No niestety etykiety z Ursy to jedyny mankament ich działalności. Bardzo nieekologicznie musiałem wywalić ich butelki (które przywiozłem, aż z Browaru), zamiast napełnić je ponownie piwem. Niestety nie udało się nawet ich zdjąć metodami brutalnymi, bo same ety mnie nie interesują. Szkoda, bo takie butelki miło współpracują z gretą.
Ursa Maior - browar w Bieszczadach
Collapse
X
-
Browar Bociana smaczny od rana
Słuchaj Zakładu Patologii Dźwięku w każdy czwartek od 22.00 na www.uwmfm.pl or die!!
http://pl-pl.facebook.com/pages/Zak%...10390938984626 -
Ale po co moczysz w wodzie wcześniej? To jest dość sztywny papier, moczenie narusza jego strukturę. Wrzątek od razu i po 3 minutach etykieta sama schodzi po delikatnym podważeniu krawędzi, niczym majtki ekskluzywnej kurtyzanie po okazaniu grubego portfela.Last edited by wpadzio; 2013-11-22, 12:29.Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020Comment
-
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
Do listy butelek do kosza obok Pinty dołącza Ursa.Browar Bociana smaczny od rana
Słuchaj Zakładu Patologii Dźwięku w każdy czwartek od 22.00 na www.uwmfm.pl or die!!
http://pl-pl.facebook.com/pages/Zak%...10390938984626Comment
-
Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020Comment
-
Z Agnieszką Łopatą, znaną także jako Piwowarka Aga, szefową nowego nie-tylko-piwnego przedsięwzięcia Ursa Maior i Bieszczadzkiej Wytwórni Piwa, rozmawia Wojciech Trząski.
Zapraszam do przeczytania wywiadu: Royzmarzona Ursa w Uhercach Mineralnych- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Naprawdę tylko pogratulować. Tak powinny właśnie wyglądać inwestycje. Od ścierniska do kompleksu. A nie jak w przypadku koncernów - kupić gotowe, ludzi zwolnić i zamknąć.
Naprawdę życzę powodzenia w dalszym rozwoju. Co do piw to mnie najbardziej przypadł do gustu Deszcz, a najmniej Z połoniny."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"Comment
-
Komentarze cisną się na usta:"Wojciech Trząski (WT): Proszę dokończyć zdanie: "Warzenie piwa to dla mnie...”
Z tymi komentarzmi do "świetnych" piw to też nie jest tak różowo.Comment
-
No i pogratulować rozmiaru inwestycji i sposobu jej prowadzenie, gdzie nie nastawia się tylko na piwo ale patrzy się na całość przedsięwzięcia bardzo szeroko.
A jak dla mnie najlepszy również Deszcz oraz pszenice, które są bardzo stylowe. Choć w przypadku tego gatunku piw od rzemieślników nie sięga się po nie często, dlatego cieszy mnie fakt, że będziecie z nimi eksperymentować. Bo na nowość z samej ciekawości zawsze się zwróci uwagę.Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.Comment
-
...to zarabianie pieniędzy na frajerach, którzy kupują etykiety i kapsle po 4 zł za sztukę.Comment
-
Też gdzieś o tym pisałem co Krzysiu. Rozumiem, że są to koszta ale równie dobrze i zapewne z zyskiem można te etykiety i kapsle sprzedawać po 1PLN a tak albo ustawia się taką cenę żeby ludzie w ogóle tego nie kupowali i nie zawracali dupy albo chce się czesać kasę na frajerach kolekcjonerach i tyle.Innej opcji nie widzę.„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.Comment
Comment