Browar Wojcieszów (piwo warzone na zlecenie, przez browar Rohozec)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • SorathPL
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2010.05
    • 4

Dziś kupiłem Wojcieszów Ciemne w Legnicy przy ul. Wrocławskiej w sklepie Bimbeer. Pierwsze skojarzenia to Rohożec Ciemny. Z tego co tu piszecie to wszystko składa się w całość. Mi to pasuje bo to mój ulubiony browar.

Comment

• jar_007
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2009.11
      • 22

Mieszkam niedaleko Wojcieszowa i jest to najlepsze piwo w sklepie koło kuzyna więc kupuję, chociaż stosunek cena jakość nie powala, ale źle te nie jest. Mocne jest po 3,20 a ciemne chyba po 3,45 ale to drogi sklepik osiedlowy.

Comment

• langor
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2010.08
        • 6

Wczoraj w Piwoszu na Żeromskiego we Wrocławiu stała cała paleta gatunków Wojcieszowa, łącznie z bezalkoholowym. Było dużo, ale właściciel twierdził, że schodzi na pniu. Wziąłem po trzy sztuki do testowania.

Comment

• Shedao
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          🥛🥛🥛🥛
          • 2007.09
          • 915

Zakupiłem dziś w Drink Hali pełny komplet piw Wojcieszowskich. Muszę przyznać że imponująca rozpiętość gatunkowa, pomijając Ciemne: Jasne, Jasne Pełne, Pils, Mocne.

Znaczy że to Jasne to jest niepełne jakieś? Strach się bać

Comment

• pik67
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2007.06
            • 30

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shedao Wyświetlenie odpowiedzi
            Zakupiłem dziś w Drink Hali pełny komplet piw Wojcieszowskich. Muszę przyznać że imponująca rozpiętość gatunkowa, pomijając Ciemne: Jasne, Jasne Pełne, Pils, Mocne.

Znaczy że to Jasne to jest niepełne jakieś? Strach się bać
            to znaczy że trzeba spróbować , cały świat ma piwa o małej zawartości alkoholu

Comment

• Phoenix
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2012.02
              • 1

Ja dziś miałem przyjemność zakosztować się w produkcie uwarzonym dla browaru wojcieszów. Niestety albo natrafiłem na popsutą partię ponieważ było tak kwaśne że nie mogłem dopić do końca butelki. Mowa o ciemnym. Pomijając fakt że było niemiłosiernie kwaśne to pozostałe walory mogę ocenić na słabą 4. Może jak do wrocławia dojedzie świeża dostawa to się skuszę jeszcze raz.

Comment

• chemmobile
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2009.03
                • 2168

"Browar" Wojcieszów rozwija działalność W Głogowie można kupić piwo Chrobras:
                Trunek inicjatywy Stowarzyszenia Sympatyków Chrobrego Głogów, dlatego procent z dochodu od jego sprzedaży posłuży do organizowania różnych kibicowskich akcji.

Jak na razie piwo można kupić w sklepie Stokrotka przy ul. Armii Krajowej, jednak jeśli będzie cieszyło się zainteresowaniem, może pojawi się także w innych głogowskich sklepach.

– Mamy nadzieję, że piwo podbije serca nie tylko kibiców klubu, ale także pozostałych mieszkańców miasta – mówił Marcin Kania z SSCHG.

Cena „Chrobrasa" to 2,90 zł. Jak się dowiedzieliśmy w Stokrotce, tylko we wtorek kupiono tam kilkadziesiąt butelek, cieszy się więc sporym zainteresowaniem. Piwo ważone jest przez Browar Wojcieszów.
                Źródło: http://glogow.naszemiasto.pl/artykul...1253d2ea,1,3,3
                Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
                Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• robox
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2002.11
                  • 8188

Dzisiaj zakupiłem nowe piwo "Wojcieszów Pieprzowe", poczeka na wieczór na spróbowanie.

Comment

• Pendragon
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛
                    • 2006.03
                    • 13952

Czyżby tym razem z Opata?

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• robox
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2002.11
                      • 8188

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                      Czyżby tym razem z Opata?
                      Pendragon chyba trafiłeś w "10"
                      Krój etykiety i krawatki identyczny z tym Opata, inny niż na reszcie piw firmowanych nazwą Browar Wojcieszów. Zawartośc alkoholu też się zgadza 5%.

Comment

• dyczkin
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2011.05
                        • 3657

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika robox Wyświetlenie odpowiedzi
                        Dzisiaj zakupiłem nowe piwo "Wojcieszów Pieprzowe", poczeka na wieczór na spróbowanie.
                        Piłem, pod koniec picia, wyczułem w aromacie rosół
                        Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

• dekant1200
                          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                          • 2013.01
                          • 110

Nawet najbardziej tępa krytyka, nic nie pomoże. Wojcieszowskie piwo jest dobre i będzie lepsze. a do pomidorówki i rosołu używajcie pieprzu a nie piwa. Niektórym "kubeczki smakowe" już odmawiają posłuszeństwa, nie widząc pogorszenia piwa w ich lokalnych browarach. Ostatnio Wojcieszowskie pokazuje się też w stolicy i schodzi bez problemów.

Comment

• żąleną
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2002.01
                            • 13239

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dekant1200 Wyświetlenie odpowiedzi
                            Niektórym "kubeczki smakowe" już odmawiają posłuszeństwa, nie widząc pogorszenia piwa w ich lokalnych browarach.
                            Widzące kubeczki smakowe mają tylko zdobywcy najwyższego stopnia wtajemniczenia na kursach sensorycznych.

A na poważnie, nie piłem Wojcieszowskiego, ale biorąc pod uwagę, jakie piwa potrafią schodzić bez problemów z półek sklepowych, to zbyt nie jest tu argumentem. Nic do rzeczy nie ma też jakość piwa w browarach w Polkowicach i Bolesławcu, tym bardziej, że te browary nie istnieją.

Jeśli ci smakuje to piwo, to je po prostu opisz.

Comment

• chemmobile
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2009.03
                              • 2168

Piwa sygnowane przez Browar Wojcieszów monopolizują rynek piw dla kibiców na Dolnym Śląsku. Tym razem jednak nie tworzą nowej marki, ale przejmują "Zagłębiaka" od Witnicy.
                              Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
                              Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• Baard
                                Porucznik Browarny Tester
                                • 2010.01
                                • 316

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedzi
                                Piwa sygnowane przez Browar Wojcieszów monopolizują rynek piw dla kibiców na Dolnym Śląsku. Tym razem jednak nie tworzą nowej marki, ale przejmują "Zagłębiaka" od Witnicy.
                                Myślisz o tym piwie?

Cena domeny: 300 PLN (do negocjacji). Oferta sprzedaży znajduje się w serwisie AfterMarket.pl, największej giełdzie domen internetowych w Polsce.

Comment

Przetwarzanie...
                                X