Derzawi. Kiedys juz na jakims forum walkowalismy ten temat bardzo wdzieczny, swoja droga.
U mnie bylby to wybor miedzy numerami: "Autsajder" Dzemu, albo "Loser" Becka - coby rozladowac atmosfere. Lub skierowane do zalobnikow to: https://www.youtube.com/watch?v=ChIjChAygmo
Są, ale sam zespół się na własne życzenie skończył na Operation Mindcrime (o Warning już nie wspominając), bo to co potem proponowali to... już było zupełnie z innej d... znaczy bajki
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Równo dwa lata temu zmarł Lou Reed. Dla mnie to wybitny artysta, któremu wiele zawdzięczam.
Otóż mając szesnaście lat zostałem wyrzucony ze szkoły tylko ze względu, że dyrektor z nazwiskiem na M ( stary komuch dalej chodzi po moim mieście) powiedział mi: pajacu, tylko dwie dziewczyny w mojej szkole mają dłuższe włosy od ciebie. Jak nie zetniesz to wylatujesz.
Nie ściąłem, mimo nacisków nawet mojej rodziny.Szczęśliwie po czasie przeniosłem się do innej szkoły i zdałem nawet maturę. Jak ciężko było kiedyś mieszkać na prowincji...
To właśnie wtedy, w tych trudnych czasach uchronił mnie od depresji ten wspaniały utwór. Nie tylko muzyka, ale tekst ... a zwłaszcza tekst....
Przepraszam za mój zbyt osobisty wpis po pijaku, ale tak to wyglądało w 1991 roku i to jeden z najważniejszych numerów w moim życiu ... tłumaczy jak potrzebny jest po prostu rock & roll
Comment