Rzecz o porterach - tytuł roboczy, może jeszcze ulec zmiani e;-)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

Nie rozumiem w ogóle CyborgKa...wydaje mi się że leci tu już uprzedzeniami co do producenta. Dla mnie porter żywiecki/cieszyński jest w ścisłej czołówce polskich porterów, na równi z łódzkim, lepszym był zdecydowanie tylko zeszłoroczny z Czenstochovii
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Mason
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2010.02
      • 3280

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
      Dla mnie porter żywiecki/cieszyński jest w ścisłej czołówce polskich porterów, na równi z łódzkim, lepszym był zdecydowanie tylko zeszłoroczny z Czenstochovii
      No widzisz, a ja bym porteru z Czenstochovii nie umieścił nawet w pierwszej piątce. Przy okazji: wiesz, że częstochowski porter znowu jest dostępny?
      JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• becik
        🥛🥛🥛
        • 2002.07
        • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedzi
        No widzisz, a ja bym porteru z Czenstochovii nie umieścił nawet w pierwszej piątce. Przy okazji: wiesz, że częstochowski porter znowu jest dostępny?
        Wiem, wiem, czekam również na portera z Browarmii
        Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Pendragon
          🥛🥛🥛
          • 2006.03
          • 13952

6 grudnia premiera portera/u w Browarze Piwna.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Mason
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼
            • 2010.02
            • 3280

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
            O. Czy piwa owego browaru trafiają do sklepów piwnych, czy są dostępne tylko na miejscu?
            JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• Mason
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼
              • 2010.02
              • 3280

Już wiem, tylko na miejscu.
              JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• Promil03
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2007.10
                • 2833

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                Super wiadomość. Jak będzie również w butelkach, to dostaniesz zadanie specjalne

Comment

• Mason
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍼
                  • 2010.02
                  • 3280

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Promil03 Wyświetlenie odpowiedzi
                  Super wiadomość. Jak będzie również w butelkach, to dostaniesz zadanie specjalne
                  Dzwoniłem przed chwilą do browaru, będzie w butelkach. Z 10 dniowym terminem ważności, ale co to dla nas
                  JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• Promil03
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2007.10
                    • 2833

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CyboRKg Wyświetlenie odpowiedzi
                    A kto mowil, ze polskich? Mialem na mysli gatunek bez podzialu na kraje... Wprawdzie w Plebiscycie Piwo Roku glosujemy tylko na polskie i mamy 3 glosy do dyspozycji. Ale nawet majac 6 glosow i tak na "Zywca Portera" bym glosu nie oddal. Dlaczego? Bo wali spirytem, a tego w piwach nie toleruje. Zreszta kiedys zamiescilem swoja opinie o nim w watku do tego przeznaczonym. Dosyc tego off-topa!
                    Jeśli masz na myśli portery ze wszystkich krajów, to wymień kilka które piłeś.

Comment

• Promil03
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2007.10
                      • 2833

Dzwoniłem przed chwilą do browaru, będzie w butelkach. Z 10 dniowym terminem ważności, ale co to dla nas
                      To dobrze, szybciej będzie po terminie

Comment

• a1410
                        Kapitan Lagerowej Marynarki
                        • 2003.08
                        • 613

Z 10 dniowym terminem ważności, ale co to dla nas
                        Porter z 10-cio dniowym terminem? Przecież ten gatunek może leżakować jak wino! Czyż by w browarze mieli taki syf, że piwo już w tanku jest zakażone?
                        A wracając do prawdziwych porterów, to zgadzam się z opinią, że Żywiecki jest dobrym, klasycznym porterem, dla mnie jednak zbyt wytrawnym. Podobnie smakował Łódzki, jeżeli jeszcze dobrze pamiętam ten smak. W ogóle to zachwycanie się porterem Łódzkim jest takim trochę zachwytem nad starą beczką Mercedesa, tak była bardzo dobra, ale od dawna nie jest już dostępna, albo w baaardzo ograniczonem zakresie.
                        Dobry jest też miłosławski oraz Grand, ale ten ostatni jak dla mnie trochę za cienki. Wszystkie je jednak godzi najlepszy moim zdaniem porter Warmiński.

Comment

• CyboRKg
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2010.04
                          • 594

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
                          Jestem również ciekawa - jak moi przedmówcy - które 10 porterów bałtyckich uznałbyś za lepsze od cieszyńskiego?
                          Prosze bardzo! Moja trojka polskich "the best" to:
                          1. Kormoran Porter Warnijski
                          2. Ciechan Porter 22
                          3. Fortuna Komes Porter
                          "Jedno pivo ne vadi!"
                          "Kupuje tylko w polskich sklepach!"

Comment

• wasyll
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2008.09
                            • 1823

Łódzki w ogóle jest w sprzedaży? Gdzie można go dostać, Wrocław? Chyba nie.
                            www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!

Comment

• Marusia
                              Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                              🍼🍼
                              • 2001.02
                              • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CyboRKg Wyświetlenie odpowiedzi
                              Prosze bardzo! Moja trojka polskich "the best" to:
                              1. Kormoran Porter Warnijski
                              2. Ciechan Porter 22
                              3. Fortuna Komes Porter
                              Proszę o odpowiedź na zadane pytanie, a nie na takie, jakie wygodniej
                              Jestem również ciekawa - jak moi przedmówcy - które 10 porterów bałtyckich uznałbyś za lepsze od cieszyńskiego?
                              Last edited by Marusia; 2012-12-02, 11:58.
                              www.warsztatpiwowarski.pl
                              www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• dyczkin
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2011.05
                                • 3657

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wasyll Wyświetlenie odpowiedzi
                                Łódzki w ogóle jest w sprzedaży? Gdzie można go dostać, Wrocław? Chyba nie.
                                No pewnie, że jest
                                Kupowałem ostatnio w Głogowie.
                                Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

Przetwarzanie...
                                X