AleBrowar
Collapse
X
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Comment
-
A ja dalej będę marudził, zadbajcie Panowie o szerszą dystrybucję...Comment
-
Można wiedzieć, które piwo idzie w odstawkę? Pytam, gdyż w temacie dotyczącym jednego z opolskich lokali natknąłem się na niezbyt miłą dla mnie informację:
„- Black Hope - (ostatnie w tym roku ale to pewno wiecie)”
Jakby na potwierdzenie powyższego nie udało mi się upolować Black Hope’a ni w Krakowie, ni w Katowicach.
Jeżeli to faktycznie ostatnia warka w tym roku, to prosiłbym jeszcze o podanie daty ważności, żebym wiedział, czy mam jeszcze czego szukać.Mors ultima linea rerum.Comment
-
Można wiedzieć, które piwo idzie w odstawkę? Pytam, gdyż w temacie dotyczącym jednego z opolskich lokali natknąłem się na niezbyt miłą dla mnie informację:
„- Black Hope - (ostatnie w tym roku ale to pewno wiecie)”
Jakby na potwierdzenie powyższego nie udało mi się upolować Black Hope’a ni w Krakowie, ni w Katowicach.
Jeżeli to faktycznie ostatnia warka w tym roku, to prosiłbym jeszcze o podanie daty ważności, żebym wiedział, czy mam jeszcze czego szukać.Comment
-
www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!Comment
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
W Głogowie ostatniego Blacka wziąłem prosto z półki A więc do zobaczenia na jesieńVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
Spód Lady Blanche?Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020Comment
-
Miała być informacja o numerach warek. Jakoś nie mogę się tego doszukać.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Rowing Jack obecnie w sklepach butla warką 4, keg warką nr 5
Black Hope warką nr 2
Lady Blanche właśnie dojrzewa poprawiona warka nr 3
Dwa nowe piwa warki 1Comment
-
Nowe piwo to Sweet Cow - milk stout."Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!Comment
-
Sweet Cow - milk stout z AleBrowaru
Ekstrakt nowego piwa wynosi 12 BLG, które zostały odfermentowane do 5%, goryczka na poziomie 28 IBU. W składzie znalazły się: woda, laktoza. Słody: pale ale, pszeniczny, Carapils, wiedeński, Carafa, palony jęczmień, płatki owsiane. Chmiele: Challenger, Fuggles. Drożdże: S-04.Comment
Comment