Jak większość nowych piw z koncernów - na początku jest fajnie, przyzwoicie, bez ochów, achów, ale pijalnie, a potem się to wszystko rozjeżdża i robi się kasę na uznanej marce. Z tym będzie tak samo, tym bardziej, że zaczęto od nagrody dla piwa. Szkoda, bo zapowiadało się fajnie...
Nowości KP
Collapse
X
-
Od zeszłego piątku było dostępne w Oszon. Kupiłem, wypiłem i zapomniałem. Kapsel do kolekcji i tylko tyle. Generalnie straszny cienkusz, po piwie uwarzonym na jesienno - zimowe wieczory spodziewałem się więcej mocy i esencjonalności.BIRRARE HUMANUM EST
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pinio74 Wyświetlenie odpowiedziGeneralnie straszny cienkusz, po piwie uwarzonym na jesienno - zimowe wieczory spodziewałem się więcej mocy i esencjonalności.Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
Piwny Janusz bez Teku
Comment
-
-
Wodniste, trochę cierpkie i gorzkawe. Ta cierpkość ma może coś wspólnego z dziką różą, o której krzyczy etykieta? Piana bąblowata, ale zostaje do końca. Kolor dość ciemny, lecz do burgunda to mu daleko. Wysycenie średnie ku niskiemu. Etykieta w stylu serii. Jeżeli to ma być piwo na zimowe wieczory to chyba na półkuli południowej- wtedy mają tam lato. Gdyby pić je w sugerowanej temperaturze (4-6 st.C) to nie bardzo wiedzielibyśmy co to w ogóle jest. Piwo? A może jednak nie piwo? Po ogrzaniu jest trochę lepsze, ale ciągle dominuje wodnistość. Zaliczone i następnego razu nie będzie...
Comment
-
-
Może ktoś podać parametry?Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
13,0%wag, 5,6 alk. Słody jęczmienneilzneński, karmelowy ciemny i karmelowy aromatyczny, suszone owoce dzikiej róży, chmiel goryczkowy i aromatyczny. I tyle. Tak napisali na krawatce
Comment
-
-
Jak mniemam 1 na kodzie, tak?Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika franekf Wyświetlenie odpowiedziMam bardzo podobne odczucia po spróbowaniu. Straszna cienizna, woda, nijak ma się to do pomysłu na piwo jesienno - zimowe.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedziJak mniemam 1 na kodzie, tak?
Comment
-
Comment