Co mają poglądy do działalności handlowej?

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • awtard
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2009.12
    • 186

    #1

    Co mają poglądy do działalności handlowej?

    Admin: wydzielono z


    -------------

    Autorowi mogę zarzucić, że nie wziął pod uwagę jednej jakże istotnej kwestii, a mianowicie czas w jakim produkuje się piwo komercyjne, a jest on ekspresowy w przeciwieństwie do małych browarów gdzie piwo leżakuje w odpowiednim czasie.
    Z komercją co rusz są afery...
    Polskie koncerniaki tworzą szczochy i tyle, nic ich nie usprawiedliwia!

    Z chmielowym pozdrowieniem
    Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2013-02-18, 13:36. Powód: błąd stylistyczny
    Łódź ul. Kruczkowskiego 22, poniedziałek - niedziela 9.00 - 23.00
    Filia Łódź ul. Bartoka 43, poniedzialek - sobota 7.00 - 22.00, niedziela 9.00 - 22.00
    Serdecznie zapraszamy do naszych sklepów
    http://www.facebook.com/strefapiwagael
    nasze motto:
    " żeby poczuć smak piwa należy wypić co najmniej 3 piwa "
  • pioterb4
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2006.05
    • 4322

    #2
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika awtard
    Autorowi mogę zarzucić, że nie wziął pod uwagę jednej jakże istotnej kwestii, a mianowicie czas w jakim produkuje się piwo komercyjne, a jest on ekspresowy w przeciwieństwie do małych browarów gdzie piwo leżakuje w odpowiednim czasie.
    W browarach restauracyjnych w okresie letnim piwo niedoleżakowae to często standard. Cornelius leżakje swój porter zaledwie 2 m-ce o ile mnie pamięć nie myli. Pośpiech udziela się wszystkim, z róznych pobudek ale jednak.

    Comment

    • pazurq
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2007.05
      • 120

      #3
      a i tak carlsbergowi za zmarnowanie marki Okocim (głownie zagłoby) - kula w łeb ....
      dobre piwo pite z umiarem nie szkodzi nawet w największych ilościach...

      Comment

      • rohozecky
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼🍼
        • 2008.11
        • 1841

        #4
        Marki nie zmarnował, w końcu nie markę się pije.
        ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.

        Comment

        • pazurq
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2007.05
          • 120

          #5
          piwo zmarnował ... nie czepiajmy sie słówek
          dobre piwo pite z umiarem nie szkodzi nawet w największych ilościach...

          Comment

          • Krzysiu
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2001.02
            • 14936

            #6
            Sekciar neofita:
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika awtard
            ... w przeciwieństwie do małych browarów gdzie piwo leżakuje w odpowiednim czasie....
            bua ha ha ha ha ha ...
            Stąd to masełko w Czarnkowie czy Fortunie?
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika awtard
            ... Z komercją co rusz są afery...
            Jakiś konkretny przykład może?

            Zaczyna mnie wk....ać takie pieprzenie. Chyba założę Ruch Obrony i Poparcia Koncernów.
            Ostatnia zmiana dokonana przez Krzysiu; 2013-02-16, 21:52.

            Comment

            • dyczkin
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2011.05
              • 3657

              #7
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu
              Zaczyna mnie wk....ać takie pieprzenie. Chyba założę Ruch Obrony i Poparcia Koncernów.
              A ile ty pijesz piw koncernowychW imię czego chcesz bronić krzewicieli beznadziejskiego smaku
              Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

              Moje warzenie // Piwny Wojownik

              Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

              Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

              Comment

              • chemmobile
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2009.03
                • 2168

                #8
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika awtard
                Polskie koncerniaki tworzą szczochy
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu
                Sekciar neofita
                Co by nie pisał, to jednak zarabia m.in. na sprzedaży tych koncernowych "szczochów" Łódź, Kruczkowskiego 22, Strefa Piwa
                Ostatnia zmiana dokonana przez chemmobile; 2013-02-16, 22:51.
                Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
                Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

                Comment

                • darekd
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🍺🍺🍺
                  • 2003.02
                  • 12757

                  #9
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin
                  A ile ty pijesz piw koncernowychW imię czego chcesz bronić krzewicieli beznadziejskiego smaku
                  Może w imię zwykłej prawdy. Tak się dziwnie składa, że z krajowych produktów jakie piłem, najgorsze nie pochodziło z koncernów. I naprawdę apelowałbym, żeby trzymać się tematu, a nie jakieś wycieczki w stylu "ile wypiłeś".

                  Comment

                  • darekd
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🍺🍺🍺
                    • 2003.02
                    • 12757

                    #10
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile
                    Co by nie pisał, to jednak zarabia m.in. na sprzedaży tych koncernowych "szczochów" Łódź, Kruczkowskiego 22, Strefa Piwa
                    no i co z tego?

                    Comment

                    • Micho441
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      • 2008.04
                      • 812

                      #11
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu
                      Sekciar neofita:

                      bua ha ha ha ha ha ...
                      Stąd to masełko w Czarnkowie czy Fortunie?

                      Jakiś konkretny przykład może?

                      Zaczyna mnie wk....ać takie pieprzenie. Chyba założę Ruch Obrony i Poparcia Koncernów.
                      To prawda.Miałem okazje pić piwo z tzw.rzemieślniczych browarów które niezbyt mi smakowało.
                      Mnie też wk...a jak ktoś pisze "szczochy" koncernowe.Nic tylko pogratulować znajomości smaku szczochów-piszącym wszak kubki smakowe działają na zasadzie porównania zapamiętanych smaków.

                      Comment

                      • Kemp
                        Porucznik Browarny Tester
                        • 2002.03
                        • 357

                        #12
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pazurq
                        a i tak carlsbergowi za zmarnowanie marki Okocim (głownie zagłoby) - kula w łeb ....
                        Jak Carlsberg przejął Okocim było już po Zagłobie. Kieruj swój karabin w inną stronę
                        Kemp

                        Comment

                        • chemmobile
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2009.03
                          • 2168

                          #13
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Micho441
                          Mnie też wk...a jak ktoś pisze "szczochy" koncernowe.
                          Po prostu nie poddajesz się modnym trendom Wg mnie to właściwie jedynym sensownym argumentem przeciw koncernom to produkcja jednego stylu w różnych odsłonach (markach). Być może jasny lager to najtańszy oraz najprostszy gatunek nadający się do masowej i szybkiej produkcji z powodów technologicznych, możliwości stosowania surowców zastępczych czy enzymów wspomagających.
                          Ostatnia zmiana dokonana przez chemmobile; 2013-02-17, 09:27.
                          Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
                          Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

                          Comment

                          • Pankracy
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2007.10
                            • 2807

                            #14
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile
                            Być może jasny lager to najtańszy oraz najprostszy gatunek nadający się do masowej i szybkiej produkcji z powodów technologicznych, możliwości stosowania surowców zastępczych czy enzymów wspomagających.
                            Na to że jasny lager zdominował rynek piwowarski na świecie wpływ miała chyba przede wszystkim II wojna światowa i polityka producentów piwa w USA.

                            Comment

                            • awtard
                              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                              • 2009.12
                              • 186

                              #15
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile
                              Co by nie pisał, to jednak zarabia m.in. na sprzedaży tych koncernowych "szczochów" Łódź, Kruczkowskiego 22, Strefa Piwa
                              Co ma piernik do wiatraka?
                              Swoim klientom zawsze proponuję piwa regionalne i wielu z nich później nie wraca do komercji.
                              Dla mnie w smaku różnica jest olbrzymia aczkolwiek nie oznacza to, że wszystkie małe browary warzą świetne czy też na przyzwoitym poziomie piwo.
                              Nie pijam komercji poza testowaniem nowości piwnych i zdania nie zmienię co do jego walorów, bo takowych smakowych nie dostrzegam.
                              Ponadto chciałbym zwrócić uwagę na to, iż koncerniaki na swoich etykietach co do składu poza Żywcem podają tylko taką informację: "zawiera słód jęczmienny". A co dalej? Coś mają do ukrycia? Nie ma chmielu czy też jest inny "dodatek"?
                              Moja wypowiedź dotyczy polskich browarów komercyjnych.

                              z chmielowym pozdrowieniem
                              Łódź ul. Kruczkowskiego 22, poniedziałek - niedziela 9.00 - 23.00
                              Filia Łódź ul. Bartoka 43, poniedzialek - sobota 7.00 - 22.00, niedziela 9.00 - 22.00
                              Serdecznie zapraszamy do naszych sklepów
                              http://www.facebook.com/strefapiwagael
                              nasze motto:
                              " żeby poczuć smak piwa należy wypić co najmniej 3 piwa "

                              Comment

                              Related Topics

                              Collapse

                              • LubieStrongi
                                Ratebeer.com - zakończenie działalności.
                                LubieStrongi
                                Ratebeer, obecnie marka, należąca już jakiś czas do AB InBev skończył działalność 1 lutego 2025 r.

                                beerconnoisseur.com/articles/ratebeer-shutting-down-end-craft-beer-institution

                                ​...
                                2025-02-16, 04:19
                              • darekd
                                De Brabandere, Wieze
                                darekd
                                Tripel 8,5% alk.

                                De Brabandere to obecna nazwa dawnego browaru Bavik w Bavikhove we Flandrii Zachodniej.
                                Jeszcze bardziej pogmatwana jest historia piwa Wieze, które warzone było w browarze Van Roy (znanym również jako Het Anker Wieze) w Wieze we Flandrii Wschodniej, ale browar...
                                2024-01-21, 00:13
                              • dadek
                                Czechy, Praha-Hostivař, U továren 31, Rodinný pivovar Vik
                                dadek
                                Po Hostivarach 1 i 2 to kolejny browar w tej okolicy Pragi ale tym razem rzemieślniczy. Zaczął funkcjonować we wrześniu 2020, a ja odwiedziłem jego siedzibę 2.10.2021 gdy to świętowano pierwszą rocznicę otwarcia. Najlepszy dojazd zapewniają kursujące tu co 10 minut pociągi, dojście od...
                                2022-01-15, 03:06
                              • dadek
                                Fulda, Wiesenmühlenstraße 13, Brauhaus Wiesenmühle
                                dadek
                                Fulda to 60-tysięczne zabytkowe miasto (12 wiek) położone w Hesji, właściwie w środku Niemiec, przy ważnej magistral kolejowej, więc świetnie skomunikowane właściwie z całym krajem. Od dworca kolejowego idziemy Bahnhofstraße cały czas w dół, potem koło kościoła przez centrum starówki. Gdy się...
                                2023-10-06, 00:10
                              • bastion
                                Łotwa, Ryga, Vagonu Iela 21, Nurme Brewery & Taproom.
                                bastion
                                Okolica dawnych zakładów remontowo - kolejowych w Rydze obfituje w stare magazyny. Niska ceglana zabudowa przemysłowa często z przełomu XIX i XX wieku ma swój urok.
                                Klucząc między nimi podchodzę pod jeden z nich gdzie ma się mieścić browar rzemieślniczy Nurme. Brama otwarta, ale...
                                2023-06-07, 21:49
                              • Loading...
                              • Koniec listy.
                              Przetwarzanie...