Nie rozumiem w ogóle CyborgKa...wydaje mi się że leci tu już uprzedzeniami co do producenta. Dla mnie porter żywiecki/cieszyński jest w ścisłej czołówce polskich porterów, na równi z łódzkim, lepszym był zdecydowanie tylko zeszłoroczny z Czenstochovii
Rzecz o porterach - tytuł roboczy, może jeszcze ulec zmiani e;-)
Collapse
X
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziDla mnie porter żywiecki/cieszyński jest w ścisłej czołówce polskich porterów, na równi z łódzkim, lepszym był zdecydowanie tylko zeszłoroczny z CzenstochoviiJEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedziNo widzisz, a ja bym porteru z Czenstochovii nie umieścił nawet w pierwszej piątce. Przy okazji: wiesz, że częstochowski porter znowu jest dostępny?Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
6 grudnia premiera portera/u w Browarze Piwna.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi6 grudnia premiera portera/u w Browarze Piwna.JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi6 grudnia premiera portera/u w Browarze Piwna.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Promil03 Wyświetlenie odpowiedziSuper wiadomość. Jak będzie również w butelkach, to dostaniesz zadanie specjalneJEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CyboRKg Wyświetlenie odpowiedziA kto mowil, ze polskich? Mialem na mysli gatunek bez podzialu na kraje... Wprawdzie w Plebiscycie Piwo Roku glosujemy tylko na polskie i mamy 3 glosy do dyspozycji. Ale nawet majac 6 glosow i tak na "Zywca Portera" bym glosu nie oddal. Dlaczego? Bo wali spirytem, a tego w piwach nie toleruje. Zreszta kiedys zamiescilem swoja opinie o nim w watku do tego przeznaczonym. Dosyc tego off-topa!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedziDzwoniłem przed chwilą do browaru, będzie w butelkach. Z 10 dniowym terminem ważności, ale co to dla nas
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedziZ 10 dniowym terminem ważności, ale co to dla nas
A wracając do prawdziwych porterów, to zgadzam się z opinią, że Żywiecki jest dobrym, klasycznym porterem, dla mnie jednak zbyt wytrawnym. Podobnie smakował Łódzki, jeżeli jeszcze dobrze pamiętam ten smak. W ogóle to zachwycanie się porterem Łódzkim jest takim trochę zachwytem nad starą beczką Mercedesa, tak była bardzo dobra, ale od dawna nie jest już dostępna, albo w baaardzo ograniczonem zakresie.
Dobry jest też miłosławski oraz Grand, ale ten ostatni jak dla mnie trochę za cienki. Wszystkie je jednak godzi najlepszy moim zdaniem porter Warmiński.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziJestem również ciekawa - jak moi przedmówcy - które 10 porterów bałtyckich uznałbyś za lepsze od cieszyńskiego?
1. Kormoran Porter Warnijski
2. Ciechan Porter 22
3. Fortuna Komes Porter"Jedno pivo ne vadi!"
"Kupuje tylko w polskich sklepach!"
Comment
-
-
Łódzki w ogóle jest w sprzedaży? Gdzie można go dostać, Wrocław? Chyba nie.www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CyboRKg Wyświetlenie odpowiedziProsze bardzo! Moja trojka polskich "the best" to:
1. Kormoran Porter Warnijski
2. Ciechan Porter 22
3. Fortuna Komes Porter
Jestem również ciekawa - jak moi przedmówcy - które 10 porterów bałtyckich uznałbyś za lepsze od cieszyńskiego?Last edited by Marusia; 2012-12-02, 11:58.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wasyll Wyświetlenie odpowiedziŁódzki w ogóle jest w sprzedaży? Gdzie można go dostać, Wrocław? Chyba nie.
Kupowałem ostatnio w Głogowie.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
Comment