Problemy ze zdrowiem od piwa

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Adi85
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2011.09
    • 4

Ok dzięki za pomoc. Może mam http://pl.wikipedia.org/wiki/Przewle...lenie_trzustki

Ale ostatecznie dowiem się po badaniach.

Temat można zamknąć.

Comment

• luklaz
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2005.11
      • 121

To nie jaja to normalny cykor na kacu a wtedy nawet zawał można sobie wmówić, sam tak miałem jak po kilkunastu latach picia mnie to dopadło, ale od kilku lat to olewam albo bardziej uważam ile pije w zależności od kondycji organizmu. Większość przypadków to sprawy nerwicowe a nie serce, mój kolega znany jako Lookówkaaa podczas pobytu w Alpach wezwał pogotowie bo był pewien że ma zawał, po zrobieniu EKG lekarz mu powiedział ...ach Polen, not drink more sleep. Miewał takie jazdy że jak szedł np. w góry to nie pił bo bał się że jak dostanie zawału to helikopter nie będzie maił gdzie wylądować itp.
      Nie martw się może z wiekiem ci minie tak jak mi a teraz idź do lekarza powiedz że cię w klacie gniecie to zrobi ci EKG, może da skierowanie na podstawowe badania krwi itd. nie musisz zaraz mówić że jesteś alko. a jak jesteś to i tak wyjdzie. Poza tym uzupełnianie minerałów (magnezu) i witamin to podstawa, nie wystarczy E-300 bo to syntetyczny kwas askorbinowy czyli sztuczna witamina C, jej masz i tak zbyt wiele jak pijesz Żubra i Kasztelana. Poczytaj forum to dowiesz się jakie piwo zdrowia ci doda a nie zabierze a najlepiej samemu zacząć warzyć piwo. Jak już musisz pić "sklepowe" to polecam Czeskie 10 mają doskonały smak a alkoholu 3,8-4%.

Comment

• kony
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2005.08
        • 1701

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika luklaz Wyświetlenie odpowiedzi
        ...ach Polen, not drink more sleep...
        Cholercia, dużo czasu spędzam w Alpach ale takiego narzecza jeszcze nie słyszałem (no w sumie to w Australijskich Alpach jeszcze nie byłem, może to z tamtąd).

A tak w sprawie chorób, to ja polecam Dr.House'a - przy czwartym sezonie powinieneś już wiedzieć co ci dolega i jak to wyleczyć. Najpewniej trzeba będzie zrobić tracheotomię i założyć cewnik bez znieczulenia ale potem będziesz mógł już pić do woli.
        Zdrówka życzę.

Comment

• kopyr
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2004.06
          • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kony Wyświetlenie odpowiedzi
          A tak w sprawie chorób, to ja polecam Dr.House'a - przy czwartym sezonie powinieneś już wiedzieć co ci dolega i jak to wyleczyć. Najpewniej trzeba będzie zrobić tracheotomię i założyć cewnik bez znieczulenia ale potem będziesz mógł już pić do woli.
          Zdrówka życzę.
          To na pewno będzie toczeń, albo sarkoidoza.
          blog.kopyra.com

Comment

• piotry
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2005.08
            • 761

Tak serio to może to być refluks (GERD).

Kup sobie na wszelki wypadek jakiś bloker histaminowy i sprawdz (takie leki sa bez recepty i nie szkodzą jeśli nie jesteś uczulony na sładniki).

A przede wszystkim idz do lekarza i skonsultuj się - bez badania nie ma diagonzy.

Comment

• dyczkin
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2011.05
              • 3657

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piotry Wyświetlenie odpowiedzi
              Tak serio to może to być refluks (GERD).

Kup sobie na wszelki wypadek jakiś bloker histaminowy i sprawdz (takie leki sa bez recepty i nie szkodzą jeśli nie jesteś uczulony na sładniki).

A przede wszystkim idz do lekarza i skonsultuj się - bez badania nie ma diagonzy.
              Piotry pewnie ma rację. Ja bowiem cierpię na podobne dolegliwości. W takim przypadku spożywanie alkoholu jest nie wskazane.
              Wizyta u lekarza obowiązkowa, który zaleci abstynencję przynajmniej pół roczną i przepisze lekarstwa.
              Refluks się wycofa i pić można aż do chili gdy dopadnie marskość wątroby
              P.S. Inne używki również nie wskazane.
              Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

• Cannabee776i99
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2009.08
                • 658

Hipochondryk :P

Comment

• luklaz
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2005.11
                  • 121

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kony Wyświetlenie odpowiedzi
                  Cholercia, dużo czasu spędzam w Alpach .
                  To wiesz że jak gostek nawija po angielsku że miał zawał, inaczej niż w "narzeczu" się nie dogada. Chcieli chłopa pocieszyć taką diagnozą i starali się żeby to do niego dotarło tak czy inaczej był to dobry tekst.

Comment

• kopyr
                    • 2004.06
                    • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedzi
                    Piotry pewnie ma rację. Ja bowiem cierpię na podobne dolegliwości. W takim przypadku spożywanie alkoholu jest nie wskazane.
                    Wizyta u lekarza obowiązkowa, który zaleci abstynencję przynajmniej pół roczną i przepisze lekarstwa.
                    Refluks się wycofa i pić można aż do chili gdy dopadnie marskość wątroby
                    P.S. Inne używki również nie wskazane.
                    To może być rzeczywiście to, mój kumpel też coś takiego ma.
                    blog.kopyra.com

Comment

• kwl
                      Kapral Kuflowy Chlupacz
                      • 2009.08
                      • 53

Warto też udać się do lekarza i zrobić test na H. pylori, ewentualnie można kupić jakieś inhibitory pompy protonowej, a jak nie pomoże to dalej się badać

Comment

• wasyll
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2008.09
                        • 1823

Yeah, teraz pól Polski jest lekarzami
                        www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!

Comment

• kibi
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2004.07
                          • 1875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wasyll Wyświetlenie odpowiedzi
                          Yeah, teraz pól Polski jest lekarzami
                          Tak jest już od czasów Stańczyka (taki błazen ).
                          Ja bym nie słuchał podpowiedzi jakie zrobić testy i co kupić i zażywać, bo nie zaszkodzi, lepiej udać się do lekarza.
                          Dyplomowany doktor powinien być lepszy od domorosłego z browarbizu.
                          I z tego co wiem, alkoholizm nie boli.

Comment

• Marusia
                            Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                            🍼🍼
                            • 2001.02
                            • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kibi Wyświetlenie odpowiedzi
                            I z tego co wiem, alkoholizm nie boli.
                            Jeśli o to chodzi, to znajdzie w nas grupę wsparcia
                            www.warsztatpiwowarski.pl
                            www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• wasyll
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2008.09
                              • 1823

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
                              Jeśli o to chodzi, to znajdzie w nas grupę wsparcia
                              Mamy wspierać alkoholików?
                              www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!

Comment

• iron
                                • 2002.08
                                • 6717

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kibi Wyświetlenie odpowiedzi
                                Tak jest już od czasów Stańczyka (taki błazen ).
                                Ja bym nie słuchał podpowiedzi jakie zrobić testy i co kupić i zażywać, bo nie zaszkodzi, lepiej udać się do lekarza.
                                Dyplomowany doktor powinien być lepszy od domorosłego z browarbizu.I z tego co wiem, alkoholizm nie boli.
                                Powinien, ale czy jest? Mam pewne wątpliwości słuchając opowieści znajomych...
                                bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
                                Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
                                Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

Przetwarzanie...
                                X