Znalazłem w Almie ukryte na najniższej półce w cenie 5,49 zł. Wg. etykiety warzone przez Rittmayera dla firmy D&S z Włodawy (?!). Nie znalazłem nic o tej firmie w Internecie, adres to mieszkanie. Parametry 12 Blg, alk 5,0% więc wyglada na Kellerbiera.
A cóż to takiego? (Sowite)
Collapse
X
-
A cóż to takiego? (Sowite)
Tagi: brak -
Po ocenie koloru i smaku to chyba rzeczywiście jest Keller, mam teraz problem, czy ocenić go w dedykowanym temacie?
Piwo ogólnie niezłe, natomiast bardzo podoba mi się szata graficzna. Inne małe browary powinny się pochować ze swoimi koszmarkami, jednak można... -
Piłem chyba za ciepłe bo mi jakoś nie podeszłoVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
-
Oczywiście, że nie każde.
Choćby ostatni Żywiec wypity w knajpieVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
Po degustacji mogę stwierdzić, że to bardzo dobry, delikatny keller. Z etykiety wynika, że pochodzi z browaru Rittmayer z Górnej Frankonii. Browar ten prowadzi też kontraktową rozlewnię piwa wyłącznie do butelek z krachlą. Pewnie można sobie u nich zamówić piwo z dowolną etykietą, co zrobiła tajemnicza firma D&S z Włodawy.Comment
-
Dzięki Skitof za wpisVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
-
Jestem w panice Znalazłem dzisiaj w Almie nowe piwo, Sowite Klasztorne, szukam w internecie jakiś informacji i nic nie ma? Pomożecie? Tak się zestresowałem, że nie kupiłem.Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
------------------------------------------------------------------
Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!Comment
-
Jakiś czas temu piwa robił dla niej niemiecki browar Rittmayer z Hallerndorfu, ale o tych obecnych (nowe rodzaje piwa Sowite) niestety na razie nie wiadomo skąd dokładnie pochodzą.Last edited by Pankracy; 2014-03-29, 10:45.Comment
-
www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!Comment
Comment