Fakt, to żadna Liga Mistrzów. Ta nazwa straciła swoje znaczenie, chociaż nie mam nic do obecnej formy rozgrywek, czyli ligi najlepszych drużyn Europy. Nie dziwię się, że Mistrz Polski musi bić się w eliminacjach, skoro pewnie angielski średniak, który nawet nie myśli o europejskich pucharach, poradziłby sobie z nim. Poza tym to, że żaden polski zespół nie zakwalifikował się do LM od bodaj 17 lat pokazuje wartość naszej ligi, a nie jest to zadanie niewykonalne czy graniczące z cudem.
przy piwie o piłce kopanej
Collapse
X
-
No i Borussia awansowała Może znowu wygra LM?Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Comment
-
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
Turcy z Galatasaray grali rewanz w Niemczech, a na stadionie czuli sie jak u siebie w domu5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-głównaComment
-
Powiem krótko: VeBVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
Ten mecz im się akurat udał, ale i tak nie zmienia to faktu, że FCB ostatnio gra słabo. W lidze nie ma za dużej konkurencji, to jakoś przędzie, jednak w meczach z klasowymi rywalami męczy się. Nie oszukujmy się, Milan w tym momencie jest zespołem przynajmniej o klasę gorszym od Barcy i awans tych ostatnich był z założenia czymś naturalnym. Niepokojące były bezradność i baty w Mediolanie, co nie wróży świetlanej przyszłości w dalszych fazach LM, pomimo wysokiej wygranej w dzisiejszym spotkaniu.What's the matter Lagerboys... Afraid you might taste something?Comment
-
Powracam, po wielu przejściach.Nasz trenerio troszkę się zagalopował.Zagłębie-Pogoń mecz podobny jaki był w Szczecinie, ale to Gospodarze wygrali, choć nasi nie grali fatalnie, ale po czerwonej kartce grali ?No właśnie grali?Nic.Zagłębie też nic.Lechia-Pogoń-Mecz dwóch bardzo słabych zespołów, fartowny remis.Pogoń-Piast dno dna, przy padającym w oczy śniegu.
Bez obrony(trener Skowronek w Turcji tak mieszał składem, że nikt nie wiedział co ma grać , wiadomość z pierwszej ręki).Efekt 4 mecze w plecy. Bez pomocy- Aka pij dalej i rzygaj pod knajpą, Edi i Pernis, Wasza waga to łącznie 200 kilo , obrońcy dramat.
Z innej beczki.Korona grała na Lechii też w 10, nie zdobyła punktu/punktów, ale w porównaniu z nami zagrała naprawdę dobry mecz.Jeśli chodzi o kibiców to nas w Lubinie i w Gdańsku po 600 głów.
Piasta ze 40 maks u nas.Powrót mieli z przygodami, niekoniecznie miłymi.
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
Witamy Pogoniarzu - dawno Cię nie było.
Ja na razie z opisami czekam na mecz u siebie bo na razie były same wyjazdy. Ze Śląskiem dobra gra i bardzo pechowa przegrana, z Ruchem no cóż czasem takie mecze są i tyle, po 20 minutach mogło być trójką w drugą stronę ale potem coś się posypało, najgorzej wypadł mecz z PGE gdzie była to taka kopaninka z której niewiele wynikało. Ewidentnie brakuje wsparcia dla młodego Stępińskiego w ataku. Za to kupili w końcu lewego obrońcę.
No i zobaczymy co z tego wyjdzie w meczu u siebie z dobrym Zagłębiem."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"Comment
-
Szkoda Arsenalu bowiem awans byl blisko, niepotrzebnie stracili tyle bramek w Londynie.
Fabiański widać w formie i coś mi się wydaje , że zastąpi chimerycznego Szczęsnego na dlużej..
Malaga rozbila potężne Porto i slusznie bo takowe drużyny nadają nowego smaku rozgrywkom. Mam nadzieje , że Hiszpanie dotrą wysoko i zgotują jeszcze jakąś niespodziankę.Comment
-
Szkoda Arsenalu bowiem awans byl blisko, niepotrzebnie stracili tyle bramek w Londynie.
Fabiański widać w formie i coś mi się wydaje , że zastąpi chimerycznego Szczęsnego na dlużej..
Malaga rozbila potężne Porto i slusznie bo takowe drużyny nadają nowego smaku rozgrywkom. Mam nadzieje , że Hiszpanie dotrą wysoko i zgotują jeszcze jakąś niespodziankę.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
Comment