Fajna inicjatywa ze strony Piwnicy Zamkowej w Bielsku-Białej
Sok to zło ;)
Collapse
X
-
-
To chyba coś dla Skitofa, który pija Berliner Weisse z sokiem"You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedziTo chyba coś dla Skitofa, który pija Berliner Weisse z sokiemVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
"A beer" też, chyba żeby dać "have" zamiast "take", poza tym "each time" byłoby chyba zgrabniej niż "always when". Jak widzisz, Mason, nie ma co wychylać się zbytnio z kociołka, bo i tak ściągniemy cię za nogi na dół. I nawet nie próbuj argumentować, że nie ty ten tekst tłumaczyłeś, bo przytopimy na minutkę, łaskocząc w pięty drutem kolczastym.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziJak widzisz, Mason, nie ma co wychylać się zbytnio z kociołka, bo i tak ściągniemy cię za nogi na dół.
I nawet nie próbuj argumentować, że nie ty ten tekst tłumaczyłeś, bo przytopimy na minutkę, łaskocząc w pięty drutem kolczastym.
Będę się bronił! Mam wędzone świńskie ucho i nie zawaham się go zjeść!JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedziTo chyba coś dla Skitofa, który pija Berliner Weisse z sokiemPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedziCiekawostka, że hej
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skitof Wyświetlenie odpowiedziO się mnie czepiacie A mój kot jeszcze żyje!
A z jakim sokiem?Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi"A beer" też, chyba żeby dać "have" zamiast "take", poza tym "each time" byłoby chyba zgrabniej niż "always when". Jak widzisz, Mason, nie ma co wychylać się zbytnio z kociołka, bo i tak ściągniemy cię za nogi na dół. I nawet nie próbuj argumentować, że nie ty ten tekst tłumaczyłeś, bo przytopimy na minutkę, łaskocząc w pięty drutem kolczastym.
Naprawdę było tak.Spodobało mi się "hasełko" Masona i poprosiłem o pozwolenie jego użycia.Wersja angielska to już mój pomysł.Tłumaczenie sprawdził i poprawił Anglik,stały bywalec Piwnicy.Po przeczytaniu pierwszych postów ponownie z nim rozmawiałem.Uśmiechnął się i powiedział,że u niego na wsi tak by napisano.
pozdrawiam zbieraczy kocich skórek
Comment
-
-
Na Zachodzie wyksztalcenie jest bezstresowe5470 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
Comment
-
-
To jeszcze u nas pokutuje mit "native'ów" władających poprawną angielszczyzną? Zauważyłem jeszcze "always" przez dwa "l"! Moja propozycja tłumaczenia to:
"Every time you take a beer with juice, God kills a kitten"Tak dla referendum w sprawie usunięcia Ryszarda Grobelnego ze stanowiska prezydenta m. Poznania!
Comment
-
-
Comment