu z powodu obowiązków moderatorskich się w końcu przełamałem. (...)
              A widzisz, nie wiedziałem.
              Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• PiwnicaZamkowa
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2011.05
                • 805

Kolejna udana premiera.Dyniamit to nowe wspaniałe doznania dla podniebienia.Dla nas to nie dynamit ale istna bomba!!!!! Dziękujemy chłopakom z Pinty.
                Wasze zdrowie
                Dorota i Krzysztof
                Attached Files

Comment

• wasyll
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2008.09
                  • 1823

Informacja z twarzoksiążki:

W środę 24 października wykonaliśmy - prawdopodobnie ostatnie - piwo w tym roku. PINTA Koniec Świata to będzie coś zupełnie ...innego. To bedzie prapiwo w fińskim stylu Sahti. Piwo bez gotowania (chmielenia), fermentowane bez użycia drożdży piwowarskich, z wykorzystaniem góry jałowca zbieranego w górach. Docelowo ma być całkowicie mętne i możliwie bez gazu... Prawdopodobnie mało komu będzie smakowało... KONIEC ŚWIATA jest blisko. PINTA Koniec Świata 19,1° - zrobiliśmy to... (Sahti).

Trochę zastanawia mnie kwestia ostatniego piwa w tym roku...

Tak prawdę mówiąc, to nazwa też jest trochę... zaskakująca?
                  Last edited by wasyll; 2012-10-29, 21:44.
                  www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!

Comment

• Chmielnicki
                    Porucznik Browarny Tester
                    • 2012.07
                    • 324

A ja po raz ostatni zdegustowałem nowe piwo w knajpie. Nazwę knajpy litościwie przemilczę. W środku było zimno jak w psiarni. Dyniamit dostałem w jakimś kieliszku, w temperaturze na granicy stanu skupienia (z ciekłego w stały). Nie czułem nic - ani dyni, ani goździków, ani imbiru - tylko goryczkę. Lałem więc w siebie ten lodowaty, prestiżowy napój (cena ponad 10 zł), trzęsąc się z zimna i klnąc na czym świat stoi. Pieprzę to! Od tej pory wyłącznie degustacja w zaciszu i cieple domowego gabinetu, w dedykowanym szkle, na ulubionym fotelu, przy wybranej przez siebie muzyce. Nigdy więcej knajp z ich "hucznymi premierami" (vide konkurencyjna Naked Mummy) - to ma mi sprawiać radość, a nie być jakąś katorgą (tylko i wyłącznie dla "pokazania się" i "wyjścia w miasto")!
                    Last edited by Chmielnicki; 2012-10-29, 21:47.

Comment

• vibrakiller
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2012.08
                      • 9

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wasyll Wyświetlenie odpowiedzi
                      Trochę zastanawia mnie kwestia ostatniego piwa w tym roku...

Tak prawdę mówiąc, to nazwa też jest trochę... zaskakująca?
                      pumpkin był 11 z 15 piw ktore w tym roku Pinta ma wypuscic. poza tym bedzie "Stare ALE jare!", zapewne wroci "Jak w dym", "Koniec Świata" i jakaś niewiadoma.

a nazwa znajac zycie bedzie powiazana z data premiery jak mniemam w dniu planowanego konca swiata:P

Comment

• GRNDpa
                        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                        • 2012.02
                        • 197

Ja się jaram - koniec świata to idealne "zwyrolstwo" i mam nadzieję, że zaskoczy mnie tak pozytywnie jak kiedyś świerkowe Fida.
                        Lubię placki

Comment

• walec
                          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                          • 2010.02
                          • 193

Zdjęcie Drożdży Babuni mnie zniszczyło, jestem BARDZO ciekaw efektu.
                          Choć, myśląc tradycyjnymi ścieżkami, wszystko wskazuje na jakieś paskudztwo, lecę w dzień premiery do sklepu, dawno nie byłem tak piwnie zaintrygowany!

Comment

• wasyll
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2008.09
                            • 1823

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika vibrakiller Wyświetlenie odpowiedzi
                            ...poza tym bedzie "Stare ALE jare!"
                            A coż to? Jakoś mi umknęło.
                            www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!

Comment

• legart
                              Kapitan Lagerowej Marynarki
                              • 2012.06
                              • 914

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wasyll Wyświetlenie odpowiedzi
                              A coż to? Jakoś mi umknęło.
                              to nie będzie przypadkiem alt?

Comment

• dyczkin
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2011.05
                                • 3657

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika legart Wyświetlenie odpowiedzi
                                to nie będzie przypadkiem alt?
                                Tylko trochę mocniejszy
                                Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

Przetwarzanie...
                                X