Przy piwie o filmie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • baklazanek
    † 2014 Piwosz w Raju
    • 2001.08
    • 3562

Czytałem całą trylogię, widziałem dwie części szwedzkie i pierwszą amerykańską.
    Uważam, że amerykańska skupia się przede wszystkim na akcji, a mało na osobach. O wiele gorsza rola Salander, która w nowej wersji jest wręcz sympatyczna, nie widać w niej buntu i zamknięcia na innych. Ale wynika to pewnie z tego, o czym już pisałem, czyli akcja przede wszystkim. Jest tu większe napięcie, ale i pobieżne potraktowanie kilku wątków. Do tego końcówka niemająca za wiele wspólnego z książką.
    Generalnie muszę przyznać, że jak na małpowanie amerykańskie, jest to jedno z lepszych zapożyczeń. Jeżeli ktoś się boji, że zbyt dużo słów na k i ch poleci pod adresem nowej wersji, to uspakajam. Spokojnie można obejrzeć.
    Musiałbym chyba jeszcze raz obejrzeć oryginał, żeby zdecydować, który film był lepszy.

Kilka słów na temat Kreta. Zapowiadał się na dobry film, ale rozczarował. Zbyt przewidywalny i tyle. Gra Dziędziela wszystko mi zdradziła po akcji z ukazaniem się artykułu.
    Słaba rola przypadła Pszoniakowi. Jego monolog w sądzie odsłonił ostatnie zakryte karty i film był już praktycznie do wyłączenia.
    Ktoś miał ciekawy pomysł, ale nie wiedział, jak go zrealizować. Już bardziej polecam film Uwikłanie, który jest całkiem dobrze zrealizowany.

Comment

• becik
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍼🍼
      • 2002.07
      • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
      Chciwość
      Nie mogę oglądać takich filmów gdyż po nich od razu mam ochotę wyjść z jakimś UZI na spacerek.
      Ogólnie film jako film średnia ocena
      Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• danhaj
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2010.04
        • 619

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
        Kilka dobrych, bądź bardzo dobrych tytułów

"Porozmawiaj o Kevinie" - ciężki, ale szybko minęły 2 godzinki...nie bawcie się z dziećmi w Robin Hooda
        Dobre, ambitne kino, zdecydowanie niehollywoodzkie i zmuszające do myślenia od samego początku.
        Last edited by danhaj; 2012-01-30, 23:12.
        Wycieczki do czeskich browarów (z Krakowa)

www.czechforum.pl

Comment

• dyczkin
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2011.05
          • 3657

Co powiecie na temat filmu Jej droga?
          Leciał wczoraj na Ale Kino. Mi się podobał a Wam ?
          Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

• danhaj
            • 2010.04
            • 619

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedzi
            Co powiecie na temat filmu Jej droga?
            Leciał wczoraj na Ale Kino. Mi się podobał a Wam ?
            A po czym poznałeś, że Ci się podobał?

www.czechforum.pl

Comment

• dyczkin
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2011.05
              • 3657

Po ładnej aktorce
              Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

• Seta
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2002.10
                • 6964

Mi się podobał też. Oglądałem półtora roku temu na festiwalu w Zwierzyńcu. Reżyserka Jasmila Žbanić jest ponoć mocno skłócona z Emirem Kusturicą, którego ostro krytykuje za wypaczanie rzeczywistości w jego wizji byłej Jugosławi. Jej firmy pozbawione są pierwiastków mistycznych, pokazują tragiczną rzeczywistość z punktu widzenia kobiety.
                Film polecam zwłaszcza feministkom, które twierdzą, że w Polsce są łamana ich prawa...

Comment

• darekd
                  🍺🍺🍺
                  • 2003.02
                  • 12565

W nocy oglądałem na TVP Kultura film belgijski "Boso, ale na rowerze". Piją tam masę piwa, m.in. Chimaya. Polecam, ale nie ze względu na wątki piwne:

Comment

• danhaj
                    • 2010.04
                    • 619

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzi
                    W nocy oglądałem na TVP Kultura film belgijski "Boso, ale na rowerze". Piją tam masę piwa, m.in. Chimaya. Polecam, ale nie ze względu na wątki piwne:

http://www.filmy.pl/film/461/boso-al...ielowymiarowy/
                    Właśnie chciałem o tym filmie wspomnieć, ale mnie ubiegłeś. Hektolitry wypitego piwa nie służą w tym filmie relacjom rodzinnym, a patologiczny świat opowiedziany jest z perspektywy chłopca, który marzy o normalności, ale z kolei też wie, jak ciężko będzie wyrwać się z tego circulus vitiosus, nawet będąc już dorosłym człowiekiem.
                    Last edited by danhaj; 2012-01-31, 23:23.

www.czechforum.pl

Comment

• becik
                      🍼🍼
                      • 2002.07
                      • 14999

"1920 Bitwa Warszawska" - tego filmu nawet świetne zdjęcia Idziaka nie uratują....porażka
                      Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• wasyll
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2008.09
                        • 1823

Freedomland - o ile film do klasyków nie należy (aczkolwiek fajnie się ogląda), tak rola J. Moore pierwszorzędna.
                        www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!

Comment

• Rzeszowiak
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍼
                          • 2009.04
                          • 1597

Tucker and Dale vs Evil - niezła komedia do piwka

Comment

• wasyll
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2008.09
                            • 1823

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
                            Chińczyk - dobry szwedzki thriller w dwóch częściach, ktoś zabił mieczem wszystkich mieszkańców małej wsi...jak to w skandynawskim filmie, wszystko piękne jest tylko na zewnątrz, im dalej, tym mroczniej
                            Właśnie skończyłem oglądać i po pierwszej, całkiem dobrej części, całkowicie zawiodłem się na drugiej. Klimat jakoś się zatracił w chińskiej metropolii. Film średni.

Comment

• wasyll
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2008.09
                              • 1823

Rozstanie - film okrzyknięty, jako "arcydzieło współczesnego kina". Po całym szumie medialnym chyba spodziewałem się czegoś lepszego.

Comment

• emes
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2003.08
                                • 4275

Wg mnie polski film, też kandydat do Oskara, "W ciemności", jest filmem lepszym od irańskiego "Rozstania". Jednak nie pokuszę się o opinię, że polskie kino jest najlepsze na świecie

Comment

Przetwarzanie...
                                X