przy piwie o piłce kopanej
Collapse
X
-
Wyrównana grupa, będzie dużo remisów. Powinniśmy sobie poradzić.
W polskiej lidze szokiem jest postawa Korony, dla mnie przed sezonem pewny kandydat do spadku, a tu proszę - dwie wygrane."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"Comment
-
Najpierw proponuję się tam wybrać, a potem głosić sądy. Owszem około 30% procent ludności wyznaje tam islam, często jednak bardziej na papierze, do tego teo 30% to są Albańczycy, głównie z Kosowa, mieszkający na zachodzie kraju, których ni grzeje ni ziębi nominalny macedoński futbol, zwłaszcza jeśli mecz odbywa się daleko - bo w stolicy Skopje.Comment
-
Lech będzie pierwszym klubem w Polsce, który po zdobyciu mistrza w następnym sezonie spadnie z ligii... Aż żal patrzeć...Zbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
Bractwo Piwne
Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...Comment
-
Nasze dwa "eksportowe" zespoły udowadniają, że eksportowe są tylko w marzeniach pompujacych w mediach te drużyny dziennikarzy.
Legia po raz kolejny ratuje remis tylko dzięki sędziemu - karny z kapelusza. Lech z kolei jest chyba najsłabszym mistrzem w historii."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"Comment
-
Z Lechem to jednak dziwna sprawa. Przecież kadrowo nie są słabsi niż rok temu. Nie wzmocnili się, to prawda (kto wymyślił "napastnika" Thomallę?!), ale i nie stracili latem żadnego kluczowego gracza. Więc mimo wszystko, tak katastrofalne wyniki są niepojęte.
Nie spadną z ligi, tego jestem pewien, ale czy uda im się wejść do grupy mistrzowskiej, to już nie takie oczywiste.
Skorża musiał popełnić jakieś poważne błędy w przygotowaniach, stracił kontakt z drużyną, nie wiem, ale to raczej tu jest źródło kłopotów. Jeśli w Lechu jeszcze go nie zwalniają, to chyba tylko dlatego, że w kontrakcie zagwarantował sobie bardzo korzystne warunki rozwiązania kontraktu.
Tak czy inaczej, Lech w końcu "odpali" ( z tym czy innym trenerem), ale sezon na straty. W Lidze Europy mogą zostać z tym 1 punktem, który zdobyli.Comment
-
Comment
-
Szombierki były mistrzem w sezonie 1979/1980, rok później 3 miejsce, spadły w sezonie 1983/1984.Ochotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446Comment
-
I Wy, tak z pamięci?Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
Comment
-
Mnie kiedyś ktoś zaskoczył pytaniem, czy były jakieś mistrzostwa świata w piłce nożnej bez finału. Okazało się, że były, jeden raz, wtedy cztery drużyny grały każdy z każdym i na podstawie tego wybierano kto jest mistrzem świata, a kto zajmuje kolejne miejsca.Comment
-
Mysle, ze to strzelecka slawa Roberta Lewandowskiego sprawila iz amerykanskie stacje TV transmituja ostatnie mecze polskiej reprezentacji.
Dzis obejrzalem mecz na FOX Sport, a niedzielny bedzie na ESPN.
Po dzisiejszym meczu autentycznie szkoda bylo mi Szkotow, bo zasluzyli swoja gra na zwyciestwo.
Polacy zaczeli swietnie, potem bylo juz gorzej, a na koniec szczesliwy remis.
Ogladajac ten dzisiejszy mecz mialem nieodparte wrazenie, ze Polacy graja mecz sparingowy a Szkoci walcza o zycie.
Slabe, jednostajne tempo gry, brak zrywow, nawet w koncowce grali dretwo.
Moze gdyby Blaszczykowski lepiej przymierzyl i strzelil na 2:0 mecz by byl latwiejszy.
Za to Irlandia nieoczekiwanie pokonala Niemcy i dzieki temu niedzielny mecz zapowiada sie jeszcze ciekawiej.
Szanse sa 50/50, jasli zagramy jak z Niemcami, oba mecze mi sie podobaly, to ogramy Irlandie bez problemu. Jesli jak ze Szkocja to mozemy dostac wycisk.Last edited by Latarnik; 2015-10-09, 03:31.5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-głównaComment
Comment