Jestem w szoku, że nie ma takiego tematu. Dzisiaj zacznijmy spokojnie - niezły występ biathlonistek, a.....teraz coś pięknego, aż brak słów. KAMIL STOCH Otwieramy butelki
"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Russian Imperial Stoch, eee znaczy stout , jak znalazł na taką okazję
Dobra nazwa na piwo
"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Zwycięstwo w fenomenalnym stylu, ale ciągle zostaje w tyle głowy, że Stoch miał szczęście, że trafił na niemoc zawodników którzy byli przed sezonem "papierowymi" faworytami, a Małysz będąc dominatorem w Salt Lake City trafił na "organizatorów", którzy nie potrafili należycie przygotować zeskoku...
No ale nie ulega dyskusji, że szczęście szczęściem, ale trzeba umieć je wykorzystać i trzeba mieć też umiejętności, żeby to osiągnąć.
Jest jeden pozytyw - że farciarz Wojciech "master of bottle" Fortuna przestanie być jedynym mistrzem olimpijskim w skokach - bo obecny mistrz olimpijski legitymuje się poza tym (i mam nadzieję że nie ostatnim) złotym medalem olimpijskim jeszcze innymi osiągnięciami na niwie skoków, czego mistrzowi butelki ewidentnie brakowało...
Także złoty medal olimpijski w skokach narciarskich został odczarowany
Ostatnia zmiana dokonana przez iron; 2014-02-10, 00:06.
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Muszę powiedzieć, że nie spodziewałem się takiego rozwoju sytuacji po zakończeniu kariery przez Małysza. Myślałem, że bez konia pociągowego wszystko się po prostu rypnie. A tu nie tylko się nie rypło, ale pojawił się inny koń i ma kolegów koni, którzy też dziarsko przebierają kopytami.
Jest jeden pozytyw - że farciarz Wojciech "master of bottle" Fortuna przestanie być jedynym mistrzem olimpijskim w skokach - bo obecny mistrz olimpijski legitymuje się poza tym (i mam nadzieję że nie ostatnim) złotym medalem olimpijskim jeszcze innymi osiągnięciami na niwie skoków, czego mistrzowi butelki ewidentnie brakowało...
Co się czepiasz p.Wojtka? Co prawda jego nazwiskiem ochrzczono jeden z browarów, ale Małysz zajął jego miejsce w studiu TVP
Zwycięstwo w fenomenalnym stylu, ale ciągle zostaje w tyle głowy, że Stoch miał szczęście, że trafił na niemoc zawodników którzy byli przed sezonem "papierowymi" faworytami, a Małysz będąc dominatorem w Salt Lake City trafił na "organizatorów", którzy nie potrafili należycie przygotować zeskoku...
No ale nie ulega dyskusji, że szczęście szczęściem, ale trzeba umieć je wykorzystać i trzeba mieć też umiejętności, żeby to osiągnąć.
Maćku , fartem to mógł wygrać o metr ale on ich zdeklasował.
Nawiązywałem do I akapitu gdzie Żelazny pisał o "szczęściarzu" Stochu
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz
Maćku , fartem to mógł wygrać o metr ale on ich zdeklasował.
Nie chodziło mi że fartem wygrał Stoch, tylko, ze ma szczęście, że inni potencjalnie silniejsi zawodnicy nie trafili z formą na IO.
Zasługą Stocha i Kruczka (pewnie nawet jego wiekszą) jest niewatpliwie, że oni trafili...
I tyle.
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Nie chodziło mi że fartem wygrał Stoch, tylko, ze ma szczęście, że inni potencjalnie silniejsi zawodnicy nie trafili z formą na IO.
Zasługą Stocha i Kruczka (pewnie nawet jego wiekszą) jest niewatpliwie, że oni trafili...
I tyle.
Na podstawie czego twierdzisz, że inni zawodnicy są potencjalnie silniejsi, skoro to Stoch jest liderem Pucharu Świata i ma najwięcej wygranych konkursów w tym sezonie. Równie dobrze można napisac, że to np. Diethart miał szczęście, że Stoch nie trafił z formą na turniej czterech skoczni.
Piwa z tego browaru są zapewne znane większości bo dostępne również w Polsce, ja też piłem je wielokrotnie. Jednak nigdy nie było okazji zwiedzić zabytkowych wnętrz browaru, a jest to możliwe zasadniczo raz do roku w drugą sobotę września, gdy odbywają się Pivovarské slavnosti. W tym...
18 czerwca 2023 r. w godzinach od 11.00 do 18.00 na terenie Muzeum Narodowe Rolnictwa i Przemysłu Rolno-Spożywczego w Szreniawie (ul. Dworcowa 5, 62-052 Komorniki) odbędzie się XII Szreniawski Festiwal Piwa: Piwo z kulturą.
Często tak bywa, że od wielu lat przejeżdżamy przez jakieś miasto (szczególnie gdy jest ważnym węzłem kolejowym), korzystamy tylko z dworca i po szybkiej przesiadce podążamy dalej kolejnym pociągiem. Tak właśnie było w przypadku Görlitz, które to miasto wielokrotnie było "bramą...
Zacznijmy od tego, że spodziewałem się okocimskiego lagera udającego czeskiego pilsa. Browar przecież z kasy Carlsberga wybudowany, ale miło się rozczarowałem, choć idealnie nie było.
Już po podaniu widać opalizację, więc może nie jest dobrze wyleżakowany. Lekki diacetyl...
Comment