Panowie Artezani, walę otwartym tekstem, bo może kogoś to także zainteresować.
Ostatnio mam okazję przejeżdżać obok Waszej siedziby, jadąc do albo od "autostrady".
Czy jest jakaś szansa do Was "zawinąć" i kupić sobie trochę (po kilka butelek...) piwa?
Nie jestem piwowarem i zaglądanie Wam w gary czy kąty mnie nie interesuje, nie będę więc przeszkadzał...
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik
Panowie Artezani, walę otwartym tekstem, bo może kogoś to także zainteresować.
Ostatnio mam okazję przejeżdżać obok Waszej siedziby, jadąc do albo od "autostrady".
Czy jest jakaś szansa do Was "zawinąć" i kupić sobie trochę (po kilka butelek...) piwa?
Nie jestem piwowarem i zaglądanie Wam w gary czy kąty mnie nie interesuje, nie będę więc przeszkadzał...
Chłopaki nie pisali by mieli koncesję na detal więc raczej zapomnij...
Pancernik, butelka w rozmiarze Kega powinna załatwić sprawę
Rozumiem, że zaproszenie kolegów na degustację takiej flaszuni też nie budzi niczyjego obrzydzenia...
PS. Ty mnie już lepiej nie irytuj, dyczkin, po powrocie z wakacji mam blau-grany po kokardę, Młody sobie nawet kazał szczoteczki do zębów "w barwach" kupić...
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik
PS. Ty mnie już lepiej nie irytuj, dyczkin, po powrocie z wakacji mam blau-grany po kokardę, Młody sobie nawet kazał szczoteczki do zębów "w barwach" kupić...
Dobrze, że ja nie mam takich fanaberii, u mnie blaugrana nawet z piwem przegrywa
Volenti Non Fit Iniuria//Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Z informacji na FB wynika, ze uwarzyli IPA. Zatem po belgijskich czas na angielskie style i nawiązanie rywalizacji z amerykańskimi wyspustami Alebrowaru. Jestem za!
Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2012-09-11, 17:25.
IPA bardzo, bardzo!
Wkleję też tutaj bo w warszawskim temacie może umknąć, że:
Flaga z jeżem zakrywa wszystkie dotychczasowe pomysły marketingowe innych browarów. Angielski, purnonsensowy dowcip rodem z hotelu Zacisze, gdzie za barem słyszymy: Allo, allo czy widział ktoś Czarną Żmiję?
Cóż w męczącym nieco już zalewie pseudonowości za naście złotych sztuka w sklepie, może zaoferować ten Artezan?
Ten opisany jako Hazy West Coast IPA, o niegłęboko wgryzającej się w umysł nazwie Case Solved wydał z siebie niezłą pijalność i bardzo elegancką zaokrągloną winogronową...
Wielu na pewno znany piwowar Tomek "Bigos" Biegański, pracujący wcześniej w gdańskiej Brovarni a potem w Nowym Browarze we Wrzeszczu, pół roku temu podjął pracę głównego piwowara w browarze Egerer w Dolnej Bawarii. Nie jest codziennością by w tak tradycyjnie piwnym kraju cudzoziemiec...
Długo czekaliśmy ale się doczekaliśmy. W połowie września chłopaki z Brokreacji mogli pochwalić się pierwszą warką uwarzoną we własnym browarze. Był to Pils (10°Blg, 4,5%) o nazwie First Batch, którego oczywiście nie omieszkaliśmy spróbować jako pierwszego w czasie naszej...
Karlštejn to jeden z najbardziej znanych i odwiedzanych przez turystów zamków w Czechach. Podążają oni ku niemu w górę wzdłuż Budňanského potoku jedyną główną ulicą miasteczka pełną knajpek, restauracji i sklepików z pamiątkami. W jednym z nich w połowie 2020 roku oficjalnie zaczął...
Comment