jak zapisac orke w dzienniku oiwnym. piwo jest od kilku dnina w dzienniku niema
gdzie nowe piwa
Collapse
X
-
Czekać panie, czekać
Pendi wróci, Pendi dodaVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820 -
Comment
Related Topics
Collapse
-
U podnóża małej, ale dumnie brzmiącej z nazwy górki Velký Blaník (638 m) rozpościera się widok na małą mieścinę Louňovice pod Blaníkem. Już w 1350 roku w miasteczku powstał i warzył piwo klasztorny browar, tak więc tradycje piwowarskie mieścina ma zacne.
Nowa...-
Channel: Czechy
-
-
Funkcjonujący od 2017 roku browarek umiejscowiono w starych magazynach kolejowych z czerwonej cegły. Z głównego dworca kolejowego kierujemy się równolegle do torów w kierunku wschodnim przez Kurt Schumacher Straße, przechodzimy mostem przez Gerę i dalej prosto brukowaną ulicą przez tereny...
-
Channel: Niemcy
-
-
Mam problem.Rano zakończyła sie burzliwa fermentacja i przelałem na cichą. Teraz patrzę i niestety fermentator z cichą gdzieś na spodzie przecieka.Czy lepiej zakończyć fermentacje czy przelać do tanka po burzliwej? Szkoda piwa,bo wyszło bardzo fajne.Na nowy tank to nawet po zamówieniu to...
-
Channel: Sprzęt
-
-
Szukałem, szukałem i nie znalazłem. Pisownia nazwy taka ponieważ na puszce Bro widnieje oddzielnie, ale bez kreski.
A: 4, 5% obj.
E: brak
Jak na niefiltrowane tylko lekkie, ledwo dostrzegalne przymglenie jasnożółtej tonacji.
W zapachu nuty ziołowo-chmielowe.
PIana...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Listopad 2024: pojawiła się puszkowa wersja w ramach Pinta Miesiąca. Oczywiście już nie Na Jurze, ale wolałem zapisać tutaj niż zapomnieć. Jedna.puszka czeka w piwnicy.
https://browarpinta.pl/produkt/pinta-psze-kozlak/...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment