Witam
Mam całe 20 piw Carlsberg, o dacie "najlepiej spożyć przed" do 28.10.11.
Sami rozumiecie, że szkoda to wyrzucać, trzeba by wypić.
Kupiłem to samo piwo z datą 30.05.12 i porównałem.
Piwo starsze ma lekko ciemniejszą barwę, trochę inaczej smakuje i jest mniej przejrzyste.
Nie jest jednak mętne, ani kwaśne.
Może znacie się na tym i powiecie mi, czy lepiej nie pić tych starszych piw, czy może mimo zmian piwo można spożyć, a zmiany są naturalne, jako że nie są to już świeżynki.
A może jednak zmiany, które zaszły kwalifikują piwo do utylizacji ?
Boję się testować, nie mogę sobie pozwolić w ten weekend na rozstrój żołądka.
Z góry dziękuję za profesjonalne odpowiedzi.
Pzdr
Mam całe 20 piw Carlsberg, o dacie "najlepiej spożyć przed" do 28.10.11.
Sami rozumiecie, że szkoda to wyrzucać, trzeba by wypić.
Kupiłem to samo piwo z datą 30.05.12 i porównałem.
Piwo starsze ma lekko ciemniejszą barwę, trochę inaczej smakuje i jest mniej przejrzyste.
Nie jest jednak mętne, ani kwaśne.
Może znacie się na tym i powiecie mi, czy lepiej nie pić tych starszych piw, czy może mimo zmian piwo można spożyć, a zmiany są naturalne, jako że nie są to już świeżynki.
A może jednak zmiany, które zaszły kwalifikują piwo do utylizacji ?
Boję się testować, nie mogę sobie pozwolić w ten weekend na rozstrój żołądka.
Z góry dziękuję za profesjonalne odpowiedzi.
Pzdr
Comment