Bojkot AleBrowar - Satanizm nie przejdzie

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pytol
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2013.06
    • 3

Napisałem to już wcześniej marka jeszcze nie jest powszechnie rozpowszechniona (wśród tych, którzy się nie interesują piwem) więc szum medialny działa na ich korzyść - w szczególności jeśli sami go mogli wywołać.

Comment

• fidoangel
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛
      • 2005.07
      • 3490

Etykieta w prymitywnym stylu, jak wszystkie a nawiązanie do motywu księdza/mnicha/ ze stylizowaną monstrancją to zupełne dno. Odważne to jest ale na poziomie pisania na murze.

Nie chciałbym robić biznesu z kimś, kto ma taki pomysł na promowanie piwa. Nie wróżę dobrze dalszemu, poważnemu, rozwojowi AB.

I nie kupię tego piwa.
      "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
      Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
      Sprawdź >>>Przewodnik<<<

Comment

• Maciass
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2009.03
        • 172

co klient to opinia trzeba się z tym liczyć, chyba lepsza taka etykieta niż opakowanie jak The End of History BrewDoga? dopiero by była rzeźnia w komentarzach

Comment

• iron
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🍼🍼
          • 2002.08
          • 6771

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedzi
          Etykieta w prymitywnym stylu, jak wszystkie a nawiązanie do motywu księdza/mnicha/ ze stylizowaną monstrancją to zupełne dno. Odważne to jest ale na poziomie pisania na murze.

Nie chciałbym robić biznesu z kimś, kto ma taki pomysł na promowanie piwa. Nie wróżę dobrze dalszemu, poważnemu, rozwojowi AB.

I nie kupię tego piwa.
          Żadna etykieta AleBrowaru mi się nie podobała i dla mnie każda była prymitywna jeśli chodzi o tzw. artyzm.

Gorzej jeśli niektórzy zauważają prymitywizm tylko wtedy, kiedy godzi to w Ich światopogląd, a nie zmysł estetyczny...

Ja tam nic nie wróżę, bo nie jestem wróżbitą...

A do bojkotu się bezwzględnie nie podłączę - jeśli piwo będzie w interesującym mnie stylu, to kupię.

P.S. Z całym szacunkiem Fido, ale twój protest to jak protest przedszkolaka, który zaczyna pisać na murze

P.S.2 Doczekaliśmy czasów, kiedy browarbizowicze zaczęli robić biznesy na swojej dawnej pasji, albo ich nie chcą robić - jakieś 10 lat temu to by brzmiało jak sajens fikszion
          Ostatnia zmiana dokonana przez iron; 2013-06-25, 22:25.
          bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
          Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
          Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• Krzysiu
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2001.02
            • 14936

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedzi
            Krzysiu - typową pogardą dla poglądów osób innych to wykazują się najczęściej "religijni", negując wszystko co wykracza poza ich ciasny światopogląd i chcąc wszystko tylko karać.
            Ja uważam, że ciasny światopogląd mają tacy nawiedzeni lewacy, jak ty. Przypomnę, że to lewactwo wymordowało w XX wieku około 150 mln ludzi w Europie i Azji - głównie za to, że nie podzielali ich świetlanych wizji przyszłości.

Polska jest krajem wyznaniowym w którym fanatykom przynznaje się więcej praw
            Podaj jakiś przykład, jakie to większe prawa mają w Polsce fanatycy religijni.

Fakty są faktami: religia jest w szkole, do tego finansowana ze środków publicznych,
            O ile wiem - nieobowiązkowa. Finansowana ze środków publicznych, czyli z podatków, na które składają się w znacznej części katolicy.

kościół dostaje za darmo działki w najlepszych lokalizacjach,
            Nie śłyszałem o takich przypadkach. Owszem, otrzymuje rekompensaty za majątek zrabowany przez lewactwo po II wojnie światowej. O ile dobrze wiem, łącznie kościół katolicki otrzymał równowartość 20% skradzionego majątku.

ma wiele ulg podatkowych,
            Jakich konkretnie?

nikt nie kontroluje ile zarabia,
            Nieprawda. Finanse kościoła katolickiego podlegają nadzorowi skarbowemu na zasadach ogólnych, z wyjątkami określonymi w art. 55 ustawy o stosunku państwa do kościoła katolickiego.

jest kompletnie poza prawem. Pijany ksiądz powodujący wypadek najcześciej unika odpowiedzialności.
            Kłamstwo.

Księża z ambony prowadzą agitację polityczną.
            Jakieś prawo w Polsce zabrania mówienia o polityce z ambony?

Artyści są ciągle ścigani przez różne moherowe orgaizacje za każdą wolną wypowiedź która nie mieście się w kanonie bogo-ojczyźnianym.
            Pierwsze słyszę. To raczej artyści religijni są niszczeni przez lewacko - pedalską większość.

Pod oknami zwolenników prawa do aborcji czy invitro organizuje się procesje.
            A co, prawo zabrania wyrażania publicznie poglądów przez osoby wierzące?

W parlamencie nie raz i nie dwa wypowiadają się posłowie związani z opcją skrajnie religijną.
            Mają takie samo prawo do wypowiedzi jak lewacy od Palikota.

To są fakty które definiują Polskę jako kraj wyznaniowy.
            Wolne żarty. Panoszące się pedalstwo i kraj wyznaniowy. Dobre sobie. Te pierdoły co tu sadzisz bez sensu - pewnie taliban cie wyklnie? Weź się puknij w głowę, chłopie, i to mocno.

Comment

• iron
              🍼🍼
              • 2002.08
              • 6771

Dobra, sam nie jestem święty - mój post sprzed nastu minut w odpowiedzi do Fido, ale chyba już czas zamknąć ten wątek - mocno odbiega od tematu i przyczynia się do wycieczek osobistych.

A zaczęło się od niezbyt udanej etykiety i nadmiernej reakcji ludzi, którzy wszędzie widzą szatana...
              bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
              Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
              Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• Prusak
                Major Piwnych Rewolucji
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2005.07
                • 4505

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedzi

I nie kupię tego piwa.
                Właściwie nic dodać, nic ująć. Mógłbym się też podpisać pod rzeczową ripostą @Krzysia.

Comment

• dyczkin
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2011.05
                  • 3657

100 % poparcia dla Krzysia.
                  Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

• Cooper
                    🍼🍼
                    • 2002.11
                    • 6057

Natrollowaliście już dziś ponad setkę postów na ten temat a ja nadal nie widziałem tej ety jak pewnie zresztą spora część tutaj o niej piszących
                    Dajcie zrzutkę ze skrina bo nie mam konta na fejsie.
                    Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                    1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• pioterb4
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2006.05
                      • 4322

Jakieś prawo w Polsce zabrania mówienia o polityce z ambony?
                      Prawo żadne. Ale przyzwoitość powinna, na którą wielu się tu powołuje.

Comment

• pythonpunk
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2012.06
                        • 6

ktoś tu choruje na ciężką paranoję. trzeba było wojować w poprzednim systemie, a nie teraz szukać urojonych wrogów.......niektórym chyba alkohol uszkodził mózgi. piwo z AleBrowaru to pretekst do nienawistnych wywodów na temat "lewacko - pedalskiego" zagrożenia....świat się kończy. lepiej żeby tego waszego piekła nie było bo was pochłonie. z lewackim pozdrowieniem

Comment

• Shedao
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          🥛🥛🥛🥛
                          • 2007.09
                          • 915

Ależ ja tu nie widzę żadnego skandalu. Garstka smutnych ludzi, którzy nie mają co robić w życiu, znalazła sobie problem i się do niego pluje. Niech sobie to robią, nikt im nie broni. "Pięknem" demokracji jest to, że można pisać sobie bezkarnie głupoty - i co najwyżej ośmieszyć samego siebie. Nie ma co takiej bzdury nagłaśniać.

Jestem katolikiem, etykieta jest w porządku, w żadnym stopniu mnie nie rusza.

Comment

• purc
                            Kapitan Lagerowej Marynarki
                            • 2009.02
                            • 650

Wbrew pozorom ta dyskusja jest znacznie poważniejsza niż nam się wydaje i dotyczy nie tylko nalepki na piwo. Raczej prowokuje do refleksji, czy pewna grupa, dość w sumie niewielka. ludzi w Polsce będzie nakazywała reszcie w imię jakichś kompletnie wymyślonych pomysłów sprzed 2000 lat zachowywać się i przestrzegać zasad , które wymyśliła zgraja koczowników w zupełnie innych warunkach życia. 10 przykazań, z których kilka odnosi się wyłącznie do wprowadzenia nowego kultu Jahwe, stanowiły - i wciąż stanowią - normy współżycia społecznego w każdym czasie - przed i po Jezusie i nie mają nic wspólnego z religią.. Terror tzw. uczuć religijnych jest absurdem - nie ma i nie może być uczuć religijnych - są uczucia radości, smutku, złości, uniesienia etc., ale NIE MA UCZUĆ RELIGIJNYCH, no bo czy są uczucia polityczne, piwne ,etc??
                            Jest to odwieczny spór czy maja nami rządzić tacy fanatycy jak Mareks, Chemmobile, Krzyś, czy Kaczor, czy też ludzie jak PioterB czy VanPurz - reszta - jak Legart i inni umiarkowani będą stać i patrzeć , co się dalej stanie. Otóż ja nie będę stał i patrzył- całym sercem popieram VanPurza i jemu podobnych.
                            Ostatnia zmiana dokonana przez purc; 2013-06-26, 02:21.

Comment

• Rzeszowiak
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍼
                              • 2009.04
                              • 1597

Krzysiu ma systemową rację, aczkolwiek jego idealistyczne podejście rozmija się z naszą rzeczywistością.

Comment

• yoda79
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2013.01
                                • 861

Jak zwykle prawda leży pośrodku. Mamy tu wypowiedzi lewaków, na ktorych ostatnio moda w Polsce i ludzi, którzy widzą w KK samo dobro.
                                Mi się etykieta nie podoba, a lewacy, którzy sa tak podobno wyczuleni na równouprawnienie itp. nie widzą w nim nic złego.

Comment

Przetwarzanie...
                                X