Muzyka przy piwku

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • iron
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2002.08
    • 6771

No to chyba koniec marzeń o występie Rush w naszym kraju - nigdy nie było im po drodze a teraz to i drogi już nie bedzie...

Problemy zdrowotne perkusisty Rush, Neila Pearta, mocno odciskają się na życiu koncertowym grupy. Sprawa jest na tyle poważna, że zespół wybiera się w pożegnalną trasę.
    bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
    Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
    Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• DariuszSawicki
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2012.08
      • 2869

Nad perkusistą Rush ciąży jakieś fatum... śmierć żony i córki.
      Ja już nie wierzę, że zobaczę Ten zespół w Polsce. Wszyscy inni wielcy byli, nawet The Beatles w kawałku (Paul McCartney)
      Cóż, pozostanie muzyka najwspanialszego, najcudowniejszego i w wielu sercach moich długowłosych ziomkach z Ełku( pamiętających Ogród Wyobraźni) nasza ukochana muzyka.

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Comment

• iron
        🍼🍼
        • 2002.08
        • 6771

No teraz Neil Peart ma nową żonę i córkę, więc pewnie jakoś tam jest szczęśliwy...
        Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• Livres
          Porucznik Browarny Tester
          • 2012.04
          • 324

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DariuszSawicki Wyświetlenie odpowiedzi
          Ja już nie wierzę, że zobaczę Ten zespół w Polsce. Wszyscy inni wielcy byli, nawet The Beatles w kawałku (Paul McCartney)
          6 czerwca 2013 grali w Berlinie. Trzeba było jechać.

Comment

• iron
            🍼🍼
            • 2002.08
            • 6771

Do okupanta - nigdy
            Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• chechaouen
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼🍼
              • 2011.01
              • 1180

Dawno nie piłem Komesa Potrójnie Złotego (lidlowa warka 29.09.2016 jest naprawdę przednia)
              Jeszcze dawniej nie słuchałem High Hopes od Pink Floyd

No pasują do siebie idealnie. Polecam ten zestaw. Przyjemnie kołyszący, błogość, reminiscencje, baśniowy szmerek, fajnie dawkowane emocje...

Comment

• Sim666
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2015.01
                • 153

Bardzo dobre połączenie wczoraj odkryłem, pięknie smolisty Smoky Joe pod jeszcze piękniej smolisty gig https://www.youtube.com/watch?v=CJs3xqZ3RtU \m/
                Ostatnia zmiana dokonana przez Sim666; 2015-05-23, 09:19.

Comment

• dyczkin
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2011.05
                  • 3657

Artysta o wielu twarzach :
                  W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

• DariuszSawicki
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼
                    • 2012.08
                    • 2869

Lepiej się nie odzywać niż mówić coś złego o zmarłym.
                    Zespół Yes to absolutna trójca: Jon Anderson- niebiański, genialny głos.
                    Rick Wakeman, wykształcony i wspaniały klawiszowiec.
                    Steve Howe , gitarzysta z gatunku niedocenionych, ale moim zdaniem jeden z najwspanialszych.
                    Chris Squire przywłaszczył kiedyś prawo do nazwy Yes, czego skutkiem była świetna płyta sygnowana nazwą Anderson Bruford Wakeman Howe. Chris Squire wspaniale dudnił na basie, oto tego dowód.

Chris Squire (1948-2015). Rest in peace.

Comment

• zgoda
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2005.05
                      • 3516

Jako grzyb stary lubię wszystko, co jest nowe a jednocześnie stare (pozdrawiam p. Zbigniewa Łomnika). Oraz klasyki. Znalazłem właśnie idealnie nową muzykę z lat 90-tych. Zespół nazywa się Cocksure i gra taki normalny industrial jaki się grało 20 lat temu. Niebywałe.

Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

Comment

• tristan_tzara
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2007.12
                        • 1038

Taki trochę syntetyczny ten industrial, bardziej pod EBM ale fajne. Ja od siebie w temacie nowych ale starych mogę polecić The KVB(bardzo zimnofalowo) i Have a Nice Life(szczególnie gdy się lubi Joy Division ale mroczniej).

Comment

• abran
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2015.08
                          • 5

Przy piwku najlepiej słucha się klasyki rocka. Joy Division trochę za smutne jak dla mnie

Comment

• DariuszSawicki
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼
                            • 2012.08
                            • 2869

Oczywiście, że przy piwku najlepiej słucha się klasyki rocka, ale przecież Joy Division do tych klasyków się zalicza.
                            Oto mój od zawsze ukochany utwór tego zespołu.

Comment

• robox
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2002.11
                              • 8188

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abran Wyświetlenie odpowiedzi
                              Joy Division trochę za smutne jak dla mnie
                              To może następne ich wcielenie, czyli New Order :

Comment

• tristan_tzara
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2007.12
                                • 1038

Z dziewczyną mamy ostatnio jazdę na ten kawałek

Plus wideo z fragmentami jednego z moich ulubionych filmów "Do utraty tchu". Magia.

Comment

Przetwarzanie...
                                X