2012.01.11 Nowe piwo z Manufaktury Piwa (Jabłonowo)
Collapse
X
-
-
Idę o zakład, iż będzie to WeizenbockComment
-
Comment
-
Ciekawe czy i jak szybko ten entuzjazm co do tajemnicy gatunku zostanie zastąpiony rozczarowaniem co do walorów smakowychComment
-
Nie ma żadnego nowego tworu. Jest "seria". Jeżeli dotychczas browar produkował piwa "Imperator" i rozszerza warzenie na produkty targetowane na sekciarzy, to przecież nie będzie etykietował "Imperator Klasztorne". "Manufaktura piwna browaru Jabłonowo" to uczciwa nazwa - jesteśmy fabyryką piwa, ale chcemy też zrobić coś ciekawego. Gdzie absurd? Swoją drogą, chciałbym, że browary bardziej ambitne od Jabłonowa robiły coś choć równie ciekawego jak trapistoinspirowane.
Stawiam, że nowe piwo mam co najmniej 7%, patrząc na to, że już leżakuje, a premierę zapowiadają, że zapowiedzą z wyprzedzeniem.
Wtjaśnij mi gdzie tu sens i logika by psuć sobie markę a potem tworzyć twory handlowe by sprzedac cos lepszego niż do tej pory.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Myślę, że Manufaktura to ułameczek sprzedaży Jabłonowa. Te piwa mogłyby im zepsuć markę, nie na odwrót.Comment
-
Wtjaśnij mi gdzie tu sens i logika by psuć sobie markę a potem tworzyć twory handlowe by sprzedac cos lepszego niż do tej pory.JEDNO PIVKO NEVADI!Comment
-
Comment
-
No własnie chodzi o to,że browar "wypromował się" jako producent sikaczy i marketówek.Tak jest dzisiaj postrzegany.A chcąc nagle warzyc coś ciekawego na rynek musi sie posiłkowac nowym znakiem firmowym.
Wtjaśnij mi gdzie tu sens i logika by psuć sobie markę a potem tworzyć twory handlowe by sprzedac cos lepszego niż do tej pory.
Właśnie się chłodzą "Trzy zboża" z Manufaktury. Gdyby piwo się nazywało "Imperator Trzy Zboża", wybrałbym coś innego. Gdzie widzisz brak logiki?Lotna ekspozytura browaru
Też Was kocham.Comment
-
Gdy rynek (wg ich spostrzeżeń, badań) potrzebował piw dla masowego klienta, to takie robili.
Teraz jest moda na piwa z segmentu wyższego, to w to wchodzą.PoszukujęComment
-
Imperator to jest ich kultowy produkt Zgroza ma rację.
Nie zapomnę jak chwalili się piwem wysokoodfermentowanym.Comment
-
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
Nie rezygnując ze "sprawdzonych wzorców". Obawiam się, że te ich działania podyktowane są faktem, że na rynku dyskontowych marek są wypychani przez innych specjalistów. Niestety w tym wyższym segmencie warto byłoby coś umieć, a z tym już gorzej. Dlatego nie napalam się na ich piwa.
Imperator to jest ich kultowy produkt Zgroza ma rację.
Nie zapomnę jak chwalili się piwem wysokoodfermentowanym.
Wszystkie dotychczasowe piwa MP nie były najwyższych lotów, także nie podzielam ekscytacji zapowiadaną nowościąbigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, OjczyznaComment
-
Na pewnym sekciarskim forum są całkiem dobrze oceniane. Jakie premiery w 2011 roku były zdecydowanie lepsze (nie licząc PINTY)?JEDNO PIVKO NEVADI!Comment
Comment