Ooo... Trzeci. Zastanawiam się, kiedy te dynamika się skończy.
Nowe browary rzemieślnicze w Polsce
Collapse
X
-
Ostatnio wiele browarów zanim de facto ruszy tzn ich piwo pojawi się w sprzedaży czy to sklepowej czy w knajpach robi, oczywiście dla reklamy, szum w sieciach społecznościowych czy lokalnych mediach np pisząc o pracach finalnych w budowie browaru, pokazując foty jakichś pierwszych testowych warek które nie idą jeszcze do sprzedaży, żali się lub chwali postępem lub brakiem postępu w biurokratycznych procedurach, pokazuje zdjęcia dokumentujące rozruch co powoduje że mogą już być uważane za czynne mimo że w praktyce jeszcze nie są bo np brakuje jeszcze tej 'kropki nad i" i realnie do momentu gdy pierwsze piwo pojawia się na rynku mijają miesiące albo i ponad rok. Oczywiście tutaj generalizuję.
Ja więc nie śpieszyłbym się tak i zgłaszał dany browar dopiero gdy ktoś z nas udowodni że dane piwo już pojawiło się na rynku.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Zgodnie z zapowiedzią Podgórz wystartował na WFDP i jest 101 czynnym browarem.
Kwestią jest którego dnia się pojawił? W piątek, sobotę, czy dopiero niedzielę? Ja skonsumowałem dopiero w niedzielę, na spokojnie.Last edited by Pendragon; 2014-05-13, 09:22.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziZgodnie z zapowiedzią Podgórz wystartował na WFDP i jest 101 czynnym browarem.
Kwestią jest którego dnia się pojawił? W piątek, sobotę, czy dopiero niedzielę? Ja skonsumowałem dopiero w niedzielę, na spokojnie.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika klisz Wyświetlenie odpowiedziGzub ma już piwo w butelkach. Premiera w czasie II Festiwalu piw rzemieślniczych.
https://www.facebook.com/pages/Gzub/...age_fan_invite
Comment
-
Comment