Podciąganie piwa jasnego za 7 zł pod okazję cenową to trochę przegięcie.
Czy 7 zł na krafta to promocja?
Collapse
X
-
Ale ja w ogóle nie wnikam czy warto czy nie; stwierdzam fakt, że piwo które w sklepie kupię pewnie za 7,5 trafiło do wątku o promocjach cenowych bo w jakimś markecie można je będzie kupić o 50 gr taniej. No bez jaj :P 50 gr różnicy to ma znaczenie przy kupowaniu sarmackiego w biedronce a nie piwa 5x droższego.
Comment
-
-
Okay, proszę o usunięcie mego poprzedniego postu w takim wypadku. Bardziej chodziło mi o trafienie z tą ofertą do ludzi z miejscowości w których sklepów specjalistycznych brak, czyli na przykład takich jak moja. Nie mam zamiaru sprzeczać się czy 50 gr czy też 1 zł robią w przypadku tego piwa jakąś różnicę.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika patrykut Wyświetlenie odpowiedziOkay, proszę o usunięcie mego poprzedniego postu w takim wypadku. Bardziej chodziło mi o trafienie z tą ofertą do ludzi z miejscowości w których sklepów specjalistycznych brak, czyli na przykład takich jak moja. Nie mam zamiaru sprzeczać się czy 50 gr czy też 1 zł robią w przypadku tego piwa jakąś różnicę.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MLT Wyświetlenie odpowiedziTo piwo kosztowało około 8 zł, czyli to 0 1żł mniej. 12,5% mniej to już jest chyba promocja, co nie?
Takie okazje jak ta z Intermarche albo te "promocje" z Tesco można wrzucić do nowego wątku typu "ciekawe piwo w marketach"
Jakby tego nie napisał ktoś nowy na forum to pewnie nawet bym się nie odzywał, a tak zaraz zapala się czerwona lampka, że ktoś w jakiś sposób związany z danym browarem robi tu sobie reklamę ogłaszając promocję której nie ma
Comment
-
-
Świetnie, że ty wiesz jakie są ceny w Poznaniu.
a) ktoś zarobił na tobie marżę przynajmniej o 1,5 zł wyższą niż "normalnym" sklepie, lub
b) ładnie was tam w Ponaniu rąbią na krafcie, jeśli to co piszesz to "normalna" cena a nie wyjątek.
Jedno z dwojga, innej opcji nie ma
PS. Wszystko co powiedziane po informacji o tej akcji marketingowej Olbrachta zgłosiłem do wyrzucenia, bo robimy tu śmietnik a paradoksalnie swoim pierwotnym postem chciałem zwrócić uwagę, żebyśmy śmietnika (informacyjnego) nie robili Skoro dla tylu osób Olbracht za 7 zł to "promocja" to nic nie poradzę, lud tak mówi to musi mieć rację
Comment
-
-
A mnie to głównie przeraża, że z taką łatwością ludzie zaakceptowali cenę butelki, zwykle przeciętnego, piwa na poziomie 9-10 zł. No bo skoro 7 zł to "promocja" to "normalna" cena będzie podchodzić już powoli pod te 10 zł.
Licząc po medianie zarobków w Polsce, na jedno głupie piwo trzeba tyrać 45 minut a wyrażenie "napiwek" nabiera nowego znaczenia
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika behegrzmot Wyświetlenie odpowiedziA mnie to głównie przeraża, że z taką łatwością ludzie zaakceptowali cenę butelki, zwykle przeciętnego, piwa na poziomie 9-10 zł. No bo skoro 7 zł to "promocja" to "normalna" cena będzie podchodzić już powoli pod te 10 zł.
Licząc po medianie zarobków w Polsce, na jedno głupie piwo trzeba tyrać 45 minut a wyrażenie "napiwek" nabiera nowego znaczenia
Ps jednak muszę się czegoś przyczepić. Mediana to wartość środkowa, a nie średnia.
Comment
-
Comment