To nie jaja to normalny cykor na kacu a wtedy nawet zawał można sobie wmówić, sam tak miałem jak po kilkunastu latach picia mnie to dopadło, ale od kilku lat to olewam albo bardziej uważam ile pije w zależności od kondycji organizmu. Większość przypadków to sprawy nerwicowe a nie serce, mój kolega znany jako Lookówkaaa podczas pobytu w Alpach wezwał pogotowie bo był pewien że ma zawał, po zrobieniu EKG lekarz mu powiedział ...ach Polen, not drink more sleep. Miewał takie jazdy że jak szedł np. w góry to nie pił bo bał się że jak dostanie zawału to helikopter nie będzie maił gdzie wylądować itp.
Nie martw się może z wiekiem ci minie tak jak mi a teraz idź do lekarza powiedz że cię w klacie gniecie to zrobi ci EKG, może da skierowanie na podstawowe badania krwi itd. nie musisz zaraz mówić że jesteś alko. a jak jesteś to i tak wyjdzie. Poza tym uzupełnianie minerałów (magnezu) i witamin to podstawa, nie wystarczy E-300 bo to syntetyczny kwas askorbinowy czyli sztuczna witamina C, jej masz i tak zbyt wiele jak pijesz Żubra i Kasztelana. Poczytaj forum to dowiesz się jakie piwo zdrowia ci doda a nie zabierze a najlepiej samemu zacząć warzyć piwo. Jak już musisz pić "sklepowe" to polecam Czeskie 10 mają doskonały smak a alkoholu 3,8-4%.
Cholercia, dużo czasu spędzam w Alpach ale takiego narzecza jeszcze nie słyszałem (no w sumie to w Australijskich Alpach jeszcze nie byłem, może to z tamtąd).
A tak w sprawie chorób, to ja polecam Dr.House'a - przy czwartym sezonie powinieneś już wiedzieć co ci dolega i jak to wyleczyć. Najpewniej trzeba będzie zrobić tracheotomię i założyć cewnik bez znieczulenia ale potem będziesz mógł już pić do woli.
Zdrówka życzę.
A tak w sprawie chorób, to ja polecam Dr.House'a - przy czwartym sezonie powinieneś już wiedzieć co ci dolega i jak to wyleczyć. Najpewniej trzeba będzie zrobić tracheotomię i założyć cewnik bez znieczulenia ale potem będziesz mógł już pić do woli.
Zdrówka życzę.
Kup sobie na wszelki wypadek jakiś bloker histaminowy i sprawdz (takie leki sa bez recepty i nie szkodzą jeśli nie jesteś uczulony na sładniki).
A przede wszystkim idz do lekarza i skonsultuj się - bez badania nie ma diagonzy.
Piotry pewnie ma rację. Ja bowiem cierpię na podobne dolegliwości. W takim przypadku spożywanie alkoholu jest nie wskazane.
Wizyta u lekarza obowiązkowa, który zaleci abstynencję przynajmniej pół roczną i przepisze lekarstwa.
Refluks się wycofa i pić można aż do chili gdy dopadnie marskość wątroby
P.S. Inne używki również nie wskazane.
Volenti Non Fit Iniuria//Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
To wiesz że jak gostek nawija po angielsku że miał zawał, inaczej niż w "narzeczu" się nie dogada. Chcieli chłopa pocieszyć taką diagnozą i starali się żeby to do niego dotarło tak czy inaczej był to dobry tekst.
Piotry pewnie ma rację. Ja bowiem cierpię na podobne dolegliwości. W takim przypadku spożywanie alkoholu jest nie wskazane.
Wizyta u lekarza obowiązkowa, który zaleci abstynencję przynajmniej pół roczną i przepisze lekarstwa.
Refluks się wycofa i pić można aż do chili gdy dopadnie marskość wątroby
P.S. Inne używki również nie wskazane.
To może być rzeczywiście to, mój kumpel też coś takiego ma.
Warto też udać się do lekarza i zrobić test na H. pylori, ewentualnie można kupić jakieś inhibitory pompy protonowej, a jak nie pomoże to dalej się badać
Tak jest już od czasów Stańczyka (taki błazen ).
Ja bym nie słuchał podpowiedzi jakie zrobić testy i co kupić i zażywać, bo nie zaszkodzi, lepiej udać się do lekarza.
Dyplomowany doktor powinien być lepszy od domorosłego z browarbizu.
I z tego co wiem, alkoholizm nie boli.
Tak jest już od czasów Stańczyka (taki błazen ).
Ja bym nie słuchał podpowiedzi jakie zrobić testy i co kupić i zażywać, bo nie zaszkodzi, lepiej udać się do lekarza. Dyplomowany doktor powinien być lepszy od domorosłego z browarbizu.I z tego co wiem, alkoholizm nie boli.
Powinien, ale czy jest? Mam pewne wątpliwości słuchając opowieści znajomych...
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment