Jestem w szoku, że nie ma takiego tematu. Dzisiaj zacznijmy spokojnie - niezły występ biathlonistek, a.....teraz coś pięknego, aż brak słów. KAMIL STOCH Otwieramy butelki
Przy piwie o Igrzyskach w Soczi.
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gwzd Wyświetlenie odpowiedziRussian Imperial Stoch, eee znaczy stout , jak znalazł na taką okazję"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
To wszystko prawda, ale mam ambiwalentne uczucia.
Zwycięstwo w fenomenalnym stylu, ale ciągle zostaje w tyle głowy, że Stoch miał szczęście, że trafił na niemoc zawodników którzy byli przed sezonem "papierowymi" faworytami, a Małysz będąc dominatorem w Salt Lake City trafił na "organizatorów", którzy nie potrafili należycie przygotować zeskoku...
No ale nie ulega dyskusji, że szczęście szczęściem, ale trzeba umieć je wykorzystać i trzeba mieć też umiejętności, żeby to osiągnąć.
Jest jeden pozytyw - że farciarz Wojciech "master of bottle" Fortuna przestanie być jedynym mistrzem olimpijskim w skokach - bo obecny mistrz olimpijski legitymuje się poza tym (i mam nadzieję że nie ostatnim) złotym medalem olimpijskim jeszcze innymi osiągnięciami na niwie skoków, czego mistrzowi butelki ewidentnie brakowało...
Także złoty medal olimpijski w skokach narciarskich został odczarowanyLast edited by iron; 2014-02-10, 00:06.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Nie oglądałem, ale i tak się wypowiem.
Muszę powiedzieć, że nie spodziewałem się takiego rozwoju sytuacji po zakończeniu kariery przez Małysza. Myślałem, że bez konia pociągowego wszystko się po prostu rypnie. A tu nie tylko się nie rypło, ale pojawił się inny koń i ma kolegów koni, którzy też dziarsko przebierają kopytami.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron Wyświetlenie odpowiedziJest jeden pozytyw - że farciarz Wojciech "master of bottle" Fortuna przestanie być jedynym mistrzem olimpijskim w skokach - bo obecny mistrz olimpijski legitymuje się poza tym (i mam nadzieję że nie ostatnim) złotym medalem olimpijskim jeszcze innymi osiągnięciami na niwie skoków, czego mistrzowi butelki ewidentnie brakowało...
Także złoty medal olimpijski w skokach narciarskich został odczarowany
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedziCo się czepiasz p.Wojtka? Co prawda jego nazwiskiem ochrzczono jeden z browarów, ale Małysz zajął jego miejsce w studiu TVPbigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron Wyświetlenie odpowiedziTo wszystko prawda, ale mam ambiwalentne uczucia.
Zwycięstwo w fenomenalnym stylu, ale ciągle zostaje w tyle głowy, że Stoch miał szczęście, że trafił na niemoc zawodników którzy byli przed sezonem "papierowymi" faworytami, a Małysz będąc dominatorem w Salt Lake City trafił na "organizatorów", którzy nie potrafili należycie przygotować zeskoku...
No ale nie ulega dyskusji, że szczęście szczęściem, ale trzeba umieć je wykorzystać i trzeba mieć też umiejętności, żeby to osiągnąć.
Jest jeden pozytyw - że farciarz Wojciech "master of bottle" Fortuna przestanie być jedynym mistrzem olimpijskim w skokach - bo obecny mistrz olimpijski legitymuje się poza tym (i mam nadzieję że nie ostatnim) złotym medalem olimpijskim jeszcze innymi osiągnięciami na niwie skoków, czego mistrzowi butelki ewidentnie brakowało...
Także złoty medal olimpijski w skokach narciarskich został odczarowany"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedziMaćku , fartem to mógł wygrać o metr ale on ich zdeklasował.Last edited by dyczkin; 2014-02-10, 11:03.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Nawiązywałem do I akapitu gdzie Żelazny pisał o "szczęściarzu" Stochu"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedziMaćku , fartem to mógł wygrać o metr ale on ich zdeklasował.
Zasługą Stocha i Kruczka (pewnie nawet jego wiekszą) jest niewatpliwie, że oni trafili...
I tyle.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron Wyświetlenie odpowiedziNie chodziło mi że fartem wygrał Stoch, tylko, ze ma szczęście, że inni potencjalnie silniejsi zawodnicy nie trafili z formą na IO.
Zasługą Stocha i Kruczka (pewnie nawet jego wiekszą) jest niewatpliwie, że oni trafili...
I tyle.
Comment
-
Comment