Dziś kupiłem Wojcieszów Ciemne w Legnicy przy ul. Wrocławskiej w sklepie Bimbeer. Pierwsze skojarzenia to Rohożec Ciemny. Z tego co tu piszecie to wszystko składa się w całość. Mi to pasuje bo to mój ulubiony browar.
Browar Wojcieszów (piwo warzone na zlecenie, przez browar Rohozec)
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shedao Wyświetlenie odpowiedziZakupiłem dziś w Drink Hali pełny komplet piw Wojcieszowskich. Muszę przyznać że imponująca rozpiętość gatunkowa, pomijając Ciemne: Jasne, Jasne Pełne, Pils, Mocne.
Znaczy że to Jasne to jest niepełne jakieś? Strach się bać
Comment
-
-
Ja dziś miałem przyjemność zakosztować się w produkcie uwarzonym dla browaru wojcieszów. Niestety albo natrafiłem na popsutą partię ponieważ było tak kwaśne że nie mogłem dopić do końca butelki. Mowa o ciemnym. Pomijając fakt że było niemiłosiernie kwaśne to pozostałe walory mogę ocenić na słabą 4. Może jak do wrocławia dojedzie świeża dostawa to się skuszę jeszcze raz.
Comment
-
-
"Browar" Wojcieszów rozwija działalność W Głogowie można kupić piwo Chrobras:
Trunek inicjatywy Stowarzyszenia Sympatyków Chrobrego Głogów, dlatego procent z dochodu od jego sprzedaży posłuży do organizowania różnych kibicowskich akcji.
Jak na razie piwo można kupić w sklepie Stokrotka przy ul. Armii Krajowej, jednak jeśli będzie cieszyło się zainteresowaniem, może pojawi się także w innych głogowskich sklepach.
– Mamy nadzieję, że piwo podbije serca nie tylko kibiców klubu, ale także pozostałych mieszkańców miasta – mówił Marcin Kania z SSCHG.
Cena „Chrobrasa" to 2,90 zł. Jak się dowiedzieliśmy w Stokrotce, tylko we wtorek kupiono tam kilkadziesiąt butelek, cieszy się więc sporym zainteresowaniem. Piwo ważone jest przez Browar Wojcieszów.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Czyżby tym razem z Opata?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziCzyżby tym razem z Opata?
Krój etykiety i krawatki identyczny z tym Opata, inny niż na reszcie piw firmowanych nazwą Browar Wojcieszów. Zawartośc alkoholu też się zgadza 5%.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika robox Wyświetlenie odpowiedziDzisiaj zakupiłem nowe piwo "Wojcieszów Pieprzowe", poczeka na wieczór na spróbowanie.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Nawet najbardziej tępa krytyka, nic nie pomoże. Wojcieszowskie piwo jest dobre i będzie lepsze. a do pomidorówki i rosołu używajcie pieprzu a nie piwa. Niektórym "kubeczki smakowe" już odmawiają posłuszeństwa, nie widząc pogorszenia piwa w ich lokalnych browarach. Ostatnio Wojcieszowskie pokazuje się też w stolicy i schodzi bez problemów.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dekant1200 Wyświetlenie odpowiedziNiektórym "kubeczki smakowe" już odmawiają posłuszeństwa, nie widząc pogorszenia piwa w ich lokalnych browarach.
A na poważnie, nie piłem Wojcieszowskiego, ale biorąc pod uwagę, jakie piwa potrafią schodzić bez problemów z półek sklepowych, to zbyt nie jest tu argumentem. Nic do rzeczy nie ma też jakość piwa w browarach w Polkowicach i Bolesławcu, tym bardziej, że te browary nie istnieją.
Jeśli ci smakuje to piwo, to je po prostu opisz.
Comment
-
-
Piwa sygnowane przez Browar Wojcieszów monopolizują rynek piw dla kibiców na Dolnym Śląsku. Tym razem jednak nie tworzą nowej marki, ale przejmują "Zagłębiaka" od Witnicy.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedziPiwa sygnowane przez Browar Wojcieszów monopolizują rynek piw dla kibiców na Dolnym Śląsku. Tym razem jednak nie tworzą nowej marki, ale przejmują "Zagłębiaka" od Witnicy.
Comment
-
Comment