A ja składam samokrytykę, że dałem się zauroczyć rewolucji piwnej i byłem zaślepiony, a zarazem składam samokrytykę, że uczestniczę w nagonce na rewolucję piwną.
Zgodnie z obietnicą daną Maggyk niniejszym składam samokrytykę i przepraszam wszystkich, że w sobotę kole południa siedząc z innymi przy piwie przez około pół godziny nie powiedziałem ani słowa.
Nie wiem czemu, ale ostatnio piszę głupoty. Co nie znaczy, że nie napiszę od czasu do czasu na temat i do rzeczy. Proszę zatem o wybaczenie. Będę czynił tego mniej, za to kasował innych więcej
Eee to cena parasolkowa, a wysokość jednak "znaczniejsza" nie jest zatem źle.
Ja swego czasu za zwykłego Żywczyka w puszce 0,5l płaciłem 10zł.
Ale to były Bieszczady i schronisko Chatka Puchatka, gdzie dojechać można konno, kładem lub dobrym 4x4 :] ewentualnie wynieść na własnym garbie.
Zatem powiedzmy, że się opłacało, bo akurat w ten czas zamiast plecaka niosłem syna.
Tyskie unikam jak ognia. Wyleczyłem się z tego piwa. Mam nadzieję, że na bardzo długo.
BTW.
ale prawda jest jednak, że jak sobie człowiek sam wytaszczy piwo na górę to trunek od razu zyskuje +5pkt. do smaku :]
Nie rozwiązałeś, tylko nieco odsunąłeś go w czasie.
Ja właśnie przed chwilą wziąłem na klatę zje*kę od małżonki, która poszła po coś do lodówki. Drugiej lodówki...
Kobita się trochę czepia, bo wczoraj byłem na Warszawskim Festiwalu Piwa i na wynos kupiłem drobnych kilkanaście flaszek . Dzisiaj też pójdę, i piwa dokupię .
- Wiesz Luciu, co ci powiem?
- ???
- ...napiłbym się piwa.
------------------------------------------
Dzień dobry panu.
Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.
Kiedy dotarłem na miejsce po kilkunastominutowym spacerze z półwyspu na którym znajduje się starówka, spotkał mnie mały szok.
Po przedstawieniu się że jestem z Polski, gość zaśmiał się i powiedział - Ja też.
Mało tego ten co go tam widać też jest z Polski, a ten co warzy...
Koniec opieprzania się po krzakach, pora na konkrety, czyli bulenie kasy :-D
Umówiłam się z Pawłem, że kasiorę za nas wręczę mu gotówką, a ponieważ chyba nie wyobrażacie sobie, że będę robiła zbiórkę na miejscu zarządzam, co następuje:
Koncepcja założenia w tym miejscu browaru jest chyba najdziwniejsza z jaką do tej pory się spotkałem w Czechach. Przy autostradzie Ostrava-Olomouc, tuż obok stacji benzynowej, na wielkim parkingu stoi budynek dawnej restauracji. Został on zakupiony, wyremontowany i przystosowany na potrzeby...
Browar Gaffel Kolsch z Kolonii, jeden z największych w Niemczech, z okazji MŚ w piłce nożnej wypuścił serię 12 kapsli. Niestety użyli polskiego godła które jest nieaktualne od 28 lat. Godło które było w użyciu podczas sowieckiej okupacji w czasach komunizmu. Po II Wojnie Światowej z...
Wychodząc na przeciw pytaniom, które zostały postawione w galerii po prezentacji fotek naszego sprzętu. Zakładam ten wątek, w którym będziemy starali się informować o naszym przedsięwzięciu.
Twórcy tego projektu to Darko, Coder i Ja. Ma to być bardzo mały browar komercyjny produkujący...
Comment